относно визите и промяна в статута преди заминаването

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
annaG

относно визите и промяна в статута преди заминаването

Мнение от annaG »

искам да попитам от кога тече едногодишния срок за заминаване, след минаване на интервюто- от момента на получаване на медицинските, или от датата на печата на самата виза в паспорта?
и още едно въпросче имам, ако можете да ми помогнете - ще възниксне ли проблем спрямо процедурата, ако аз и приятелката ми сключим брак, тъй като цялата процедура я минахме като конжуан дьо фе?! благодаря Ви предварително!!!
leaf

Мнение от leaf »

Важи от датата на медицинския преглед.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Leaf е прав. Годината се брои от датата на минатите медицински. Нищо не пречи да се ожените :wink: но ако питате мен е по-добре да го направите преди да изпратите документите в Букурещ. Става така: жените се, теглите си документите от интернет, попълвате си ги вече като семейство, пращате заедно с тези документи в Букурещ малко писъмце, за тази промяна в семейното ви положение и дубликат на акта за брак, който се вади от общината (дубликата трябва да е с печат за чужбина). От там нататък те си знаят работата. Пък и ако приятелката ти (бъдещата ти жена) ще си сменя фамилията, ще трябва да си смени личната карта и паспорта пак преди изпращането на документите. Това е мое мнение, аз не съм минала по този път. Моля допълнете ако нещо пропускам или ме поправете ако греша.
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
holy

виза

Мнение от holy »

Срокът на визата изобщо НЕ е 1 година. Съвсем скоро получихме писмото за визи, където се казва че срокът на визата е до изтичане срока на медицинските, който е само 6 месеца.
Така, че не се заблуждавайте!
Успех!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Медицинските важат една година след издаването им,когато си получаваш визата ,естествено вече е останало по-малко-на нас ни оставаше около месец - т.е. визата важи докогато имаш валидни медицински и за всеки е различно разбира се.
Едногодишния срок е от датата на правенето на медицинските,
а пък сертификата за селекция важи 3 години от дата на издаването му.
много се оплетох на тва простото нещо :oops: :oops:
ама надявам се да се разбира - просто е кат фасул :D
annaG

Мнение от annaG »

извинявам се за тъпия въпрос, но откъде точно се теглят медицинските? знам от предишни теми, ако не се лъжа,че имало някакъв сайт в нета, където мога да си проверявам статуса на досието, или нещо такова. това кога мога да го правя?
leaf

Мнение от leaf »

Медицинските не се теглят , а ти ги изпращат от посолството, заедно с предварително изпратените снимки.:)
ЗОРИ

Re: виза

Мнение от ЗОРИ »

holy написа:Срокът на визата изобщо НЕ е 1 година. Съвсем скоро получихме писмото за визи, където се казва че срокът на визата е до изтичане срока на медицинските, който е само 6 месеца.
Така, че не се заблуждавайте!
Успех!
Не мисля, че това твърдение е вярно. В момента гледам визата в паспорта си и на нея пише, че тя изтича през юни 2005 т.е. точно една година след дата на медицинските. Същото го пише и на т.нар. "чершафи", които ми изпратиха заедно с визите.
В първия момент това търдение малко ме шокира и затова реших да проверя.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

annaG написа:извинявам се за тъпия въпрос, но откъде точно се теглят медицинските? знам от предишни теми, ако не се лъжа,че имало някакъв сайт в нета, където мога да си проверявам статуса на досието, или нещо такова. това кога мога да го правя?
Проверка на статуса опитай да направиш ТУК
Имай предвид обаче че не винаги информацията в сайта отговаря напълно на текущото положение на досието ти.
Заключено