Е ли "бизнесмен" синоним на нещо ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Е ли "бизнесмен" синоним на нещо ?

Мнение от pumpy »

Тази статия ме заинтригува с характеристиката "бизнесмен"
За мен това е ПРЕСТЪПНИК, а държавата, в която живее и е през да не казвам къде че съм бесен..... :@ :@ :@

Това, което не разбирам е, защо това, че е бизнесмен има някакво отношение към случилото се ? Нима заниманията на някого позволяват да убива на пътя ? Или аз нещо съм пропуснал от милата ни родина ?
Пазарджишкият окръжен съд остави в ареста 44-годишния бизнесмен Цветан Пъков, който прегази 6-годишния Петьо Гевечанов, съобщава БиТиВи.
http://news.ibox.bg/news/id_617265932"

Също ми е интересно кога хората ще започнат да раздават правосъдие, защото аз бих.
joro

Re: Е ли "бизнесмен" синоним на нещо ?

Мнение от joro »

“Около 20.00 часа малчуганът излязъл на уличното платно с колелото си и бил блъснат от кола, шофирана от Пъков. Това се случило на улица „Братя Дейкови", на изхода за град Стрелча.“

Само шофьорът ли е виновен? Какво прави едно 6 годишно дете с колело по тъмно в 20 часа вечерта, на пътното платно на изхода за град Стрелча? Родителите къде са?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Баща му е бил на 20 метра от него. Детето е било блъснато досами бордюра, точно защото се е пазело.
Онзи го е помлял с 120 км/час.
Четох някъде, че бащата го е държал на ръце и от двете му уши е шуртяла кръв. Жоре, като родител ти казвам: "Дано никога не ти се случва!" ;(
Бизнесмен в нормалните държави би трябвало да е двигател на прогреса. В България, уви, обаче не е така.
Може би затова нашите сънародници смятат, че и в чужбина бизнесмен е нещо лошо, порочно, абе с една дума павеню! Мисля, че проблемът не е в човека, а в това според каква тояга е оставен да играе. Дали държавата му позволява да спазва законите или не. Като се прибави и ниската култура, и лошо възпитание, положението ставa направо страшно.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
silvestur

Мнение от silvestur »

Пумпи, мисля, че бидейки вече доста време извън България ти убягва един нюанс. За българските журналисти в много случаи "бизнесмен" е по-скоро синоним на тарикат, особено когато става въпрос за среден/дребен такъв. Не случайно в статията думата се повтаря многократно, тук според мен е малко по Фройд, самият журналист надали е търсил такъв ефект, просто и на него му е дошло от бизнесмени.....Всъщност, ако прочетеш дописка за Васил Божков, например, надали ще срещнеш думата повторена толкова пъти.
joro

Мнение от joro »

Не искам да оправдавам шофьора, но и да оставиш 6 годишно дете на улицата с колело вечер, когато вече е тъмно и дори един внимателен шофьор може да не го види навреме е абсолютна безотговорност. Аз никога няма да позволя детето ми на 6 години да кара колело нощем на оживена улица.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Още си спомням с умиление следния цитат от български новини:
"Убитият е имал бизнес с фалшиви кредитни карти"
За мен като кажат за някой че е бизнесмен, значи няма какво друго да кажат.
Примерно - електричар, водопроводчик, дърводелец, програмист, преподавател, лекар, архитект, адвокат, състезател по нещо си, финансов съветник и т.н. са все неща които дават да се разбере какво умее човекът.
Бизнесмен е тоя който като го питат какво работиш, не отговаря конкретно, а отговаря "Частен бизнес".
На такива мога да кажа само едно - да ти пикам на частния бизнес.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Присетих се на тема "Какво работиш".
Срещам едно приятелче от детинство след 20-тина години раздяла и го питам - Какво работиш? А той ми вика - ами, играя в музикалния театър... предимно главни роли...
Сладур.
:)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

optics написа:Още си спомням с умиление следния цитат от български новини:
"Убитият е имал бизнес с фалшиви кредитни карти"
За мен като кажат за някой че е бизнесмен, значи няма какво друго да кажат.
Примерно - електричар, водопроводчик, дърводелец, програмист, преподавател, лекар, архитект, адвокат, състезател по нещо си, финансов съветник и т.н. са все неща които дават да се разбере какво умее човекът.
Бизнесмен е тоя който като го питат какво работиш, не отговаря конкретно, а отговаря "Частен бизнес".
На такива мога да кажа само едно - да ти пикам на частния бизнес.
Това ме подсети за това как в началото на 90-те се беше появил израза "Честен частник", когато разни дебеловрати момчета или бивши партийни секретари се опитваха да пробутат идеята че така нараченият им бизнес не е в това да перят пари или да въртят бухалки, а били започнали честен бизнес като продали вартбурга на баща си или ипотекирали наследствения апартамент. За изпрани милиони получени в куфарче под масата разбира се и дума не може да става.
Та затова ми се струва че термина "Бизнесмен" в България още от тогава има друг смисъл.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
grozdan

