Pyrelight написа:Aрхитектите не ги слагай в тази категория, защото съм вътре в нещата. И ти казвам, не взимат повече.
Лекарите също. Затова и оставате без квалифициран медицински персонал все повече.
Зависи от архитекта. Архитектите с ниските заплати в Канада ще разнасят пици.
Лекарите в частните клиники в България взимат доста повече от средната заплата в Канада.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Pyrelight написа:Aрхитектите не ги слагай в тази категория, защото съм вътре в нещата. И ти казвам, не взимат повече.
Лекарите също. Затова и оставате без квалифициран медицински персонал все повече.
Зависи от архитекта. Архитектите с ниските заплати в Канада ще разнасят пици.
Лекарите в частните клиники в България взимат доста повече от средната заплата в Канада.
Прав си зависи. В България не сме се оплаквали от липса на поръчки никога.
С българското портфолио тук ни прилапаха като топъл хляб. И сме изправени пред парадокса аз с незавършено архитектурно образование след удръжките да взимам повече и то на заплата от бившият ни ортак, който има собствена фирма.
Сравнявай лекари с лекари, моля! Не лекари със събирачи на боклук примерно!
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
joro написа:Един разносвач на пици в Канада с какво е по-успял от един програмист в София?
Не е, ама ако 5 години спестява бакшишите от разнасянето и после се прибере в България ще има толкова, колкото ако е бил програмист през същото това време. Затова има завърнали се гастербайтери, които са по-добре от образовани и квалифицирани хора. И съответно няма германски гастербайтери в България.
Едва ли. Времето, когато в България се работеше за 100 долара на месец отдавна отмина. Един квалифициран специалист- програмист, инженер, лекар в частна клиника, архитект, счетоводител и т.н може да взима няколко пъти по-голяма заплата от разносвач на пици в Канада.
Гастарбайтери от Германия не знам дали има, но в Банско има сервитьори и готвачи не само от Украйна, но и от Гърция, Хърватска, Турция....
Йорко, разносвач на пици изкарва стоте долара на ден, не на месец, и това е само от бакшиши. И повечето ги укрива от данъчните. То зависи и за кой разнасяш де, има пици и пици ...
roumensp написа:
Йорко, разносвач на пици изкарва стоте долара на ден, не на месец.
100 долара на ден изкарва един зъболекар в Луковит, в София няколко пъти повече.
Точно това ми е приказката, човек с килийно образование изкарва колкото български зъболекар. Затова стават гастербайтери, щото не могат всички да са зъболекари.
roumensp написа:
100 долара на ден изкарва един зъболекар в Луковит, в София няколко пъти повече.
Точно това ми е приказката, човек с килийно образование изкарва колкото български зъболекар. Затова стават гастербайтери.
Изкарва дръжки, средната заплата в Канада е към 3000 долара чисто, един разносвач на пици изкарва половината от средната, около 1500 долара, което според Nombeo се равнява на около 800 долара в България. Затова все повече гастарбайтери се връщат в България.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Именно! 5-8 години трупане на дългове (или живот на гърба на родата) докато се изучи и специализира, после още четвърт милион докато оборудва кабинет и накрая изкарва колкото да си поддържа 20 годишната кола.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
roumensp написа:
Точно това ми е приказката, човек с килийно образование изкарва колкото български зъболекар. Затова стават гастербайтери.
Изкарва дръжки, средната заплата в Канада е към 3000 долара чисто, един разносвач на пици изкарва половината от средната, около 1500 долара, което според Nombeo се равнява на около 800 долара в България. Затова все повече гастарбайтери се връщат в България.
Йорко, спри да пишеш глупости бе. Никой не става разносвач заради заплатата, а заради бакшишите, които в по-голямата си част се укриват от данъчни и от всякакви статистики. Като дойдат западноевропейци да разнасят пици в България тогава може и да се върна.
roumensp написа:
Йорко, спри да пишеш глупости бе. Никой не става разносвач заради заплатата, а заради бакшишите, които в по-голямата си част се укриват от данъчни и от всякакви статистики. Като дойдат западноевропейци да разнасят пици в България тогава може и да се върна.
Ако мислиш да се връщаш в България да разнасяш пици, по-добре си разнасяй пиците в Канада.
Тия, дето укриват доходи след време реват, че банките не им дават кредити, че нямат необходимия стаж, че пенсиите им са мизерни и т.н.
Именно! 5-8 години трупане на дългове (или живот на гърба на родата) докато се изучи и специализира, после още четвърт милион докато оборудва кабинет и накрая изкарва колкото да си поддържа 20 годишната кола.
То и в Канада да станеш зъболекар трябва да трупаш дългове, после да взимаш и оборудване на изплащане и т.н. Затова и много хора предпочитат да разнасят пици- не ти трябва да учиш, да взимаш кредити и т.н. Изкарваш 50-100 долара днес и пей сърце. И в България 1100 лева на месец са около 50 лева на ден, което е равносилно на 100 долара на ден в Канада.
joro написа:Затова и много хора предпочитат да разнасят пици.
Нещо си се объркал.
Напротив, повечето емигранти в Канада разнасят пици, мият чинии и чистят тоалетни, като се надяват някога техните деца да имат по-добро бъдеще. "Заради децата сме тук" казват всички, макар, че не се знае какво ще излезне от децата им.