joro написа:
Преди време платих 200 лева на един циганин да ми налепи плочки в банята- за 2 дена работа. Ако човека работи 22 дена в месеца, това са 2200 лева.
Жорка, когато учителя започне да взима тези пари без да се налага да лепи плочки, тогава ми "хвали положението в БГ"
И понеже танграта иска да мерим със същия аршин - аз не виждам как в България мога да правя парите, които правя тук, ако и да махнем данъците и да гледаме чист доход - това просто е НЕВЪЗМОЖНО
Ako си ИТ, инженер може би, за медицинските професии просто не го виждам
joro написа: На учителите и преподавателите не са високи, но пък имат възможности за допълнителни доходи. На брат ми съпругата преподава в Техническия колеж- бивш Техникум в Банско. Заплатата и е около 600 лева чисто след данъци. Отделно води някакви курсове вечер по поддръжка на климатични инсталации и от там си докарва още 300 до 400 лева. Докарва го до 900-1000 лева на месец.
Познавам двама инженери, единият взима 700 лева, другият 2700 лева. Зависи какъв инженер си и в каква фирма работиш.
Жорка,
Е нали бяха горе-долу равни заплатите и на европейско жизненото равнище в София поне?
Що не мога да се сетя за инженер в Канада с 500 нито дори с 2000 долара месечно.
Дай некой инженер с поне 9000 лева заплата в София?
Учител с 600 лева произвежда неграмотници.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro написа: На учителите и преподавателите не са високи, но пък имат възможности за допълнителни доходи. На брат ми съпругата преподава в Техническия колеж- бивш Техникум в Банско. Заплатата и е около 600 лева чисто след данъци. Отделно води някакви курсове вечер по поддръжка на климатични инсталации и от там си докарва още 300 до 400 лева. Докарва го до 900-1000 лева на месец.
Познавам двама инженери, единият взима 700 лева, другият 2700 лева. Зависи какъв инженер си и в каква фирма работиш.
Жорка,
Е нали бяха горе-долу равни заплатите и на европейско жизненото равнище в София поне?
Що не мога да се сетя за инженер в Канада с 500 нито дори с 2000 долара месечно.
В България съборетините също така не се продават по 2.5 милиона, нали?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Жорка,
Разбира се.
Кой е луд да ги купи за толкоз като са по 10 000 лева максимум с декар двор.
Средната цена на SDF в Калгари е около половин милион в момента и се е увеличила около два пъти за последните 10 години. Ако е под наем каго теб - наема му се е увеличил двойно.
Кво искаше да кажеш?
Колко струва двуетажна къща в Симеоново с 0.6 декар двор, което е еквивалент горе-долу на мойта в Калгари?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Жорка,
Ми те и тука не се продават, но парцели в даунтаун явно се. И се купуват от спекуланти, защото за тия пари вървят къщи върху декари земя, с покрити басейни и други екстри. http://www.rew.ca/properties/R2040068/4 ... et-langley"
А около Монреал нещо подобно вероятно струва 2-пъти по-малко.
Последно промяна от roumensp на Пон Мар 14, 2016 1:56 pm, променено общо 1 път.
joro написа:
Преди време платих 200 лева на един циганин да ми налепи плочки в банята- за 2 дена работа. Ако човека работи 22 дена в месеца, това са 2200 лева.
Жорка, когато учителя започне да взима тези пари без да се налага да лепи плочки, тогава ми "хвали положението в БГ"
И понеже танграта иска да мерим със същия аршин - аз не виждам как в България мога да правя парите, които правя тук, ако и да махнем данъците и да гледаме чист доход - това просто е НЕВЪЗМОЖНО
аз пък имам познати зъболекари в българия на твоята възраст които като паднат под 20К чисто на месец при 6 часов работен ден се мръщят,че са изкарали месеца нахалост
явно проблема е в теб ,а не в условията които предлага родния пазар на болшинството от твоите колеги
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
joro написа:
аз пък имам познати зъболекари в българия на твоята възраст които като паднат под 20К чисто на месец при 6 часов работен ден се мръщят,че са изкарали месеца нахалост
явно проблема е в теб ,а не в условията които предлага родния пазар на болшинството от твоите колеги
Батка, това е един от малкото случаи, когато сме на едно мнение и всъщност ти подтвърждаваш това, което съм написал.
Имам приятел АГ в Денвър, застраховката й годишно е 100к, сам си направи изводите каква й е заплатата и колко и остават чисто
А относно твоите 20к чисто на месец за 120 работни часа на месец на колега: простата сметка показва, че правят поне по 167 кинта чисто на час, тоест поне около 250 бруто на час - просто ти вярвам, че това е България.....
Жорка,
Разбира се.
Кой е луд да ги купи за толкоз като са по 10 000 лева максимум с декар двор.
Средната цена на SDF в Калгари е около половин милион в момента и се е увеличила около два пъти за последните 10 години. Ако е под наем каго теб - наема му се е увеличил двойно.
Кво искаше да кажеш?
Колко струва двуетажна къща в Симеоново с 0.6 декар двор, което е еквивалент горе-долу на мойта в Калгари?
Не е баш така. В Онтарио има т.нар. "рент контрол", който не позволява увеличаване на наема с повече от 2.5% на година. Средно се увеличава с 2% на година => е по-изгодно да се рентва дългосрочно, освен ако не си решил да спекулираш с недвижими имоти.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Жорка,
Ми те и тука не се продават, но парцели в даунтаун явно се. И се купуват от спекуланти, защото за тия пари вървят къщи върху декари земя, с покрити басейни и други екстри. http://www.rew.ca/properties/R2040068/4 ... et-langley"
А около Монреал нещо подобно вероятно струва 2-пъти по-малко.
Видяхме я съборетината с "декари земя" и пластмасовото столе в задният двор - да седнеш и да изпушиш една цигара... на теферич... да олабиш малко:)
Последно промяна от jovani на Пон Мар 14, 2016 2:12 pm, променено общо 1 път.
Pavel M написа: аз пък имам познати зъболекари в българия на твоята възраст които като паднат под 20К чисто на месец при 6 часов работен ден се мръщят,че са изкарали месеца нахалост
Батка, ти да не обърка зъболекари с дилъри на наркотици бе? При средно пациент на 1.5 ч., това прави 4 на ден. Значи на месец имаме около 80 или "сметката" ти дава по 250 кинта чисто от пациент. Като сложим и материалите и консумативите в сметката, ще излезе, че средно всеки пациент в Русье оставя минимум по 500 кинта на посещение при зъбар. Явно всички там сте баровци.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Ivan1007 написа:Добре ве, нали разправяше, че в България се търсели инженери и разни други специалисти.
Аз пък съм сигурен, че търсят ... поради простата причина, че българските такива бягат.
Жена ми беше инженер в Овъргаз преди да заминем, сега пак е същото с малката разлика, че като абсолютна стойност доходите й са 30 пъти на тия от 2000 г. (не, няма собствена фирма или бизнес). За съжаление заетостта й не й позволява да обикаля локалните свинеферми в търсене на пържоли.
ПП
Някой ако каже, че това не е типичен пример .... Точно толкова типичен е, колкото и масовото плюскане на калкани от българите.
Аз също вярвам, че се търсят.
Лани като си ходих в България си изрових трудовата книжка и неколко фиша за заплати от 2000-та, когато напуснах все още държавното "Проучване и Добив на Нефт и Газ", за да дойда в България. Ръководитрел сектор с 370 лева основна заплата, с разни добавки го докарвах до 450 лева преди удръжки.
Сега във вече частната фирма собственост на ТИМ инженер с няколко години опит получава 650-700 лева. В София.
Ка няма да се търсят.
П.П. Забравих да спомена, че имах и служебен автомобил - Москвич Алеко.
Бре, аз и преди съм те водил в доходи - още от първата си работа на заплата след завършване на университета.
Както са казали хората - на крива ракета и космоса и пречи.
Е, пак си бил разочарование за мама и тати дето те готвили направо за зам.министър, а то нищо не станало от теб и за това са те уредили поне на по-голяма заплата.
Pavel M написа: аз пък имам познати зъболекари в българия на твоята възраст които като паднат под 20К чисто на месец при 6 часов работен ден се мръщят,че са изкарали месеца нахалост
Батка, ти да не обърка зъболекари с дилъри на наркотици бе? При средно пациент на 1.5 ч., това прави 4 на ден. Значи на месец имаме около 80 или "сметката" ти дава по 250 кинта чисто от пациент. Като сложим и материалите и консумативите в сметката, ще излезе, че средно всеки пациент в Русье оставя минимум по 500 кинта на посещение при зъбар. Явно всички там сте баровци.
те това са твоите кръчмарски сметки,обаче хората са профисионалисти и знаят и могат сметката да им излиза
не е много сложно да се информираш как
jovani написа:Видяхме я съборетината с "декари земя" и пластмасовото столе в задният двор - да седнеш и да изпушиш една цигара... на теферич... да олабиш малко:)
А бе ти на глупав ли се правиш или що ? Тая съборетина дори намалява цената, защото трябва да се харчат кинти за събаряне и разчистване на парцела.
jovani написа:Видяхме я съборетината с "декари земя" и пластмасовото столе в задният двор - да седнеш и да изпушиш една цигара... на теферич... да олабиш малко:)
А бе ти на глупав ли се правиш или що ? Тая съборетина дори намалява цената, защото трябва да се харчат кинти за събаряне и разчистване на парцела.
е то чак кой знае какви кинти за събаряне и разчистване не трябват
двама трима безработни ванкувърски баровци могат да свършат работата за два три дни с/у едноседмична заплата
е то чак кой знае какви кинти за събаряне и разчистване не трябват
двама трима безработни ванкувърски баровци могат да свършат работата за два три дни с/у едноседмична заплата
Баси баровците, трябва да са нещо като The Hulk ... добре че не съм ги срещал на улицата, че ако ходят като тия в Монреал, все едно улицата е тяхна, не ми се мисли ...