Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
joro

Re: Какво се случва в България?

Мнение от joro »

Pyrelight написа:
joro написа: В Литва, Латвия и Хърватска населението намалява по-бързо отколкото в България.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-poli ... pa-242757/"
Когато се изказваш по теми, които не разбираш поне потърси преди това информация.
В Хърватска имаше война.
А в Литва и Латвия СПИН завещан им от бившия СССР.
Вие следите ли заболеваемостта сред младите от венерически болести при толкова руски ескорт напъплил нашите земи? :puke:
В Хърватска наистина имаше война- преди повече от 23 години.
За разпространението на СПИН- Литва, Латвия и България все още не са стигнали нивото на САЩ и Канада.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Браво, ГЕРБ и патрЕотите - увеличават стипендиите на докторантите:

Докторантската стипендия се увеличава от 450 на 500 лева на месец
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:В Литва, Латвия и Хърватска населението намалява по-бързо отколкото в България.
Е да, вярно е че те също са от най-последните. И тогава почетното 227-мо място почва да ти се струва не толкова зле:

https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html"

Важното е на Вуте да му е зле, нали ? :D

ПП
Тиквата не е ли обещал скоро прираста да стане положителен благодарение на тълпите от завръщащи се емигранти ?
Последно промяна от roumensp на Чет Ное 02, 2017 1:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Пренаселена, колко да е пренаселена.
Аз пътувам 12 минути до работа и 12 наобратно в най-тежкия трафик.
12 минути :rofl: На мен в София ми отнемаше 12 минути само да дойде асаньора, да отида до колата на паркинга и да направя левия завой на кръстовището :D
Колко пътуваш е въпрос на късмет. Жена ми е на 10 минути с кола, а аз на 30 (освен в пиковите часове, но аз не пътувам в тях). В София винаги съм пътувал, вкл. и като студент, но около година и половина имах работа, до която се стигаше пеша за 10-15 минути.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Kan_Tangra написа:Аз пътувам 12 минути до работа и 12 наобратно в най-тежкия трафик.
Аз съм така във Виктория.
:handshake:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
prace

Мнение от prace »

optics написа:
Kan_Tangra написа:Аз пътувам 12 минути до работа и 12 наобратно в най-тежкия трафик.
Е така де. Виктория е стотина хиляди жители и няма работа така или иначе, но пък признавам най-хубавят град, в който съм била в Канада.
jet

Мнение от jet »

optics написа:
И аз съм така, ама в Торонто и с колело.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Pyrelight написа:
joro написа: В Литва, Латвия и Хърватска населението намалява по-бързо отколкото в България.
Когато се изказваш по теми, които не разбираш поне потърси преди това информация.
В Хърватска имаше война.
Вие следите ли заболеваемостта сред младите от венерически болести при толкова руски ескорт напъплил нашите земи? :puke:
Ама на руснаците толкова ли са им дълги, та успяха да заразят 100 000 (СТО ХИЛЯДИ!) канадци, а :censored: ?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

MrGeek написа:Браво, ГЕРБ и патрЕотите - увеличават стипендиите на докторантите:

Едната ми племенница е лекарка, която не е получавала заплата от юли месец
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

joro написа:
MrGeek написа:
joro написа:Аз нищо не казвам, казват го хората, които се занимават с туризъм. А ти си мисли каквото си искаш, някои хора си мислят, че Земята е плоска. С невежи като теб е безсмислено да се спори.
Йоро, никой не спори тук. Просто си се смеем на гербаджийската пропаганда за канарчета и на ретранслаторите й. :D
Значи според теб България трябва само да се плюе и изкарва от черна по-черна. И всяко хубаво нещо в България е гербаджийска пропаганда.

Жорка, точно Гийка и Оптикса са пускали много хубави снимки от България. Не мисля, че някой има за цел да очерня България и се кефи на проблемите там, все пак всички имаме роднини. Проблема ти е, че сляпо вярваш в една Тиква - най-простата, противната, надменната, лъжливата и престъпна някога България е виждала. Ако България бележи напредък в някои насоки, не е заради Тиквата, а въпреки престъпното му управление.

България се срина в световната класация за добър бизнес климат
Да се вържеш към електромрежата у нас е трудно като в Того. Данъците са ниски, но се плащат бавно, отчита докладът Doing Busines

"Жестоко пропадане - това е оценката за бизнес климата в България в новия доклад Doing Busines 2018 ("Да правиш бизнес") на Световната банка, публикуван вчера. Страната ни се е сринала с 11 стъпала до 50-о място в редовната класация, която показва на инвеститорите кои са най-уредените и дружелюбни икономики на планетата, където си заслужава да влагат парите си. И както се вижда ясно в проучването, днешна България определено не е сред оазисите за правене на бизнес - въпреки че управляващите непрекъснато твърдят обратното."

