Имотния балон в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Имотния балон в Канада

Мнение от roumensp »

miteto написа:
Pavel M написа: аз си мислех,че е било много гууд да си ванкувърски баровец
а то трябвало на първо место да издържаш на дългогодишна оризово зеленчукова диета
май май по добре да си муха в торонто под наем,да мяташ по цял ден водки и пържоли с бай гошо и да ти дреме на кондо фито :lol:
Въпрос на приоритети - тия с ориза ще имат изплатена къща за няколко милиона след 20 години. Мухите след 20 години ще имат същото, което имат в момента + цироза :D
Требе да има баланс, никоя крайност не е "гууд".

И по темата: B.C. budget 2016 promises PST review, tracking of foreign home ownership
1. The purchase of a newly built home valued at up to $750,000 will now be exempt from the property transfer tax, saving the buyer up to $13,000. The measure will be funded through an increase in the property tax transfer rate on homes with a value above $2 million, from two to three per cent.
2. Tracking foreign ownership: people buying homes in B.C. will again be required to disclose their citizenship.
Остава да видим дали горните две ще имат някакъв ефект.
Последно промяна от roumensp на Сря Мар 02, 2016 4:18 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Аз си мисля, че донякъде правитеството ви ги е яд, че изпускат доста яка пачка от факта, че даден имот сменя собственици няколко пъти, а се плаща само една ланд трансфер такса. В една от статиите пишеше, че за къща от 2.5 милиона таксата е 38 хиляди долара. Цитирам по памет.

В Албърта за подобен трансфер данъкът е от рода на няколкостотин долара.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Аз си мисля, че донякъде правитеството ви ги е яд, че изпускат доста яка пачка от факта, че даден имот сменя собственици няколко пъти, а се плаща само една ланд трансфер такса.
B.C. property transfer tax could be cut, Premier Christy Clark hints
Clark told the crowd at the Surrey Board of Trade yesterday that she would like to axe the tax, but for now, the province can't afford to give up the nearly $1 billion in revenue it brings in.
....................................
The tax has generated more than $12 billion in revenue for the government since it was introduced.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

miteto написа:Това на майтап де, по принцип мисля че си прав, но според мен влиянието на външния капитал не е толкова голямо, колкото смяташ. Местните не са имунни от човешка лакомия, така че те са в голямата част виновни за балона.
Местните наистина не са имунизирани против лакомия. Въпросът в случая е кой ще даде моргидж от над милион на местен с среден доход от 60-70 хиляди и как такъв с максимума на възможностите си за мижав моргидж може да участва в bidding wars с онези с (любимия на мухЪтЪ) КЕШ? Не знам каква е ситуацията в Торонто, но мисля това е доста погрешна представа за ставащото тук.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

MrGeek написа:Въпросът в случая е кой ще даде моргидж от над милион на местен с среден доход от 60-70 хиляди и как такъв с максимума на възможностите си за мижав моргидж може да участва в bidding wars с онези с (любимия на мухЪтЪ) КЕШ? Не знам каква е ситуацията в Торонто, но мисля това е доста погрешна представа за ставащото тук.
Чувал съм, че Vancity имат доста изобретателни моргиджи.
Едва ли някой ще даде моргидж над милион при доход 60 хилки, но ако е first time buyer. Ако е за втора/трета къща поред, тоя с 60-те хилки вече има от екуити натрупани едно 300-400-500 хиляди за даунпеймънт, взема още половин милион моргидж и ето ти го в къща струваща милион. Ако декларира пред банката очакван доход от 2 юнита под наем в бейзмънта, ето ти го в къща за 1.2 милиона. Ако има и лейнуей хаус, ето ти го в пропърти за почти 1.5 милиона. Едва ли ще печели bidding wars срещу онзи с куфарчетата, но да не би всяка къща във Ванкувър Метро оценена над 700-800 хиляди да е притежавана от китайски милионер?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

miteto написа:Чувал съм, че Vancity имат доста изобретателни моргиджи.
Едва ли някой ще даде моргидж над милион при доход 60 хилки, но ако е first time buyer. Ако е за втора/трета къща поред, тоя с 60-те хилки вече има от екуити натрупани едно 300-400-500 хиляди за даунпеймънт, взема още половин милион моргидж и ето ти го в къща струваща милион. Ако декларира пред банката очакван доход от 2 юнита под наем в бейзмънта, ето ти го в къща за 1.2 милиона. Ако има и лейнуей хаус, ето ти го в пропърти за почти 1.5 милиона. Едва ли ще печели bidding wars срещу онзи с куфарчетата, но да не би всяка къща във Ванкувър Метро оценена над 700-800 хиляди да е притежавана от китайски милионер?
Мите, това са твърде много "ако"-та та да ги нарочим за основния фактор за надуване на балона. На друго място е заровено кучето, поне тук при нас. :)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:... но да не би всяка къща във Ванкувър Метро оценена над 700-800 хиляди да е притежавана от китайски милионер?
То почти не останаха такива. Истината е, че или са купени отдавна, или се купуват с пари от продажбата на предишната. Демек first-time buyers (без куфарчета) са ощетените.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

MrGeek написа:
miteto написа:Чувал съм, че Vancity имат доста изобретателни моргиджи.
Мите, това са твърде много "ако"-та та да ги нарочим за основния фактор за надуване на балона. На друго място е заровено кучето, поне тук при нас. :)
MrGeek, "ако" е само изразно средство. Има статистики, колко % са first time buyers във Ванкувър. Има статистики, колко процента от купувачите взимат CMHC застраховка във Ванкувър. Най-вероятно има и статистика, колко приблизително безмънт юнита и лейнуея има извън официалните рентал сгради. Всичките тия неща могат да се проверят.
Това, което не съм намирал досега като статистика е, колко % от купвачите във ванкувър са чужденци-милионери от Китай или нарко-дилъри. Така че за мен моята теория е по-достоверна.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:... но да не би всяка къща във Ванкувър Метро оценена над 700-800 хиляди да е притежавана от китайски милионер?
То почти не останаха такива.
Всъщност искаш да кажеш, че повечето са такива. И понеже няма как всички тези къщи да са притежавани от китайци-милионери, остава че местните представляват по-голямата част от собствениците.
roumensp написа:Демек first-time buyers (без куфарчета) са ощетените.
Тук спор няма, така си е.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Това, което не съм намирал досега като статистика е, колко % от купвачите във ванкувър са чужденци-милионери от Китай или нарко-дилъри.
Няма и да намериш, нали разбра, че нито едните, нито другите трябва да декларират, че са такива, когато купуват. :D
miteto написа:И понеже няма как всички тези къщи да са притежавани от китайци-милионери, остава че местните представляват по-голямата част от собствениците.
Да, така е.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

miteto написа:Това, което не съм намирал досега като статистика е, колко % от купвачите във ванкувър са чужденци-милионери от Китай или нарко-дилъри. Така че за мен моята теория е по-достоверна.
Мите, ето ти къде е заровено кучето. Няма и да намериш - точно затова имотния пазар във Ванкувър е money laundering heaven!
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

MrGeek написа:
miteto написа:Това, което не съм намирал досега като статистика е, колко % от купвачите във ванкувър са чужденци-милионери от Китай или нарко-дилъри. Така че за мен моята теория е по-достоверна.
Мите, ето ти къде е заровено кучето. Няма и да намериш - точно затова имотния пазар във Ванкувър е money laundering heaven!
бати и конспиративната теория.всеки втори купувач на бунгало във Ванкувър мафиот :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Специално за Митето, днес връщайки се от работа по новините на местното радио слушах да дискутират феномена, че за последната година във всички bidding wars при продаваните имоти са участвали само и единствено (любимите на мухЪтЪ) КЕШови купувачи. Основното заключение на "експертите" беше, че ако се надяваш на моргидж, бягай далече от имотите с bidding wars (това важи основно за самостоятелни къщи, но също така и за нови луксозни кондота). :D
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

How to win a real estate bidding war in Metro Vancouver
3. Write a personal letter (AKA обяснявай се като ученичка с надеждата да ти продадат бараката на теб)
Although it’s far from a requirement to pen a magnum opus to the current owner of the home, Metro Vancouver realtors say it’s worth the effort in a bid to make a personal connection to the seller.
Serra said explaining why you want the home can give interested parties an advantage over others.
“We want to appeal to the seller and make sure our offer stands out over someone else’s,” he said.
In its tips for writing a letter, Realtor.com says homebuyers should use flattery whenever possible, and compliment the current owner on the condition or décor of their home. In a market like Vancouver, where many heritage homes are torn down to make way for newer buildings, it can help to mention if you’re planning to keep the home intact.
Народа напълно изперка ... :flag: :x
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
7George

Мнение от 7George »

И целия зор да се купува в метро Ван - заради мекия климат? Като е толкова мек - за кво ти е къща.
Embrace your climate change!
Публикувай отговор