Tрудовият лагер Канада !!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
No667

Tрудовият лагер Канада !!!

Мнение от No667 »

Canada e edin trudov lager !!!!!!!!!!!
Mnogo bachkane,posle pazaruvane na bezumni stoki v ogromni magazini,TV,posle s kolata pak na rabota i taka neperkasnato.

Tuka se bachka poveche otkolkoto v zatvora !!!!!!!!!!

Tuka sa ludi na tema bachkane,vajnoto e barzo da se raboti,i mnogo.
Vajnoto e da se varshi mnogo rabota,za kachestvoto posle se misli,vajnoto e da se proizvejd ai da ima potrebleni.

Vajnoto e da se bachk akato lud,a da se jivee,posle ste se misli.
Tova im e principa tuka.

Niama kafeneta,im amalki restorantcheta da se hranish obednata pochivaka

Sociala ne stiga za nishto ,ako iskash da spestish pari.
Samo ste si broish stotinkite v magazina i ste sabirash parichki za bilet do BG.

Triabva da se bachka zdravo i Canada e strana na bachkatori !!!
Zaplatata ti triabva da minava prez smetkata ti zashtoto e vajno da "znaiat" che boravish s pari !!

Ako ne bachkash tuka si vun ot sistemata,pari ne moje da zadelish i e mizerno.
Na Canada i triabvat bachkatori,kolkoto se moje poveche,zatova e tazi imigracia,zastoto mnogo hora ot Canada izchezvat sled kato si vzemat pasporta i ne sa se ustroili dober.

Canada e trudov lager !!!
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
bateto

Мнение от bateto »

A ne taka priyatelyu,trudov lager e no ne za vsichki,nyakoi rabotyat po malko drugi po veche,nyakoi koito rabotyat mnogo poluchavat malko,drugi koito rabotyat malko poluchavat mnogo,pazarna ikonomika ,kapitalizam,to v Bg. ne beshe li pak taka ,che se uchudvash.Vseki ot Bg. kato idva tuk idva s naglasata ,che ste raboti mnogo,iska da raboti mnogo,ama mnogo zashtoto v tova spravedlivo ustroeno obshtestvo kolkoto po veche rabotish poveche poluchavash,ama kato doydesh tuk ,vklyuchitelno i az v tova chislo razbirash ,che ne e vagno kolko mnogo rabotish,a kolko sre ti otregat ot banichkata ,pak stavash zavisim.nedey zabravya ,che kogato evropa se e radvala na Renesansa i po kasno na zaragdaneto na pazarna ikonomika v savremenniya i vid tuk vse oste /na tozi kontinent/ sa bili v robovladelskiya stroy,ili po elementarno kazano vse oshte blagata sa sazdavani ot robi.Vse oshte v USA ,a i tuk rabotyat milioni meksikanci nelegalno v selskoto stopanstvo i drugi neprivlekatelni za trud industrii za mizerni pari,prevarnalo se e v dargavna politika da si zatvarya ochite za toya nelegalen/polu robski trud/.celta e da se sazdade eftin produkt,za demokraciya i spravedlivost zabravi,spekulira se sas ikonomicheskoto pologenie na imigranta i po toya nachin toy se prevrashta v edin silno zavisim chovek,rob v savremenen variant,tova se otnasya i za mestnoto naselenie ,koeto po edna ili druga prichina ne moge dage i kosvenno da se vklyuchi pri prerazpredelenieto na blagata,za tyah po princip mi e nay gal,zashtoto nie vse pak imame izbor,ima kade da otideme.Az sam shtasliv chovek v tozi smisal,ne vazpriemam sistemata im i nachina im na givot ,namiram ya za nehumanna i licemerna,zashtoto imam izbor,a te kade,ta za tova edno mnenie-sashtite problemi imat i mnogo ot mestnite hora i ako ne iskash da stanesh kato tyah bori se da izkarash nyakoi lev ,za da si oshte po samostoyatelen v izbora si i byagay po nadalech ot tuk,ako pak se primiren s homota spiray da mislish i zapochvay da izpalnyavash.
Ivana

Мнение от Ivana »

Vij kakvo momche, cheta te ot samoto nachalo na tvoeto poiaviavane vav foruma. Imam izvesten opit i bih te posavetvala da si postavish edna cel i da ia sledvash..bila tia i vrashtane v BG. Vse pak BG e edna prekrasna strana..i tam hora jiveiat, nali?
Pismata ti govoriat edinstveno za Depresia /dano da gresha/..Nadiavam se ne se obijdash.. S mnogo /da ne kaja bolshinstvoto ot horata/ se e sluchvalo i kogato chovek si priznae /pred sebe si ili pred priateli/ mu olekva...
Vseki barka poniakoga v izbora si. Priemi che i pri teb se e poluchilo sashtoto..
A puk ako smiatash che mojesh da predoleesh sastoianieto si, OK...podkrepiam te napalno i ako mojeh, shtiah da ti dam "ramo"...
Zashtoto hlencha veche mai stana mnojko...
Аватар
No667

trud

Мнение от No667 »

Nikakva depresia ne me goni,napisah tozi posting za tezi koito sa v Bg i mi chetat postingite.
Gledam da psiha na vsiakakva tema i vazmojno nai-mnogo vpechatlenia.
Izobshto ne sum se pritesnil,az sum ot 1 mesec i polovina v Canada,i s parite izkarani s trud mi stigat idealno,che dori mi e po-visok ot BG standarta.
Drugo imah predvid,che tuka tezi hora,i nai-veceh rodenite kanadci ne praviat nishto drugo osven da rabotiat.
Te ne biha se razhojdali za kef,te bija hodili pesh samo ako se varshi rabota.
Razlichen sviat,razlichni pravila.
Ako chovek gi poznava,ste se spravi po-dobre s trudnostite.
A ako mnogo se raboti ima rezultati finansovi.
Pone tova go vijdam che stava s mnogo novi imigranti.
Snimki MANITOBA:

bateto

Мнение от bateto »

gleday sega ,kaza si mnenieto i vednaga si nameri maystora,pardon savetnika,te tuk sme taka vseki savet dava i komandirovachni razdava ,a ti gley sega i tuk si pravyat kefa ,bachkt,bachkat i kato doyde petak vzemat che se napiyat i se nadrusat do kozirkata ,ama i na teb kogato i yutiyata ti stane sobstvennost na bankata i ti taka ste ya karash i az da se vklyucha kam savetnicite,gleday da ne popadash v taya situaciya ami si pravi kintite i mnogo kurag.sas zdrave.
naydennaydenov

Re: trud

Мнение от naydennaydenov »

I neshto drugo jivota v Canada a i navsiakude drugade e takuv kakuvto si go napravish. Az sus chista suvest moga da kaja che tuk za 5 godini sum bil na ne po-malko kuponi otkolkoto bih posetil v BG za sushtia period.
Mojesh da jiveesh prekrasno i v Canada. Izborut si e tvoi.

Uspeh na teb i vsichki novodoshli!

I nai surdechni pojelania za shtastliv jivot v Canada na edin ot chlenovete na nashia forum po chiato molba pisha :D
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Taka e, No667, ne se shashkay, kakto ne shashvay i kandidat-imigrantite v bg s obobshteniya. Vyarno e, che ima mnogo kanadci, koito imat dosta stranna predstava za fun, no nito ti, nito tvoite priyateli ste dlajni da gi kopirate. A, i tova, che tuk nyama kafeneta e malko presileno tvrdenie, osobeno pri polojenie, che dokolkoto razbiram vpechatleniya ti sa glavno ot Winnipeg.
Bate i ti si prav za mnogo neshta i mejdu drugoto vchera govorih s nyakolko italokanadci ot Montreal i te potvrdiha tvoite dumi. Kazaha, che v Quebec nikoy ne kazva, az sam italokanadec, az sam ne znam kakv kanadec, a kazvat samo, az sam italianec, az sam polyak, tova e zaradi separatistkite tendencii na Quebeci zaradi tova, che pochti vsichki se mrsthyat may kato im kaje nyakoy az sam kanadec. Daje mi kazaha, che dori da kaja az sam kanadec, pak shte me pitat ot kakv proizhod sam. Ne sam se samnyaval v dumite ti Bate, zashtoto si lichi, che ne si nyakakv prost manipulator, a inteligenten chovek, no problemat e, che ti sashto si vadish izvodi za Canada po edna provinciya. Zа разлика оt Quebec, v drugite provincii ne e taka.
Iskam da se obrna kam vsichki vas, koito brzate s oboshteniyata i samo da vi pomolya, kato pravite nyakakvi izvodi da kazvate za kade tochno gi pravite. Ne iskam da se zayajdam, s nay-dobri chuvstva go kazvam, shtoto ne e hubavo da shashkame horata taka. Tova e vse edno az da ida v Provadiya primerno i posle da se vrna v Canada i da kaja na kanadcite, bg e egati drjavata, edin restorant s chujda kuhnya nyama, nito pak ezikovi gimnazii primerno i vsichki tezi izvodi za cyala strana ot edin grad! Ne e li malko stranno. Ti pone Bate si patuval dosta v Canada mislya, taka che mojesh da dadesh super info, ot tipa sravnitelni analizi za jivot v razlichni provincii i gradove, kakto i si go pravil veche de.
Uspeh na vsichki i neka badem obektivni! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
naydennaydenov

