Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: Канадски простотии

Мнение от Kpetrov »

Ivan1007 написа: За първи път ти завиждам - за механика дето си имал.
Като знам, че смяна на маслото почва от 60 долара, тоя сервиз сигурно е най-евтиния в цяла Северна Америка включително Мексико. :D
Почва от 60 долара за новата ти 0% лихвена бричка.
Моите две, купени на старо брички не са влизали в сервиз от 5 години и повече.
Смяната на масло и накладки ми е 0$ и никой не ме задължава да ходя в сервиз или да имам измислена застраховка. Моите 5 цента за 0%-ните брички.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Kpetrov написа:
Като знам, че смяна на маслото почва от 60 долара, тоя сервиз сигурно е най-евтиния в цяла Северна Америка включително Мексико. :D
Смяната на масло и накладки ми е 0$ и никой не ме задължава да ходя в сервиз или да имам измислена застраховка. Моите 5 цента за 0%-ните брички.
явно живееш във някакво канадско село, където там времето е спряло и си нямаш хал хабер за нищо
ето моите разходи на месец за нов автомобил

2 застраховки от по 350 + 80 кинта за смяна на масло на всеки 6000 км +600 кинта за пролетен и есенен преглед от дилъра, при положение че автомобилите са купени КЕШ !, ако бяха на финанси щях да плащам още едни има няма +800 кинта
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kpetrov написа:Смяната на масло и накладки ми е 0$ и никой не ме задължава да ходя в сервиз или да имам измислена застраховка. Моите 5 цента за 0%-ните брички.
Приемам, че плакнеш филтъра с WD40, или нещи такова, ама маслото как рециклираш?

Накладките с какво подковаваш?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kpetrov написа:
Явно никога не си купувал нова, за да мислиш, че някой те задължава нещо. Може да те задължат, ако е взета на lease, но не и ако е купена (независимо как, 'кеш' или финансиране предложено от дилъра).
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kpetrov написа:
Товарищ Петров,
Мен също никой не ме задължава никой нищо, не ми се влиза в тъпанарска доскусия с теб за сервизи и застраховки. Само обясни от къде крадеш масло, филтър и феродо.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:Твоята кола колко пъти влезе в сервиз!?
За 3 година и половина освен за смяна на масло веднъж за смяна на гуми.
Масло мога и сам да сменям, ама няма далавера, ако купя масло и филтър, а не ги крада като Петров.
Твоя сервиз с тези цени сигурно ти плаща 20 долара да ти смени маслото.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
prace

Мнение от prace »

fighter написа:Aйде сега, банково робство :D Ей сега ще цъфне тука оня конспиратор с латинския ник :D
prace, изобщо не става дума за влизане с двата крака в борчове. Кой е влязъл в борчове? Ти ли :D Казах, че ще се радвам Танграта да си е накупил няколко апартамента, ама на дали ;)
не живея в канада и нямам борчове
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

prace написа:
fighter написа:Aйде сега, банково робство :D Ей сега ще цъфне тука оня конспиратор с латинския ник :D
prace, изобщо не става дума за влизане с двата крака в борчове. Кой е влязъл в борчове? Ти ли :D Казах, че ще се радвам Танграта да си е накупил няколко апартамента, ама на дали ;)
не живея в канада и нямам борчове
:y:

бай Дъ Вей Прасе, някой хора за да дойдат в Канада от България идват със големи дългове
ето примерно едно семейство от Торонто, тази година си ходиха в България за да продадат земя за вноски за къщата
а сега се :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kan_Tangra написа:
klisurov написа:http://ville.montreal.qc.ca/portal/page ... ema=PORTAL

Когато нещо подобно се появи и в БГ, тогава би могло да си помисля за обратна имиграция.

Животът не е само бира, мух.
Има такива неща, а наскоро 2 колежки говореха за 'франкофоли'. Попитах невинно какво е това, оказа се подобно на това в Монреал (разбира се, вероятно по-малко), фестивал с концерти и изпълнения на френски. Не беше в София, забравих кой град.
За съжаление, аз не мисля, че където и да е било в БГ има такова нещо:
Безплатно.
През целото лято.
Всяка вечер.

Това е на сцена, насред голям парк, непосредствено до реката.

С времето започваме да приемаме такива неща за даденост: Паркове, вело алеи, детски модули, пръскалки, безплатни басейни.
Сякаш забравяме, че на много места по света тях ги няма.

Това, което затвърди убедеността ми, че съм на правилното място бе, когато преди много години видях деца, насядали на тревата да гледат филм - безплатно.

В паркчето до нас зимата има хокейна площадка и площадка за каране на зимни кънки.

Лятото всяка седмица прожектират филм на хлапета, изнасят театрелни представления (Пипи Дългото Чорапче), инсталират надуваеми замъци и т.н.

Пролетта една сутрин раздаваха цветя за засаждане.

Не мога да се сетя и изброя всички безплатни мероприятия, концерти, представления и т.н. организирани тук.

И не става дума за мероприятия от типа Djaz Fest.

Докато нещо такова го има тук, а не в БГ, нито климат, нито кинти ме вълнуват.

А по-долу е програмата за това лято на сцената:
14 mai au 21 août 2016
Programmation régulière
Lundi
Cours de salsa : 18 h à 19 h
Salsa : 19 h à 22 h
Mardi
Cardio militaire : 18 h 30 à 19 h 15
Zumba : 19 h 15 à 20 h
LesMills BODYFLOW : 20 h 15 à 21 h 15
Mercredi
Cardio tonus - Jazzercise : 17 h 30 à 18 h 30 (sauf le 10 août)
Tango : 19 h à 22 h
Jeudi
Cardio danse parents/enfants : 18 h 30 à 19 h 15
Zumba adultes : 19 h 30 à 21 h
Vendredi
Cours de danse en ligne : 18 h 30 à 19 h 30
Danse en ligne : 19 h 30 à 22 h
Samedi
Aero kickboxing - Jazzercise : 11 h 30 à 12 h 30 (sauf les 18 juin, 16 juillet et 6 août)
Cours de kizomba et de bachata : 13 h à 14 h
Danse latine : 14 h à 17 h 30 (sauf les 18 juin, 16 juillet, 6 et 13 août)
Danse sociale : 18 h 30 à 22 h
Dimanche
Danse en ligne : 13 h à 16 h (sauf le 14 août)
Danse country : 16 h 30 à 21 h
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

ktheity

Мнение от ktheity »

Вярно ли е, че в Квебек искат собствениците на питбули да приспят кучетата си в рамките на 6 месеца? Имало някви смъртни случаи.. един приятел ми го каза, не мога да го повярвам това...
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

klisurov написа:
Kan_Tangra написа:
klisurov написа:http://ville.montreal.qc.ca/portal/page ... ema=PORTAL

Когато нещо подобно се появи и в БГ, тогава би могло да си помисля за обратна имиграция.

Животът не е само бира, мух.
Има такива неща, а наскоро 2 колежки говореха за 'франкофоли'. Попитах невинно какво е това, оказа се подобно на това в Монреал (разбира се, вероятно по-малко), фестивал с концерти и изпълнения на френски. Не беше в София, забравих кой град.
За съжаление, аз не мисля, че където и да е било в БГ има такова нещо:
Безплатно.
През целото лято.
Всяка вечер.

Това е на сцена, насред голям парк, непосредствено до реката.

С времето започваме да приемаме такива неща за даденост: Паркове, вело алеи, детски модули, пръскалки, безплатни басейни.
Сякаш забравяме, че на много места по света тях ги няма.

Това, което затвърди убедеността ми, че съм на правилното място бе, когато преди много години видях деца, насядали на тревата да гледат филм - безплатно.

В паркчето до нас зимата има хокейна площадка и площадка за каране на зимни кънки.

Лятото всяка седмица прожектират филм на хлапета, изнасят театрелни представления (Пипи Дългото Чорапче), инсталират надуваеми замъци и т.н.

Пролетта една сутрин раздаваха цветя за засаждане.

Не мога да се сетя и изброя всички безплатни мероприятия, концерти, представления и т.н. организирани тук.

И не става дума за мероприятия от типа Djaz Fest.

Докато нещо такова го има тук, а не в БГ, нито климат, нито кинти ме вълнуват.

А по-долу е програмата за това лято на сцената:
14 mai au 21 août 2016
Programmation régulière
Lundi
Cours de salsa : 18 h à 19 h
Salsa : 19 h à 22 h
Mardi
Cardio militaire : 18 h 30 à 19 h 15
Zumba : 19 h 15 à 20 h
LesMills BODYFLOW : 20 h 15 à 21 h 15
Mercredi
Cardio tonus - Jazzercise : 17 h 30 à 18 h 30 (sauf le 10 août)
Tango : 19 h à 22 h
Jeudi
Cardio danse parents/enfants : 18 h 30 à 19 h 15
Zumba adultes : 19 h 30 à 21 h
Vendredi
Cours de danse en ligne : 18 h 30 à 19 h 30
Danse en ligne : 19 h 30 à 22 h
Samedi
Aero kickboxing - Jazzercise : 11 h 30 à 12 h 30 (sauf les 18 juin, 16 juillet et 6 août)
Cours de kizomba et de bachata : 13 h à 14 h
Danse latine : 14 h à 17 h 30 (sauf les 18 juin, 16 juillet, 6 et 13 août)
Danse sociale : 18 h 30 à 22 h
Dimanche
Danse en ligne : 13 h à 16 h (sauf le 14 août)
Danse country : 16 h 30 à 21 h
Знам площадката на Вердън. Ходил съм, макар да е супер рядко. По 1 път годишно.
В Монреал човек е твърде зает да ходи по такива места. Отделно, че само 1-2 дена в седмицата си струва, останалото е за забавление на пенсионери. В което няма лошо. Но заради това, не може да се брои баш всеки ден. В зависимост от личната ти демография, варира от 0 до 2 дни в седмицата. А също и повечето мероприятия са в работно време. Отделно пък много често е дъждовно, студено и тн, така че често се отменя. Трябва да следиш сайта до последния момент през деня, за да знаеш ще има ли, или няма да има.
Да паркираш там е ад, особено като ремонтираха булеварда, стесниха го неимоверно, сложиха остров през средата по цялото протежение и може да минава само по една кола в посока.
Иначе баскетболното игрище точно до това място ми беше любимо. Като живеех във Вердън редовно ходех. Игрищата са по-добре поддържани, отколкото в бг. Настилките се правят редовно, слагат се мрежи и тн.
За бг все още не мога да говоря, защото нито имам деца, нито за мен е останало време да разуча местата.
Но заради една такава дреболия, просто няма как да повлияе на общото усещане.
То само докато стигнеш до там, ще изгориш бензин и нерви, колкото да идеш където и да е из бг.
А подобни места има, макар и да са във заведения, където трябва да се консумира.
Виждал съм преди няколко години и в сф в парка до софийския безплатно, но май е рядко, не знам точно колко често.
Във всеки случай стига душата да ти иска, пълно е и тук с места за ходене. И не са по-малко достъпни.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола