Какво се случва в България?
Re: Какво се случва в България?
Може и да се изпълнява и "Лале ли си", ама едва ли много често.
Ето още два примера за "задушевната обстановка" в механите в Банско.
Може да са пели и "Девойко мари хубава" преди това... ама едва ли
Както писах - да ти се прииска "Бяла Роза" вместо кючеците.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Май тъпите комунета никога няма да разберете, че никъде в света няма равенство. Винаги ще има хора, които слушат чалга и такива, които слушат джаз, опера, диско, хеви метъл- всеки си има вкус. Така е и в Банско, и в Монтреал, и в Москва, и в Токио, и в ....... Никой не те кара да слушаш чалга, в Банско всяка година се провежда и международен джаз фестивал.Ivan1007 написа:Може и да се изпълнява и "Лале ли си", ама едва ли много често.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Честито на пловдивчаните
http://www.economynews.bg/m/r_73269"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Жорко,
Не мой съ нервиш така.
Тъпо е, че не разбираш за кво става въпрос - не е, че по кръчмите в Банско не се слуша джаз като в Ню Орлеънс да речем.
Става въпрос, че в уж български град като Банско и в цяла България се слуша изключително чалга, кръчмарска музика, която някои наричат "народна", циганска, турска, гюбеци и маанета. И то надута до дупка така че не мож си чу думата.
Ма лошо нема Жорка - квот та праи щастлив.
Не мой съ нервиш така.
Тъпо е, че не разбираш за кво става въпрос - не е, че по кръчмите в Банско не се слуша джаз като в Ню Орлеънс да речем.
Става въпрос, че в уж български град като Банско и в цяла България се слуша изключително чалга, кръчмарска музика, която някои наричат "народна", циганска, турска, гюбеци и маанета. И то надута до дупка така че не мож си чу думата.
Ма лошо нема Жорка - квот та праи щастлив.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Идеята ти е ясна - в Банско се слуша само чалга и нищо друго, понеже си намерил няколко клипа в Тубата. Въобще в цяла България се слуша само чалга, естествено единственото изключение са твоите роднини. Ма всички останали в България са селяндури и не слушат нищо друго освен Камъните ПадатIvan1007 написа:Става въпрос, че в уж български град като Банско и в цяла България се слуша изключително чалга, кръчмарска музика, която някои наричат "народна", циганска, турска, гюбеци и маанета. И то надута до дупка така че не мож си чу думата.

- MrGeek
- Путлер Капут
Жорко, поне проверявай от кога са ти "новините" или ти плащат на парче без значение от кога и от къде ги вадиш? Тази информация излезе преди точно една година. Не знам дали сградата вече е готова, но в случая ситуацията е повече като онова "не били компютри ами компоти".joro написа:Честито на пловдивчаните
Американската Sibiz ще изгради собствен офис в Пловдив
В края на октомври IT компанията започва строежа на десететажна сграда с конферентни зали и център за обучение
11 окт 2015, 17:56, 8891 прочитания
В края на януари тази година дружеството "Текреал", съсобственик в българския клон на Sibiz, е купил на търг от общината имот с размер 4 дка, показва справка в имотния регистър. Цената на терена, който се намира в началото на парк "Лаута" в Пловдив, срещу магазин на веригата "Метро", е 813 хил. лв. и на него се очаква да бъде изградена десететажна административна сграда с разгърната площ от 17 хил. кв.м. "Това обаче няма да бъде промишлен център", уточнява Дервишев. В сградата ще се помещават офиси, център за обучение и конферентни зали. Капацитетът ѝ ще е между 1000 и 2000 работни места, но това не означава, че ще бъдат наети 2000 нови служители. Към март 2015 г. фирмата има 36 служители и се помещава в сравнително малка жилищна сграда на ул. "Крим" в града.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Няма да е зле и ти да поизлизаш малко сред хората, да се разходиш из Канада и Северна Америка, да ги опознаеш и да опиташ нещо различно от бъргъри и крилца.miteto написа:Не е най-страхотната, но в Банско има страхотна кухня и обстановка по кръчмите. Едно от местата в България, където може да се каже че има автентична и уникална кухня. В Канада ако ги няма етническите ресторанти, кво остава - бъргъри и крилцаtonich написа:Сигурен ли си?ivandaman написа:Във Ванкувър е най-страхотната кухня.. Две мнения по-въпроса няма..
Щото сега Йоро ще дойде да каже, че в Банско е най-стрхотната кухня.
Пробвай стек (най-добре от Албърта), един куп говеждо печено, сьомга приготвена по айсе начина, както и всякакви други риби, свински ребра на скара или dry ribs, лобстър, супите чаудър в айсе разновидности, шепард пай, meatloaf, пуйка - цяла печена или само гърди или само кълка, Мontreal smoked мeat и още много.Дори и в етнически ресторанти като в китайските има типичното и създадено в Албърта ginger beef.
Българската кухня също е смесица от много главно балкански. Много ще ми е интересно кое е толкова уникалното и автентичното на кухнята в Банско?
О уау, стейк и сьомга. И ребра. Какви екзотични чудеса, които никой друг освен баровците от Албърта не е пробвалIvan1007 написа:Няма да е зле и ти да поизлизаш малко сред хората, да се разходиш из Канада и Северна Америка, да ги опознаеш и да опиташ нещо различно от бъргъри и крилца.miteto написа:Не е най-страхотната, но в Банско има страхотна кухня и обстановка по кръчмите. Едно от местата в България, където може да се каже че има автентична и уникална кухня. В Канада ако ги няма етническите ресторанти, кво остава - бъргъри и крилцаtonich написа:Сигурен ли си?ivandaman написа:Във Ванкувър е най-страхотната кухня.. Две мнения по-въпроса няма..
Щото сега Йоро ще дойде да каже, че в Банско е най-стрхотната кухня.
Пробвай стек (най-добре от Албърта), един куп говеждо печено, сьомга приготвена по айсе начина, както и всякакви други риби, свински ребра на скара или dry ribs, лобстър, супите чаудър в айсе разновидности, шепард пай, meatloaf, пуйка - цяла печена или само гърди или само кълка, Мontreal smoked мeat и още много.Дори и в етнически ресторанти като в китайските има типичното и създадено в Албърта ginger beef.
Българската кухня също е смесица от много главно балкански. Много ще ми е интересно кое е толкова уникалното и автентичното на кухнята в Банско?