Мнение от naydennaydenov »

Canuck написа:
Kazaha, che v Quebec nikoy ne kazva, az sam italokanadec, az sam ne znam kakv kanadec, a kazvat samo, az sam italianec, az sam polyak, tova e zaradi separatistkite tendencii na Quebeci zaradi tova, che pochti vsichki se mrsthyat may kato im kaje nyakoy az sam kanadec. Daje mi kazaha, che dori da kaja az sam kanadec, pak shte me pitat ot kakv proizhod sam.
Po drugi mesta dori i ne pitat ot kakuv proizhod si. Ne gi interesuva tolkova mnogo. No az obicham da si kazvam. Stiga da ne se prekaliava sus sravnenia canadcite im e interesno da slushat za drigi kontinenti i durjavi.

Uspeh!
Аватар
No667

Rabota i fun

Мнение от No667 »

Canuck - napisah postinga za tova che v Canada se raboti zdravo,a to ne se otnasia samo za Winnipeg mislia a i za ciala Canada.

Sabota i nedelia se chaka kato koleda tuka,za da se otpochine.

Napisah postinga za da go prochetat tezi koito ste idvat.

A za zabavlenia i v Winnipeg ima,ima kafeneta i restoranti,no na 2 meseca imigrant kato mene i sled rabota hodia na angliski,ne ostava vreme prez sedmicata za FUN.

Ste pusna drug posting za zabavleniata :))
Inache tazi sabota rabotih izvanredno za dobri pari,novecherta biahme na 2 razlichni mesta da si pravim kefa s edni portugalci.

Za da moje da se zabavliavash i da obikaliash na interesni mesta e nujna kola !!! Raztoianiata sa ogromni i grada e razprasnat,prez sedmicata na chovek izobshto ne mu e do FUN.

V downtowna na Winnipeg sum vijdal samo 1-2 kafeneta s masichki otvan i da se pushi,drugoto e kakvi li ne vidovre restoranti i restorantcheta ,pak ima kfe vater,no ne se pushi :)),daje s kafeto moje i vestnik Free da si chetesh.

Kato kazvah che niama kafeta,iskah da kaja che ne e kato v BG da se razhodish sled rabota i da piesh edno kafe s kolegi i priateli.

Pisha moite vpechatlenia,nadiavam se sled vreme da pisha vse po interesni i interesni neshta vav foruma.

Sadbata na istinskia imigrant v Canada kato doide e podobna na moit amislia po otnoshenie na ejednevieto,ami ako sum v Calgary ili Toronto mislia che pak ste mi e taka ot ponedelnik do petak,bachkane i sled tova kursove po angliski.
Sabota i nedelia ako ti se harchat pari ima FUN.
Snimki MANITOBA:

Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Taka e, No667, prav si. Predniyat ti posting ne sam go razbral may, no sega s teya utochneniya, zacepih i az. :lol: V Ottawa, hubavoto e, che gradskiyat transport e super, no inache naistina na chovek ne mu e do zabavleniya prez sedmicata. Makar che, az kato si pomislya hodya na gosti prez sedmicata chat-pat ili organizirame beer nights on campus ili nyakoe drugo party, no kato cyalo fun ima predominantly prez weekendite, taka si e. I za pusheneto e hubavo, che se seti da spomenesh. Az ne pusha i mnogo ne mi pravi vpechatlenie, no sega kato me podseti, teya deto shte idvat tryabva da go imat predvid tova. Ne znam kak e v Winnipeg, no tuk, daje i v diskotekite pusheneto e zabraneno.
Ot tebe may shte izleze dobr kanadski portugalec. :P Nay-dobrite priyateli portugalci li sa ti? Moite sa meshana skara. Az otbyagvam da se naviram samo v edna obshtnost. Ne poznavam nikakvi portugalci ili portugalki, ama sled tvoyata reklama, moje da se poogledam naokolo. :lol:
Good luck s vsichko!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено