Bistra написа:To това не е снимка, а рисунка на берачка на рози, ако не се лъжа. Пак добре, че не е доячка в кравеферма.
Сантиментална стойност? Добре. А аз реших, че е носталгия по цигарите Слънце по 2 лв.
Това е купюрна гравюра по реална снимка, Бистре. И не е берачка на рози, а на ГРОЗДЕ (двете растения са доста различни и не знам как може да ги обърка човек). Жената се казва Кина Гърбова и е от Сухиндол. Снимката е правена през 1960-та, когато Кина е била на 16 години и е брала грозде на ученическа бригада (а фотосесията е била предназначена за някаква изложба в бившата ГДР).
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Merci за уточнението! В интерес на истината не помня двулевката, а нямах нито време, нито желание да се ровя в Гугъл за сверка. Ама щом казваш, вярвам ти!
Гравюрата се прави на база рисунка, а снимка не отричам, че е имало.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
По време на соца не ми се налагаше нищо да купувам. Бях дете и затова. Други го правеха вместо мен и вярвай ми, живеех без лишения в рамките на голямото нямане. Голямо престъпление ли е, че не я помня?
Ти би могъл да си дете на кого? На дядо ми или прадядо ми?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Bistra написа:To това не е снимка, а рисунка на берачка на рози, ако не се лъжа. Пак добре, че не е доячка в кравеферма.
Сантиментална стойност? Добре. А аз реших, че е носталгия по цигарите Слънце по 2 лв.
Това е купюрна гравюра по реална снимка, Бистре. И не е берачка на рози, а на ГРОЗДЕ (двете растения са доста различни и не знам как може да ги обърка човек). Жената се казва Кина Гърбова и е от Сухиндол. Снимката е правена през 1960-та, когато Кина е била на 16 години и е брала грозде на ученическа бригада (а фотосесията е била предназначена за някаква изложба в бившата ГДР).
Всичко е точно така и абсолютно вярно! Само дали е било на ученическа бригада или не, не съм 100% сигурен, защото там когато се бере гозде, се бере здраво с ученически, работнически, всякакви бригади и без бригади.... Хубаво е, че все пак си си направил труда да се поровиш, за да просветиш такива безхаберни люде като Бистра, но за нея е най-важно да има кой да я храни както сама си призна в прав текст и тогава и сега.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Сега си се храня сама.
Стига бе, направихте политически въпрос от една парична единица, която дори не беше конвентируема.
А тази жена прилича малко на баба ми. В Белослатинско използваха същата система на боядисване: цветен винервайс и отгоре някакъв мотив нанесен с релефен валяк и бяла боя.
Bistra написа:Сега си се храня сама.
Стига бе, направихте политически въпрос от една парична единица, която дори не беше конвентируема.
А тази жена прилича малко на баба ми. В Белослатинско използваха същата система на боядисване: цветен винервайс и отгоре някакъв мотив нанесен с релефен валяк и бяла боя.
Защо ли си мисля, че леля Кина е роднина на ивалина. Да не се окаже, че сте нещо близки без да го знаете щом прилича на баба ти
То че ние сме си всички простаци в този форум, това спор няма, но жената от двулевката няма нищо общо - да я оставин на мира, а ?
pumpy написа:Защо ли си мисля, че леля Кина е роднина на ивалина. Да не се окаже, че сте нещо близки без да го знаете щом прилича на баба ти
То че ние сме си всички простаци в този форум, това спор няма, но жената от двулевката няма нищо общо - да я оставин на мира, а ?
Споко не ми е роднина бъди рахат, но наистина я познавам лично, тя е адашка на майка ми (имат еднакви имена), колежка (работили са заедно), почти комшийка ( защото живеят на вдна улица) и са на много близка възраст, само майка ми дето е малко по-стара от нея, а това не е никак малко... Аз предлагам да приключим с отклонението и да не цапаме повече темичката, ако сте съгласни и вие, за сега слагаме "ТОЧКА"!
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Отидох на почивка и съм зарязал четенето на форуми. Днеска надничам и какво да видя - мадам не само си няма хабер от зелената двулевка, ми си няма хабер и от цената на цигарите Слънце (без филтър). А и едно на ръка че нищо не купувала като дете ?!?!?? Че то по него време децата масово пазарувахме. То хляб, то мляко, то лимонада, то бира...
Сегашните деца са глезени та нищо не барват, да помогнат, но явно и някои от тогавашните са били такива?
Наздраве, за днеска ми стига толкоз форум
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
optics написа:Отидох на почивка и съм зарязал четенето на форуми. Днеска надничам и какво да видя - мадам не само си няма хабер от зелената двулевка, ми си няма хабер и от цената на цигарите Слънце (без филтър). А и едно на ръка че нищо не купувала като дете ?!?!?? Че то по него време децата масово пазарувахме. То хляб, то мляко, то лимонада, то бира...
Сегашните деца са глезени та нищо не барват, да помогнат, но явно и някои от тогавашните са били такива?
Аз даже си имах бизнес - правя пазара на съседките, а те в замяна ми оставяха я някой Аеро шоколад, я рестото. Покрай това ресто се научих да търся най-евтиното на пазара, да правя шмекерлъци с грамажа (вместо половин кило вземеш 460 гр), и да си водя сметка на кой колко от какво се пада.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
optics написа:Отидох на почивка и съм зарязал четенето на форуми. Днеска надничам и какво да видя - мадам не само си няма хабер от зелената двулевка, ми си няма хабер и от цената на цигарите Слънце (без филтър). А и едно на ръка че нищо не купувала като дете ?!?!?? Че то по него време децата масово пазарувахме. То хляб, то мляко, то лимонада, то бира...
Ми аз никога не съм пушила.
И винаги съм била принцеса, мдам!
Ми аз никога не съм пушила.
И винаги съм била принцеса, мдам!
все се чудех на кой ми приличаш и вече се сетих :
на Луна !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев