Да, имат такава традиция за "обратна" зестра, причините за която са сходни с тези на редица други култури. Но и там хората се влюбват и женят както в повечето нормални страни. Тъпото е, че в някои региони (около Шангхай особено) заради дисбаланса в броя на мъже и жени и заради икономическия бум, тази традиция се е изродила, но се явява просто едно допълнително главоболие за младоженеца и семейството му.miteto написа:Кое точно му е ориенталско в манталитета на Танграта? Това, че девойката му е поискала пари за девствеността ли го прави ориенталец?!?Marto написа:За да помислиш, че това там е нещо нормално или прието, трябва да си или адски тъп или предубеден... или и двете. Останалите глупости дето изписа просто демонстрират ориенталския ти манталитет като става дума за другия пол.Kan_Tangra написа:Хмм, имал бил план за булка. Сключил с майката договор за дъщерята, още от детската градина, срещу заплащане. И това изобщо не е изключение, а правило!
Освен това съм чувал, че в традиционни китайски семейства (дори в Канада) мъжът трябва да плати определена сума на родителите на жената. Доколко е разпространено и доколко мъжът има опция да откаже, не съм сигурен.
Това се намира на първо четене в Интернет: https://en.wikipedia.org/wiki/Bride_price#China"
Ориенталското е, че всичко това той го е изтълкувал като предложение за някаква си там сделка (което пък отделно е пълен абсурд в обстоятелствата както той ги е описал), или че по правило родителите продават дъщерите си на най-високия bidder. Че мисълта му е тръгнала в такава посока издава неговите преконцепции за жените и предназначението им.
Доколкото е имало истерия с бързане към къщата на чичото и боя, който уж я е чакал, единственото логично обяснение е, че момичето малко със закъснение е осъзнало с какъв си има работа и за да не се превърне в статистика, в паниката си и за да не го предизвиква е скапъпила някаква история. Странно ако нарушаването на вечерния час би довело до такива драстични последствия, как така се е "сетила" в последния момент, че е закъсняла, нали?
Та затова взимай всичките му истории с огромно зърно сол. "He's a regular Don Juan. No wonder the ladies don juan anything to do with him."

Edit:
Ей сега видях какво е добавил към историята, и явно съм бил прав какви ужаси са минавали през ума на горкото момиче:
Kan_Tangra написа: После, обаче, 15 мин след като дойде у нас, вика, трябва да тръгвам, че ще се обадят в полицията и ще те обвинят, че си ме отвлякъл.