Money. money

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
jordan
Обратна връзка:

Money. money

Мнение от jordan »

Бих искал, да получа пълен списък на изразходваните средства от първи документи до стъпването в Канада.
Прегледал съм таксите - въпросът ми е въпреки това!
Ще се радвам коментара да е от някой, който вече е минал по тази прцедура и може да цитира и "местата с подводни камъни".
Въпросът ми е конкретно за Квебек.
Можете да ми писете и на e-mail: jdelchev@yahoo.com
Благодаря предварително!
pumpy

Мнение от pumpy »

дано съм полезен. все пак още не съм стъпил в канада, но днес платих и RPRF и като чели не ми остана много освен паспортите живот и здраве и самолетни билети. но дотук
1. таксите, които се чел са ясни.
2. преводи на документи и заверки, които по-късно разбрах че съм можел да си спестя около 500 лева за двама души вишисти ( споменавам го защото имаме повече дипломи и приложения )
3. три пъти съм плащал UPS ( един път до Виена и два пъти до Букурещ ) - средно по 50 лева или общо за трите пъти 150.00
4. пращането на самите пъспорти е около 120.00 лева
5. медицински прегледи по около 180.00 на човек, включено и втора снимка за по-сигурно и цитонамазка
6.платили сме лично ние и около 200.00 лева за свидетество за съдимост за жена ми, издадено от Куба. ( това е частен случай, но ако си живял някъде навън го имай предвид. )
до тук толкова, който знае още да допълва. Успех
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Prigotvi si okolo 5000US$- za vsi4ko -taksi,prevodi, legalizazii,medizinski,bileti.Tova e za 3-4lenno semeistvo s dete na 12 meseza,tolkova be6e togava malkata.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Eheeeeeeeeeeeei, 5000$, kwo prawi6 ti be 4owek!
Gledai sega moite razhodi do sega (predi medecinskite)
- 250 lv za prevodi i legalizacia
- 360 lv za intervu
- 1700 lv za viza
i za medecinski kato slogim 200 lv i 80 lv za kurier za pasporta, vsi4ko izliza 2 590 lv bez razhodi za pat i tn.
Tuka pribawqme o6te 350 $ za bilet i 1000 $ dgobni, za da izdargi6 1 sednica dokato si nameri6 ba4kane i tova e - ob6to 2 300 lv + 2 600, ha to pak izliza 5 000, samo 4e leva! :D
Аватар
Maverick

Мнение от Maverick »

Jordan,az si vodia podrobni zapiski za vsi4ki razhodi za 1 4ovek po procedurata s to4nost,taka 4e 6te gi poblikuvam kato ya svur6a.
No po princip naistina celia masraf s cialata procedura "ot-do" s bileti i pari za purvite 3 meseca izliza tolkova kolkoto kazva Vladi64.Toi tezi 5000 USD gi predvijda za 3 4lenno semeistvo,a az samo za 1 4ovek.No ne znam kakvo me 4aka tam.Taka 4e triabva da sum gotov za avarii.Tia 5 bona ve4e sam gi otpisal.
No vseki si gleda ot negovata kambanaria. 8)
Заключено