Ако беше ходил многократно в механи в Банско както раздуваш, щеше да знаеш които са автентичните ястия от региона.
Ми аз съм ходил и то по-скоро от теб в Банско.
Не само в Банско обаче. Поради естеството на работата ми през последните 15 години съм посещавал за по-продължителни периоди от време и съм живял в Британска Колумбия, Албърта ( кухнята в Северна Албърта например е също уникална смес от френска, британска и украинска ), Съскетчуан, щата Вашингтон основно около Сиатъл, Мичиган, Хюстън, Далъс, Западен Тексас. Това са местата където съм живял не като турист. Освен това съм живял и в Албания.
Кое е екзоричното на механите в Банско освен чалгата и зурните по механите. За кухнята питам - за музиката и обстановката разбрах предпочитанията ти
Аз също много харесвам много българската кухня, но ми е интересно да разбера кое е уникалното?
Не само в Банско обаче. Поради естеството на работата ми през последните 15 години съм посещавал за по-продължителни периоди от време и съм живял в Британска Колумбия, Албърта ( кухнята в Северна Албърта например е също уникална смес от френска, британска и украинска ), Съскетчуан, щата Вашингтон основно около Сиатъл, Мичиган, Хюстън, Далъс, Западен Тексас. Това са местата където съм живял не като турист. Освен това съм живял и в Албания.
Кое е екзоричното на механите в Банско освен чалгата и зурните по механите. За кухнята питам - за музиката и обстановката разбрах предпочитанията ти
Аз също много харесвам много българската кухня, но ми е интересно да разбера кое е уникалното?
- roumensp
Уникалното е, че той е българин (дебелоглав) и си личи отдалеч: от Витоша по-високо нема и от храната в Банско по-убава нема.Ivan1007 написа:Аз също много харесвам много българската кухня, но ми е интересно да разбера кое е уникалното?

Интересно ми е колко хора извън България са чували за световноизвестната банска кухня.

- MrGeek
- Путлер Капут
Не мога да разбера защо спорите на тема кухни и ресторанти. Все едно да се спори кое море е по-мокро - Черно, Средиземно или Тихия океан.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- roumensp
Питай тия, според които само в БГ се яде "истинска" и специална храна, докато в Америка се ядат изключително бъргъри и крилца, а кухни като китайската са само за виетконговци.MrGeek написа:Не мога да разбера защо спорите на тема кухни и ресторанти. Все едно да се спори кое море е по-мокро - Черно, Средиземно или Тихия океан.![]()

Това е вярно. И всяко от тях е уникално и хубаво по своему.MrGeek написа:Не мога да разбера защо спорите на тема кухни и ресторанти. Все едно да се спори кое море е по-мокро - Черно, Средиземно или Тихия океан.![]()
С кухните miteto е прав, за уникалността и неповторимостта на българската кухня. Остава да ни каже в какво се изразява тя, за да се убеди, че същото важи и за канадската.

Според мен не храната или алкохола са уникални. Уникални са нашите усещания когато сме с верни приятели в някоя механа,ресторант, кръчма, или там каквото и да е друго.
Инъче това,което най-много хапвам в България е баничка с боза, на майка ми кьопоолуто, черноморска риба- попче, зарган, чернокоп, карагьоз, миди, луканки и суджуци. Тези неща когато се консумират със стари приятели, тогава се получава уникалният вкус
Инъче това,което най-много хапвам в България е баничка с боза, на майка ми кьопоолуто, черноморска риба- попче, зарган, чернокоп, карагьоз, миди, луканки и суджуци. Тези неща когато се консумират със стари приятели, тогава се получава уникалният вкус

И отново пъхаме гагата в чуждия спор, изглежда въпросът е доста екзистенциален за теб та не ти дава мираroumensp написа:Уникалното е, че той е българин (дебелоглав) и си личи отдалеч: от Витоша по-високо нема и от храната в Банско по-убава нема.Ivan1007 написа:Аз също много харесвам много българската кухня, но ми е интересно да разбера кое е уникалното?
Интересно ми е колко хора извън България са чували за световноизвестната банска кухня.