От Канада в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: От Канада в България

Мнение от roumensp »

jovani написа:
roumensp написа:
Да, имаше и има такива, но са там заради по-евтината работна ръка. И във Виетнам вече има много западни компании, но (почти) никой не иска да иде да живее там.
Аз съм работил с чужденци в БГ, но май всички бяха женени за българки. ;)
А защо тия чужденци не са заминали с жените си в чужбина щом е толкова по-добре?
За да дерат бунаците, работещи за тях. :D Работех за един австриец, продаваше Point-Of-Sale софтуер на австрийски хипермакети ... български разходи / австрийски приходи, sounds good. ;) Поне имаше безплатна храна, за замазване на очите.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
jovani написа:Видяхме я съборетината с "декари земя" и пластмасовото столе в задният двор - да седнеш и да изпушиш една цигара... на теферич... да олабиш малко:)
А бе ти на глупав ли се правиш или що ? Тая съборетина дори намалява цената, защото трябва да се харчат кинти за събаряне и разчистване на парцела.
Именно, за 2.5 милиона... Съборетина с дворче за една цигарка. На намалените цени...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:Преподавателите в София не ги мислете, те освен основната си заплата изкарват още 2 пъти по толкова от допълнителни курсове, частни уроци и т.н. Който не го мързи- може да си изкарва добри пари и в България.
Жорка, това са глупости и ти сам го знаеш. Жена ми беше асистент / инженер катедра във ВИАС навремето ... срам ме е да споменавам заплатата. :D
Брато in law е най-младият професор във ВИАС и ако нямаше и частна фирма, професорската заплата едвам щеше да стига за изплащане на апартамент. Мислиш ли че на един професор в UBC или в Саймън Фрейзър във Ванкувър му се налага да има частна фирма, за да изкарва колкото един тираджия (примерно) ? И имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ? И всичко това за 1000 кинта професорска заплата ...
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа: имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ?
тука е същото, та даже по зле, личен пример !!!!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:
roumensp написа: имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ?
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:
Предполагам ... но поне им плащат като хората.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:
Предполагам ... но поне им плащат като хората.
какво каза ?

Бай Дъ Вей зъбара не е много бизи както се вижда ! :lol:
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец :)
joro

Мнение от joro »

roumensp написа: Жорка, това са глупости и ти сам го знаеш. Жена ми беше асистент / инженер катедра във ВИАС навремето ... срам ме е да споменавам заплатата. :D
Брато in law е най-младият професор във ВИАС и ако нямаше и частна фирма, професорската заплата едвам щеше да стига за изплащане на апартамент. Мислиш ли че на един професор в UBC или в Саймън Фрейзър във Ванкувър му се налага да има частна фирма, за да изкарва колкото един тираджия (примерно) ? И имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ? И всичко това за 1000 кинта професорска заплата ...
Навремето и аз взимах 100 000 лева заплата- 33 долара при курс 3000 лева за долар.
Навсякъде по света професорите си изкарват заплатите- от лекции, участия във форуми, писане на учебници, книги, публикуване на статии и т.н. Излезнете вече от комунизма, алооооо. Попитайте един професор, който е издал учебник колко пари е изкарал от него. Същото е и с учените от БАН. Същото е и в Канада- професорите получават лекторски, когато четат лекции, получават хонорари от писане на учебници, книги, статии. Тия неща си ги изяснете, преди да напишете неверни неща.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец :)

от пръв поглед се вижда че си треторазряден зъболекар, ако беше нещо по специално , да поставяш инпланти или бонграфт, нямаше да си се наврял в оня пущинак където кьоравия е цар в царството на слепите, а щеше да си вдигнеш сам летвата и започнешнв някой по голям град сред профисионалисти със които да обменяш опит и нови съвременни методи във зъболечението ...
засрами се малко бе човек
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа: Навсякъде по света професорите си изкарват заплатите- от лекции, участия във форуми, писане на учебници, книги, публикуване на статии и т.н. Излезнете вече от комунизма, алооооо. Попитайте един професор, който е издал учебник колко пари е изкарал от него. Същото е и с учените от БАН. Същото е и в Канада- професорите получават лекторски, когато четат лекции, получават хонорари от писане на учебници, книги, статии. Тия неща си ги изяснете, преди да напишете неверни неща.
Ако имаше достъп поне до един "професор" в Университет разбирам да се обаждаш, но това, което си написал е меко казано "смешно"
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:
roumensp написа: Жорка, това са глупости и ти сам го знаеш. Жена ми беше асистент / инженер катедра във ВИАС навремето ... срам ме е да споменавам заплатата. :D
Навремето и аз взимах 100 000 лева заплата- 33 долара при курс 3000 лева за долар.
Навсякъде по света професорите си изкарват заплатите- от лекции, участия във форуми, писане на учебници, книги, публикуване на статии и т.н. Излезнете вече от комунизма, алооооо. Попитайте един професор, който е издал учебник колко пари е изкарал от него. Същото е и с учените от БАН. Същото е и в Канада- професорите получават лекторски, когато четат лекции, получават хонорари от писане на учебници, книги, статии. Тия неща си ги изяснете, преди да напишете неверни неща.
Ти му кажуваш, оно рупа ли рупа.
Ти колко професора и преподавателя познаваш и пита ли ги ? :rofl:

Аз също работех във ВИАС в началото на кариерата си като ръководител лаборатория, няма ли и на мен да обясниш как и колко много съм получавал ? Може би съм издавал книги ??? :D
Последно промяна от roumensp на Пон Мар 14, 2016 6:07 pm, променено общо 1 път.
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:
pumpy написа:Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец :)

от пръв поглед се вижда че си треторазряден зъболекар, ако беше нещо по специално , да поставяш инпланти или бонграфт, нямаше да си се наврял в оня пущинак където кьоравия е цар в царството на слепите, а щеше да си вдигнеш сам летвата и започнешнв някой по голям град сред профисионалисти със които да обменяш опит и нови съвременни методи във зъболечението ...
засрами се малко бе човек
Тоест според теб, хората на село не заслужават импланти и "бонграфтинг" ???
Доста дискриминация. Както се знае, аз работя на повече от едно място и колкото и странно да звучи ми доставя много по-голямо удоволствие да го правя на село, отколкото в големия град. Сигурно защото искам да съм "цар на село". Какво да се прави, не може всички да сме "лайна" в града я ......
joro

Мнение от joro »

В Канада средната заплата е много по-висока, никой не твърди обратното. Но всичко е относително. За да си намериш работа в Германия на тяхната средна заплата трябва да знаеш много добре немски. Ако знаеш много добре немски можеш да си намериш работа в България със заплата 2 до 3 пъти средната. В Канада също не може всеки да емигрира- има изисквания за образование, езици. Сравненията на българите в Канада с българите без образование и с ниски заплати в България е неуместно.
И още нещо- в България заплатите се увеличават много по-бързо, отколкото в Канада. Разликата с времето намалява. През 2007 г. средната заплата е 439 лева, а сега е около 900 лева- увеличение повече от два пъти за 8 години.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

joro написа:Разликата с времето намалява. През 2007 г. средната заплата е 439 лева, а сега е около 900 лева- увеличение повече от два пъти за 8 години.
Да, но дори и след това почти двойно увеличение заплатите в България остават най-ниските в ЕС.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Публикувай отговор