Ако само минималната заплата принуждава бизнесите да вдигат заплатите, тогава щеше да има само 2 вида заплати - минималната и тази на CEO-то.scoubidou написа:Замислял ли си се защо държавата определя минималната работна заплата? Ако се остави това на бизнеса, заплатите никога няма да мръднат нагоре.pumpy написа:Е как да им плащаш това или повече от това, което изработват ? Имаш ли някаква идея как да стане за да мога веднага да я приложа в моя бизнес ? Това ще направи работниците ми още по-щастливи и всеотдайни, нали ?Kpetrov написа:..... да седят бачкатори на които да плащаш по-малко от това което те изработват.
......
Федерални избори: 19 октомври 2015
Re: Федерални избори: 19 октомври 2015
- ablood
- Обратна връзка:
Като се замисля единствения човек който познавам и се доближава до минимална заплата (макар и с 1/3 отгоре) е 17 годишният ми племенник, който поработва понякога през уикендите с поучителна цел.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Да, просто защото има толкова МНОГО некомпетентни работници, които не могат да предложат НИЩО в замяна на каквато и да е заплата и за да не бъдат или уволнени или "експлоатирани" то държавата ни задължава да ги заблуждаваме, че стават за нещо.scoubidou написа:Замислял ли си се защо държавата определя минималната работна заплата? Ако се остави това на бизнеса, заплатите никога няма да мръднат нагоре.pumpy написа:Е как да им плащаш това или повече от това, което изработват ? Имаш ли някаква идея как да стане за да мога веднага да я приложа в моя бизнес ? Това ще направи работниците ми още по-щастливи и всеотдайни, нали ?Kpetrov написа:..... да седят бачкатори на които да плащаш по-малко от това което те изработват.
......
Аз лично съм бил на минимална заплата, за един месец, докато явно си мина изпитателния срок. Сам се сети защо ми се промени ставката след това

- MrGeek
- Путлер Капут
Така, да видим сега, КОЙ и КАКВО определя стойността на "изработеното" от бачкатора? Обясни ни нагледно как изчисляваш колко някой е изработил за да го съпоставим с това колко е получил? Имаш някакъв железен алгоритъм, валиден за цялата Галактика, който може да извади тези стойности?Kpetrov написа:Написал съм, че дори и с идеи на правилното място и време няма да имаш споменатите милиарди без зад тях - идеите да седят бачкатори на които да плащаш по-малко от това което те изработват.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Единствено и само "бачкатора" определя кое е достатъчно и кое не, но продължава да бачка за по-малко от това, което заслужава и е ВИНАГИ недоволен, когато се покачва цената на изработеното от други като него, които искат да получават повече от това, което "експлоататора" им плаща в момента.....
Интересна история, нали
А пък аз имам и друг личен пример:
- купих аз кабинет преди 2 години за да установя, че хигиенистката, което работи там произвежда 95к годишно, но получава заплата от 120к
. Викам я аз да говорим по въпроса и я питам нещо съвсем просто: " ти мила, представи си да имаш бизнес и да правиш днес 100 кинта. Колко очакваш да занесеш вкъщи от тези 100 ? И и давам възможни отговори: 20,30,50,80,100, 120 ???. Тя мисли и ми казва, че не знае. ОК, казвам аз и променям въпроса със следния: " представиси че имаш бизнес, плащаш наем за помещение, ток, материали, плащаш заплата на рецепционистка и днес правиш 100 кинта производство. Очакваш ли да занесеш вкъщи 120 кинта ? Тук тя отговоря категорично "не".
Аз и благодаря и и обяснявам, че това е което се е случвало на работното й място в продължение на години, но повече няма да се случва, защото няма от къде да дойдат тези пари, които не е произвела, а освен това има и разходи свързани с нейния труд и тя не може да взима вкъщи повече от 60% от произведеното. Тоест заплатата й ще стане изведнъж от 120 на 57к годишно.....
Тя ме гледа недоумяващо какво точно се случва, след което изтърсва най-голямата глупост, което може да ми каже: " еми да, то затова няма много хигиенисти, които да работят сами, защото то не е изгодно така
"
Ето как разсъждава един "бачкатор" - не е изгодно за мен. Е няма бизнес, за който да е изгодно работник да произвежда 95, а да струва 120 заплата + още 8-10% отгоре за осигуровки и подобни.
BTW това е причината, поради която аз купих този "бизнес" невероятно изгодно, защото просто беше фалирал. Днес няколко години по-късно, хигиенистката работи, произвежда, взима вкъщи 120к и е супер щастлива отново. Но и моя бизнес е щастлив, защото вместно да си вади от джоба да издържа един търтей, печели от неговия труд 40%.
И преди да ме обвинят в експлоатация, само да кажа, че аз като хигиенист произвеждах за нечии бизнеси в Монреал около 60% до 80% печалба. Сравнете ги 40% на моя бизнес днес и ме обвинете в експлоатация......Ако някой смята, че 40% е много, да си отвори кабинет, да се занимава с цялата отговорност и да дава повече на хигиенистите си - пожелавам му успех.
Интересна история, нали
- купих аз кабинет преди 2 години за да установя, че хигиенистката, което работи там произвежда 95к годишно, но получава заплата от 120к

Аз и благодаря и и обяснявам, че това е което се е случвало на работното й място в продължение на години, но повече няма да се случва, защото няма от къде да дойдат тези пари, които не е произвела, а освен това има и разходи свързани с нейния труд и тя не може да взима вкъщи повече от 60% от произведеното. Тоест заплатата й ще стане изведнъж от 120 на 57к годишно.....
Тя ме гледа недоумяващо какво точно се случва, след което изтърсва най-голямата глупост, което може да ми каже: " еми да, то затова няма много хигиенисти, които да работят сами, защото то не е изгодно така

Ето как разсъждава един "бачкатор" - не е изгодно за мен. Е няма бизнес, за който да е изгодно работник да произвежда 95, а да струва 120 заплата + още 8-10% отгоре за осигуровки и подобни.
BTW това е причината, поради която аз купих този "бизнес" невероятно изгодно, защото просто беше фалирал. Днес няколко години по-късно, хигиенистката работи, произвежда, взима вкъщи 120к и е супер щастлива отново. Но и моя бизнес е щастлив, защото вместно да си вади от джоба да издържа един търтей, печели от неговия труд 40%.
И преди да ме обвинят в експлоатация, само да кажа, че аз като хигиенист произвеждах за нечии бизнеси в Монреал около 60% до 80% печалба. Сравнете ги 40% на моя бизнес днес и ме обвинете в експлоатация......Ако някой смята, че 40% е много, да си отвори кабинет, да се занимава с цялата отговорност и да дава повече на хигиенистите си - пожелавам му успех.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Първо, някъде да съм предложил да плащаш повече от това, което някой е изработил?pumpy написа:Единствено и само "бачкатора" определя кое е достатъчно и кое не, но продължава да бачка за по-малко от това, което заслужава и е ВИНАГИ недоволен.
Второ, незнам кой е винаги недоволен, но спора тръгна от недоволните от високите данъчни ставки за часта от дохода която надвишава определена сума. В интерес на истината данъчните ставки са еднакви за всички и след като държавата спъва прдприемачите с високи данъци при надвишение на опеделени доходи то те може да ги реинвестират без данъчно облагане, както вече изяснихме.
В конкретния случай с теб ти имаш 40% печалба, демек слагаш 40% данък на работниците ти.
Въпросният лош "комунистически" Квебек от своя страна не взима нищо за дохода ти до 11000$
и взима 40% само за дохода ти над 200 000$
Излиза, че ти взимаш данък 40% на заплата от 120к, което е доста повече от "комунистически" Квебек.
И какво излезе, големия консерватор по-голям комунист от квебекарите.
Нагледно може да ти го обясни Рumpy. Той току що обясни колко изработва и получава хигиенистката му. Явно има алгоритъм.MrGeek написа:Обясни ни нагледно как изчисляваш колко някой е изработил за да го съпоставим с това колко е получил?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- MrGeek
- Путлер Капут
Е, аз исках ти да ми го обясниш, защото явно имаш някакво универсално решение, щом си толкова сигурен в универсалното твърдение, че бачкатора ВИНАГИ вади повече за гадния експлоататор, отколкото получава. Не знам как да ги скрием масовите случаи на обратното обаче, особено на разни синдикализирани позиции? Как в твоята теория се връзва хватката, че някои бачкатори от специфични маф...пардон...синдикати взимат тройни ставки по време на официални празници, да не говорим за овъртайма?Kpetrov написа:Нагледно може да ти го обясни Рumpy. Той току що обясни колко изработва и получава хигиенистката му. Явно има алгоритъм.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Ти явно не разбираш как се прави какъвто и да е бизнес след като определи печалбата на бизнеса ми на 40%. Явно останалите "бачкатори" в кабинета, които поддържат работата на хигиениста ми трябва да работят безплатно, техника, който поддържа техниката - също, наемодателят ми да отдава помещението под наем безплатно, доставчиците да ми подаряват материалите и аз да супервизирам и нося отговорност безплатно. Пак ти казах по-горе: ако ти се прави на теб такъв бизнес, моля..... Но е по-удобно да сме на бачкане от 8 до 5, да мрънкаме че ни експлоатират и да преразпределяме плодовете на чуждия труд....Kpetrov написа: В конкретния случай с теб ти имаш 40% печалба, демек слагаш 40% данък на работниците ти.
Venceremos
Това BTW е лъжа, защото :Kpetrov написа: В конкретния случай с теб ти имаш 40% печалба, демек слагаш 40% данък на работниците ти.
Въпросният лош "комунистически" Квебек от своя страна не взима нищо за дохода ти до 11000$
и взима 40% само за дохода ти над 200 000$.
Taxable income Rate
$41,935 or less 16%
More than $41,935, but not more than $83,865 20%
More than $83,865, but not more than $102,040 24%
More than $102,040 - 25.75%
Federal tax rates for 2015
15% on the first $44,701 of taxable income, +
22% on the next $44,700 of taxable income (on the portion of taxable income over $44,701 up to $89,401), +
26% on the next $49,185 of taxable income (on the portion of taxable income over $89,401 up to $138,586), +
29% of taxable income over $138,586
Тоест ако погледнем федералните и кебекарски данъци взети заедно, най-високата ставка се достига на доход от 138,586 - 54.75% + СРР, + AE - venceremos camarades
Разбира се, има non refundable tax credits на някакви ограничени суми в долната част на скалата, които относително намаляват данъчното задължение, но определено зависят от целия облагаем доход....
Хм, я поясни как се прави това - хем работиш, хем преразпределяш някакъв чужд труд?pumpy написа:Но е по-удобно да сме на бачкане от 8 до 5, да мрънкаме че ни експлоатират и да преразпределяме плодовете на чуждия труд.
pumpy написа:Но и моя бизнес е щастлив, защото ... печели от неговия труд 40%.
Сравнете ги 40% на моя бизнес днес и ме обвинете в експлоатация......Ако някой смята, че 40% е много, да си отвори кабинет, да се занимава с цялата отговорност и да дава повече на хигиенистите си - пожелавам му успех.
Аз като страничен наблюдател на вашия диалог съвсем се обърках. Първо казваш, че твоя бизнес печели 40%, после го обвиняваш че нищо не разбира и защо определял печалбата ти на 40% ?!?pumpy написа:Ти явно не разбираш как се прави какъвто и да е бизнес след като определи печалбата на бизнеса ми на 40%.
И аз да се намеся от личен опит по "крадването" от джоба ми, преди още да са дошли парите в него:
- До около 40к семеен доход общо взето се ползват всички социални екстри.
- между 40 и 80к ставката почва да расте, а социалните придобивки да намаляват.
- След 80к семеен доход данъчната ставка почва само да расте, и ползваш НУЛА екстри. В превод ти плащаш на всички останали социалджии.
И един парадокс, ако семейният доход е 80к, и получиш ново предложение за работа което ще ти вдигне общият доход с 20к......ми не си струва
,
Друг парадокс ако си поиграете с дохода, ако единият взима над 80к, тогава другият няма смисъл да работи за по малко от 40к..
Звучи абсурдно, ама за по малко пари накрая сметката излиза че си плащаш за работиш. Социализъм, кво да го правиш.

- До около 40к семеен доход общо взето се ползват всички социални екстри.
- между 40 и 80к ставката почва да расте, а социалните придобивки да намаляват.
- След 80к семеен доход данъчната ставка почва само да расте, и ползваш НУЛА екстри. В превод ти плащаш на всички останали социалджии.
И един парадокс, ако семейният доход е 80к, и получиш ново предложение за работа което ще ти вдигне общият доход с 20к......ми не си струва

Друг парадокс ако си поиграете с дохода, ако единият взима над 80к, тогава другият няма смисъл да работи за по малко от 40к..
Звучи абсурдно, ама за по малко пари накрая сметката излиза че си плащаш за работиш. Социализъм, кво да го правиш.

Чудя се дали има едно нещо да е вярно от това което си написал, но нямам време да го търся.umeiko написа:...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Toва че бизнеса печели 40% от труда на някой, тоест този някой си взима вкъщи 60% от изработеното все още не значи, че печалбата на бизнеса като цяло е 40%. Освен заплащането на "бачкатора" едни бизнес има още една дузина разходи поне и реалната му печалба може и да е минус. Разбира се много по-лесно е да е на минус директно, когато работника си носи вкъщи 120 % от произведеното от него, но и при 60% бизнеса пак може да е на минус over all. Това разбира се не се вижда от "бачкатора" защото той гледа колко не си е занесъл вкъщи, но не гледа какво струва той изобщо да има място на което да се нарича "бачкатор"......miteto написа: Аз като страничен наблюдател на вашия диалог съвсем се обърках. Първо казваш, че твоя бизнес печели 40%, после го обвиняваш че нищо не разбира и защо определял печалбата ти на 40% ?!?
Изпъснал си една точка, точно най важната точка, между втората и третата точка, в междуточието.....ама така е при тебе, все бързаш, и от бързата работа ставаш за срам