http://www.segabg.com/article.php?id=879313"

http://www.segabg.com/pic/12613/879200.jpg"
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Павел написа:
Pyrelight написа:
В Хърватска имаше война.
Ама на руснаците толкова ли са им дълги, та успяха да заразят 100 000 (СТО ХИЛЯДИ!) канадци, а :censored: ?
Не се хаби.На мъжа в пола пикаещ седнал и е простено.Толкова е акъла на тая Кака изживяваща се като мъж колкото може да си го позволи.
И не е Простакеса ,а е нашата Деса
[
Жена
Приятно ми е, Деса. Поетеса.
Не съм мутреса, нито простакеса,
а съм жена, жена за милиони.
Изувам гащи само пред шампиони.
Не се плаши от мен, ела при кака,
че тая кака мамата си трака.
Легни до мен, това ще ни остане –
да си ударим едно хубаво… уважение*]
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
joro

Мнение от joro »

Павел написа:
joro написа:
MrGeek написа:
joro написа:Аз нищо не казвам, казват го хората, които се занимават с туризъм. А ти си мисли каквото си искаш, някои хора си мислят, че Земята е плоска. С невежи като теб е безсмислено да се спори.
Йоро, никой не спори тук. Просто си се смеем на гербаджийската пропаганда за канарчета и на ретранслаторите й. :D
Значи според теб България трябва само да се плюе и изкарва от черна по-черна. И всяко хубаво нещо в България е гербаджийска пропаганда.

Жорка, точно Гийка и Оптикса са пускали много хубави снимки от България. Не мисля, че някой има за цел да очерня България и се кефи на проблемите там, все пак всички имаме роднини. Проблема ти е, че сляпо вярваш в една Тиква - най-простата, противната, надменната, лъжливата и престъпна някога България е виждала. Ако България бележи напредък в някои насоки, не е заради Тиквата, а въпреки престъпното му управление.

България се срина в световната класация за добър бизнес климат
Да се вържеш към електромрежата у нас е трудно като в Того. Данъците са ниски, но се плащат бавно, отчита докладът Doing Busines

"Жестоко пропадане - това е оценката за бизнес климата в България в новия доклад Doing Busines 2018 ("Да правиш бизнес") на Световната банка, публикуван вчера. Страната ни се е сринала с 11 стъпала до 50-о място в редовната класация, която показва на инвеститорите кои са най-уредените и дружелюбни икономики на планетата, където си заслужава да влагат парите си. И както се вижда ясно в проучването, днешна България определено не е сред оазисите за правене на бизнес - въпреки че управляващите непрекъснато твърдят обратното."

http://www.segabg.com/article.php?id=879313"

http://www.segabg.com/pic/12613/879200.jpg"
България е имало преди Тиквата, ще я има и след Тиквата. И не мисля, че някаква си Тиква е виновна на всеки за всичко. Нито пък, че замяната на Тиквата с някой друг за един ден ще стане Канада. Хората в България си избраха ГЕРБ, едно време избраха Царя, преди това Иван Костов. Това е демокрацията- избираме си кметовете, президентите, депутатите. Щом хората си избират управляващите, значи си ги харесват.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pavel M написа:Не се хаби.На мъжа в пола пикаещ седнал и е простено.Толкова е акъла на тая Кака изживяваща се като мъж колкото може да си го позволи.
И не е Простакеса ,а е нашата Деса
[
Жена
Приятно ми е, Деса. Поетеса.
Не съм мутреса, нито простакеса,
а съм жена, жена за милиони.
Изувам гащи само пред шампиони.
Не се плаши от мен, ела при кака,
че тая кака мамата си трака.
Легни до мен, това ще ни остане –
да си ударим едно хубаво… уважение*]
Батка, да вземем да те назначим за форумен поет! :rock: :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

MrGeek написа:Браво, ГЕРБ и патрЕотите - увеличават стипендиите на докторантите:

Мразя да цитирам дългуча, но в случая заглавието на неговата песен е много подходящо:
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
Размерът на докторантската стипендия не е променян от 2008 г. и в момента е с 10 лева по-малък от минималната работна заплата. От 1 януари тя ще бъде 510 лева и съотношението ще се запази.
А това че журналиста не знае математика, даже не е смешно, на фона на безобразието и безхаберието с което българската държава се отнася към науката.
450/460 = 97.8%
500/510 = 98% - аууу съотношението се увеличило :o

Жоре, коментар?
Няма нужда, аз знам какъв е твоя коментар - щом идват туристи и снасят милиарди, за какво ни е наука.
:headbang:

Понеже аз не съм кон с капаци, няма да премълча, че Канада положението с докторантите не е много по-различно (отнесено към минималната), но нещата рязко се променят когато защитилият докторант започне работа.
Докато в България започва горе-долу на същото на което е бил дотогава. Обяснявам за Танграта и всички "бизнес-ориентирани" - нямам предвид бизнес позиции а академични позиции.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Поиграх си да нарисувам минималната месечна работна заплата в България. Ето я:
Изображение
Така на око като екстраполирам, към 2025-та ще е 800 лева.

В Онтарио положението е горе долу следното (почасово):
Изображение

Сиреч в момента е около 2640 лева на месец.
Пита се - кога ще ги стигнем ;-)

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор