Защо България не е добро място за живеене
Re: Защо България не е добро място за живеене
Мите, ще ти дам прост отговор на горното :
В която и болница или лекарски кабинет да отида с децата си и или жена ми и който и да е пациент, жена или дете или възрастен, който посещава клиниката на жена ми, трябва да отговорят на следния въпрос в някаква разновидност :" чувствате ли се сигурни, застрашени вкъщи "....
Когато някой в България започне да се интересува от проблема домашно насилие едва тогава горната цветна картинка би имала някаква стойност....
А и като знам аз що бой съм изял като дете не ми се говори изобщо по темата....
Няма да коментирам и за всичките ми познати, които са бити и от бащи и от мъже, изобщо има една проста приказка "бития бит,......." интересно от къде ли е дошла в таз хубава страна?
В която и болница или лекарски кабинет да отида с децата си и или жена ми и който и да е пациент, жена или дете или възрастен, който посещава клиниката на жена ми, трябва да отговорят на следния въпрос в някаква разновидност :" чувствате ли се сигурни, застрашени вкъщи "....
Когато някой в България започне да се интересува от проблема домашно насилие едва тогава горната цветна картинка би имала някаква стойност....
Няма да коментирам и за всичките ми познати, които са бити и от бащи и от мъже, изобщо има една проста приказка "бития бит,......." интересно от къде ли е дошла в таз хубава страна?
jovani написа:Аз това вече съм го доказал - имах много прилична кариера с доходи 2-3х твоите през 1998-2002, скоро след като завърших университета.Ivan1007 написа:Бъди пич и го докажи - иди да направиш кариера в България, вместо да ядеш дървото в Канада.jovani написа:Не разбирам какво я дъвчете тази тема все още.
Жорката е прав - ако си пич и имаш нещо в главата може да направиш невероятна кариера и в България.
А за един аверидж уъркър Канада е абсолютно същото, ако не и по-голямо дърво.
...
В Канада съм от близо 14 години и от сравнително скоро съм в положение да мога да кажа, че сам контролирам съдбата си, с което доказах, че ставам за нещо в една силно конкурентна среда.
Не знам къде ще е следващата ми дестинация, но обещавам да ви държа в течение, когато му дойде времето.

Човече, не знам с ккаво точно се занимаваш...предполагам имаш собствен бизнес...Но едно голямо ЕВАЛА. Въпреки, че е туска дума. Такива хора като теб трябва има повече...защото масово хората чакат "хора" като Костов, Станишев и Бойко Б. да ги оправят. А реално Б.Б. сам себе си не може да оправи, камо ли още няколко милиона.
- roumensp
"Ориенталщината" не се изразява непременно във физическо насилие, а в отношението към жените. Пример за такава е да се сплуеш на масата с приятели и да нареждаш "Мими, дай салатата ... Мими, бегай до магазина, че свършихме бирата ...".miteto написа:Пумпи, кой от българските мъже които са твои роднини или приятели в България бие наред - жени, деца, форумници?pumpy написа:Проблема не е кой кого чука и през какво. Проблема е кой кого УВАЖАВА и това е нещо, по което българския мъж е тотален ориенталец. Даже по-лошо, изповядващите ислям бият жените си с "уважение", българския мъж бие наред: жени, деца, форумници, изобщо каквото попадне. Важното е да се докаже, че е мачо и какъв подобър начин за това освен удари с юмрук по масата или каквото там падне.
Не че няма и такива, ама нещо не ми допада начина, по който се изцепваш. Понеже всичко е относително, проучвал ли си в кои страни какво е нивото на домашното насилие - обърни внимание какъв е цвета на България в тази графика https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg"

Докато такива анкети станат нормална практика във всяка една страна, не само в няколкото най-развити - твоето мнение също едва ли има някаква значима стойност (аз дори в Канада не съм виждал такива въпроси, а съм водил децата в доста различни клиники).pumpy написа:Мите, ще ти дам прост отговор на горното :
За това колко бой си изял като дете - от кого? От баща ти? Еми тогава кво се оплакваш от "българските мъже", кажи си "баща ми ме пердашеше на ставане и на лягане" и толкоз - недей да обобщаваш. И като ще даваш спомени от миналото - я питай някой твой набор канадец или американец, баща им колко пъти ги е наплясквал или поне да са чували за някой съученик?
Аре сеа къде се обаждаш па и ти, Пумпи написа от ясно по-ясно, че става съпрос точно за биене и физическо насилие.roumensp написа:"Ориенталщината" не се изразява непременно във физическо насилие, а в отношението към жените. Пример за такава е да се сплуеш на масата с приятели и да нареждаш "Мими, дай салатата ... Мими, бегай до магазина, че свършихме бирата ...".miteto написа:Пумпи, кой от българските мъже които са твои роднини или приятели в България бие наред - жени, деца, форумници?pumpy написа:Проблема не е кой кого чука и през какво. Проблема е кой кого УВАЖАВА и това е нещо, по което българския мъж е тотален ориенталец. Даже по-лошо, изповядващите ислям бият жените си с "уважение", българския мъж бие наред: жени, деца, форумници, изобщо каквото попадне. Важното е да се докаже, че е мачо и какъв подобър начин за това освен удари с юмрук по масата или каквото там падне.
Не че няма и такива, ама нещо не ми допада начина, по който се изцепваш. Понеже всичко е относително, проучвал ли си в кои страни какво е нивото на домашното насилие - обърни внимание какъв е цвета на България в тази графика https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg""Ориенталщина" е да считаш, че мястото на жената е в кухнята, че жените са негодни за някои професии (това го има и тук в някаква степен) и т.н.
- roumensp
Абе той ясно, че се поизхвърли, аз те просвещам какво значи ориенталщина и има ли тя почва у нас.miteto написа:Аре сеа къде се обаждаш па и ти, Пумпи написа от ясно по-ясно, че става съпрос точно за биене и физическо насилие.

Последно промяна от roumensp на Пон Май 16, 2016 3:27 pm, променено общо 1 път.
Мерси, ама айде няма нужда 

- roumensp
Долна лъжа - той ви дава заплатите и постоянно ги повишава, питай Жорката, ако не вярваш.Ttorontoo написа:А реално Б.Б. сам себе си не може да оправи, камо ли още няколко милиона.

Това не е вярно. Никъде не съм писал "ТОЧНО физическо насилие". Физическото насилие е само един пример, който използвах. Ето какво съм написал на предишната страница:miteto написа: Аре сеа къде се обаждаш па и ти, Пумпи написа от ясно по-ясно, че става съпрос точно за биене и физическо насилие.
Ти се хвана, като удавник за сламка за една малка част от проблема, защото така ти е удобно. Това е твое право, както е и мое да споделям личните си наблюдения и преживявания.pumpy написа: Проблема не е кой кого чука и през какво. Проблема е кой кого УВАЖАВА и това е нещо, по което българския мъж е тотален ориенталец. Даже по-лошо, изповядващите ислям бият жените си с "уважение", българския мъж бие наред: жени, деца, форумници, изобщо каквото попадне. Важното е да се докаже, че е мачо и какъв подобър начин за това освен удари с юмрук по масата или каквото там падне.
Естествено че имаш право да споделяш личните си преживявания, просто казах че не може да се обобщава. Представи си, че е имало и има хора в България, дето бащите им не ги бият нон-стоп.
Някой като Танграта или ivandaman като напише че има неприятни преживявания с квебекарите или китайците и направи обобщение за целия народ/етнос, се почват едни плюнки "расист", "хейтър" и т.н. Подобен тип обобщения към българите по някаква причина обаче са напълно приемливи, даже един специален отбор мажоретки радостно възклицава на всякакъв тип плюнки срещу българите, било заслужени, било не...
Сори Пумпи, ама ти нито си официален източник на данни, нито си назначен да говориш от името на всички българи.
Някой като Танграта или ivandaman като напише че има неприятни преживявания с квебекарите или китайците и направи обобщение за целия народ/етнос, се почват едни плюнки "расист", "хейтър" и т.н. Подобен тип обобщения към българите по някаква причина обаче са напълно приемливи, даже един специален отбор мажоретки радостно възклицава на всякакъв тип плюнки срещу българите, било заслужени, било не...
Сори Пумпи, ама ти нито си официален източник на данни, нито си назначен да говориш от името на всички българи.
А, адаш аз не съм броил служебния Алеко дето си го ползвах и за лични нужди, командировъчни, безполатна храна и два месеца платен отпуск (22 дена допълнителен само за втора категория)jovani написа:Толкова беше - 1000 лева месечно + бонуси + командировка в Италия 6 месеца в годината, където живеех на хотел и всички разноски ми се поемаха, така че не беше необходимо да си харча от заплатата. Това през 1999, по-късно заплатата ми я вдигнаха, но основният ми "кяр" произтичаше от факта, че 6 месеца в годината живеех на чужди разноски без да се лишавам от нищо.Ivan1007 написа:Доказал си грънци.
Ако си получавал два пъти мойта заплата в България 1999-та това означава че си бил с 1000 лева месечно, което са грубо около 750 канадски. На това му викаш кариера?
Което беше горе-долу седмичната ми стартова в Канада като техник.
И на теб Коко трябва да ти сложи такса за реклама.?

Въпросът е що не продължи с тази шеметна кариера в България ми и ти като мен се изнесе в Канада?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Защото си поставих по-високи цели и винаги съм имал мерак да видя как е в Северна Америка. Слушах рок музика, носих каубойски ботуши на които ми се смяха като отидох в Торонто (но пък се накефих в Едмънтън) и един куп други знайни и незнайни причини. Не съм го направил от икономически подбуди - на 27 години имах собствен апартамент, 2 лични автомобила, добра работа спрямо стандарта на страната, никакви заеми и честно казано нямам причини да изпитвам някакви отрицателни емоции към България.Ivan1007 написа:А, адаш аз не съм броил служебния Алеко дето си го ползвах и за лични нужди, командировъчни, безполатна храна и два месеца платен отпуск (22 дена допълнителен само за втора категория)jovani написа:Толкова беше - 1000 лева месечно + бонуси + командировка в Италия 6 месеца в годината, където живеех на хотел и всички разноски ми се поемаха, така че не беше необходимо да си харча от заплатата. Това през 1999, по-късно заплатата ми я вдигнаха, но основният ми "кяр" произтичаше от факта, че 6 месеца в годината живеех на чужди разноски без да се лишавам от нищо.Ivan1007 написа:Доказал си грънци.
Ако си получавал два пъти мойта заплата в България 1999-та това означава че си бил с 1000 лева месечно, което са грубо около 750 канадски. На това му викаш кариера?
Което беше горе-долу седмичната ми стартова в Канада като техник.
И на теб Коко трябва да ти сложи такса за реклама.?
![]()
Въпросът е що не продължи с тази шеметна кариера в България ми и ти като мен се изнесе в Канада?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Жорка,joro написа:Затова ли имаме най-голямото нарастване на заплатите в Европа- по 8% годишно, при фиксиран курс и нулева инфлация? Да сравняваш България с Молдова е все едно да сравняваш Канада със Сомалия. Смешни сте всички вие българите в чужбина. Искате да гласуваме за Слави Трифонов ли? Настоящите “мутрокапиталисти“ са същите хора като вас, които обаче са решили да се реализират в България вместо в Канада. Не съм съгласен с вашите твърдения, че всеки инженер, лекар, програмист, бизнесмен, селскостопански производител е “мутра“ и всички българи слушаме само чалга. И, че българските политици са крадци и бандити, а канадските са ангели и съвършени човеколюбци. И, че българските политици давали ниски заплати защото са лоши, а канадските давали високи заплати щото са добрички. Много наивни и детински са ви разсъжденията.Ivan1007 написа: Това е верно Жорка, но в България сте обречени на мизерия и изостаналост в сравнение с другите страни от ЕС, защото си гласувате за бивши комунисти и настоящи мутро-капиталисти. Това, че сте над нивото на Молдова е щото ЕС не иска още 2 милиона българи да подяждат пазара на труда там
Тези “мутрокапиталисти“ в България могат да ви купят всичките българи, дето сте в Канада с парцалките ви:
https://webnews.bg/uploads/images/26/42 ... 1463404506"
Не се нервирай - истината може да боли, но не си го изкарвай на този дето ти я казва.
Да сравнявам България с Молдова е все едно да сравнявам Албърта с Манитоба, но за Канада и Сомалия ще го приемем за изцепка от нерви и няма да обръщам внимание на глупоста ти.
Опазил ви Господ да гласувате за Слави Трифонов, но няма да се учудя след Боко, Волен и Барека и за него да гласуват доста. Все тая е - всъщност е за Ковачки, Златев, Сашо Дончев и още много. Няма бизнес над дребен дето да не е мафиотски в България. Мафия има в много държави, но по руски образец в България мафията си има държава.
Не ги знам тия от снимката, ама не знам дали има смисъл да ти обяснявам за кои мутри гласувате - Боко е просто олицетворение защото е на показ.
И грешиш Жорка, не могат да ни купят в Канада - мнозинството сме тук, за да нямаме вземане даване с тях. Виж бившите колеги дето останаха в България те щат не щат се продават на Химимпорт/ТИМ.
Та не се нерви, гледай Румъния да не ви избяга съвсем и не се сравнявай с Канада.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Мите, да не се цитирам пак, но не съм казал и "всеки" български мъж.miteto написа:Естествено че имаш право да споделяш личните си преживявания, просто казах че не може да се обобщава. Представи си, че е имало и има хора в България, дето бащите им не ги бият нон-стоп.
В крайна сметка, по редовен обичай, опитвайки се да дисркидитираш пишещия, се аргументираш срещу това, което е написал - ОК няма проблем.
Аз, бидейки българин се изказвам за себеподобните си и за моя опит с тях. Темата не е особено приятна, в крайна сметка е много трудно да "си признаеш", че си грубиянин, че не уважаваш по-слабите и беззащитните, че третираш жена си като "домашна прислужница". Че филма "Да обичаш на инат" представлява масово явление, а не единични случаи случайно подбрани от Николай Волев.
Приемам правото ти на мнение, че ти нито си бил свидетел, нито знаеш за неуважение, показвано някога от български мъж, но не ти вярвам. Приемам, че има и изключения и че аз лично се старая да се уча от "лошия пример" около себе си. Дали винаги успявам Сигурно НЕ, но се опитвам да се въздържам да каня форумци за спаринг партньори, както ми се е случвало на мен лично......
Мести се в провинцията и я зарежи тая Канада. Още по-не добро място за живеене.Ttorontoo написа:В провинцията животът е и по-евтин от София. С изключение на курортите. С 600 лв. може да се живее.

Embrace your climate change!