Мнение от grozdan »

В България всеки с някаква фирмичка е бизнесмен, ако е от мъжки пол. Има и бизнесдами. Има също и моделки, плеймейтки, чалгаджийки и други подобни професии. Има много журналя, които не знаят името си да напишат правилно. Има мекушав и твърде търпелив народ. Има и колячи, касапи и тарикати. Да си тарикат не е кофти, даже си много готин и сите чалгаджийки са ти фенки. Абе въобще гнила паплач.

П.С. дете да кара колело в 8 часа вечерта не е престъпление, а нещо напълно нормално. Аз съм стоял на улицата до полунощ (12-14 годишен) през лятото.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Жоре, в момента е 8.20h в Монреал (дето е по на север) и е още светло. Освен това ти казах, че таткото е бил наблизо, т.е. детето не е било без надзор. Проблемът е, че кютюкът е карал с несъобразена скорост без никакво зачитане на човешкия живот. В същата статия прочетох, че това не бил първият случай на блъскане на човек от тази особа.
Преди време блъснал жена и тя останала с наранена пета след инцидента.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа:Не искам да оправдавам шофьора, но и да оставиш 6 годишно дете на улицата с колело вечер, когато вече е тъмно и дори един внимателен шофьор може да не го види навреме е абсолютна безотговорност. Аз никога няма да позволя детето ми на 6 години да кара колело нощем на оживена улица.
Жоре, проимай деца първо, отгледай ги до 6 годишна възраст и после "съди" какво и къде е правил баща му. Или е престъпление, защото е по тъмно ?
Престъпник, който има 20 фиша/глоби/акта, каквото е там, две катастрофи да продължва да кара, да не говорим да е на свобода е мекоказано СВОБОДИЯ.
Няма оправдание да убиеш човек, да не говорим за беззащитно дете на колело.....
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Bistra написа:Жоре, в момента е 8.20h в Монреал (дето е по на север) и е още светло. Освен това ти казах, че таткото е бил наблизо, т.е. детето не е било без надзор. Проблемът е, че кютюкът е карал с несъобразена скорост без никакво зачитане на човешкия живот. В същата статия прочетох, че това не бил първият случай на блъскане на човек от тази особа.
Преди време блъснал жена и тя останала с наранена пета след инцидента.
Сега е 8:45 и е тотална тъмнина навън. Сина ми е на 7 1/2 и няма начин да го пусна да кара колело на нашата улица в 8 , със сигурност ще го бутнат. не оправдавам никой за убийството.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
joro

Мнение от joro »

В Канада полицаите глобяват ако си оставиш детето в колата и отидеш да пазаруваш в супермаркета. А да пуснеш детето си по тъмно да кара колело на улицата и да го види полицията- познай какво ще ти се случи.
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа:В Канада полицаите глобяват ако си оставиш детето в колата и отидеш да пазаруваш в супермаркета. А да пуснеш детето си по тъмно да кара колело на улицата и да го види полицията- познай какво ще ти се случи.
Със сигурност няма да ми го убият, нека ме глобят, нямам против.
И не разбирам това какво общо има с "бизнесмена" - темата ми беше за него, не за бащата и убития....
joro

Мнение от joro »

pumpy написа: Със сигурност няма да ми го убият, нека ме глобят, нямам против.
И не разбирам това какво общо има с "бизнесмена" - темата ми беше за него, не за бащата и убития....
Какво значение има дали е бизнесмен, инженер, политик, циганин, чалгаджия, хеви-металист, левскар, цесекар? Не може да обвиняваме всички бизнесмени в България за това, че някой от тях е извършил престъпление. И стига с това примитивно мислене за колективната вина- един циганин откраднал- всички цигани са крадци, един бизнесмен убил дете на улицата- всички бизнесмени са убийци. Престъпления вършат всички- богати, бедни, цигани, българи, политици, чужденци. Всеки сам си носи отговорността за своите действия.
Публикувай отговор