Защо 3 март, а не 16 април?
Re: Защо 3 март, а не 16 април?
А защо да не е и  9 март  ?

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Нали?! И са ни взели земи, дето сме давали най-свидното си преди това да "освободим".Ivan1007 написа:За пореден път ще трябва да припомня историческите фактиagent Ozo написа:Някой да е казал, че освобождението на 3 март 1878 г. е от нещо друго, освен от турското робство?pumpy написа:Определено, но и ДВАТА случая не бих се нарекъл "СВОБОДЕН"agent Ozo написа:Ами има зависимости и зависимости, Пумпи. Ти, например, едва ли би предпочел зависимостта от нацистите пред тази на "савецката" власт. Така е било и с нашите предци предполагам.
Свободата е нещо, което някои никога няма да разберат.......
Кое освобождение е донесло на който и да е онази свобода, която ти имаш предвид?
- на 3 март няма Освобождение, а е подписанл примирие между Русия и Турция, с което Турция се зъгласява на временна руска окупация на земите населени с българи в приблизителните граници, кокто тя е определила вследствие борбите на българите за църковна независимост. Признаването на българската екзархия е дефакто ограничена автномия на тези земи. Османската империя е изгрдена на религиозен принцип и по този начин се дава възможност на българите да определят, кой да ги представя пред върховната власт ( султана).на местно ниво, както и сами да организират образованието си.
- Издръжката на руските окупатори се възлага на окупираното българско население.
- Този предварителен договор няма никакви реални последствия за българското население в Османската империя. Той не предвижда независимост, а само автономия на земите населени с българи.
- Разпокъсването на българите на седем части от последвалия Берлински договор е договорено между Русия и Австро-Унгария преди войната.

Къде го ивалин да възнегодува? ...Абе понякога си мисля, че този форум е за руснаци в Канада, които по странни причини ме наричат "безродник".
На мен родът ми не е руски за всеки случай и избягвам родство с такива.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Да го ..ат цървулите !Bistra написа: Абе понякога си мисля, че този форум е за руснаци в Канада, които по странни причини ме наричат "безродник".
На мен родът ми не е руски за всеки случай и избягвам родство с такива.

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Забрави да уточниш...рускоговорящите. 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Дълбоката принципност на съвременния американист. Обвинява руснаците, че през 1878 г. не са донесли на щиковете си в България всички онези права и свободи записани в Международната харта и Европейската конвенция на правата на човека и приема безрезервно, че всички те са били налице в САЩ още с провъзгласяването на Декларацият за независимост на 4 юли 1776 г. 
Ето това е принципна позиция.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Поради липса на доводи стигнахме до обичайното "ама вие защо си биете негрите и се дрогирате в кока-кола? "agent Ozo написа:Дълбоката принципност на съвременния американист. Обвинява руснаците, че през 1878 г. не са донесли на щиковете си в България всички онези права и свободи записани в Международната харта и Европейската конвенция на правата на човека и приема безрезервно, че всички те са били налице в САЩ още с провъзгласяването на Декларацият за независимост на 4 юли 1776 г.
За съжаление и това не променя факта, че Априлското възстание се е случило след създаването на Съюза, което беше оспорено по-горе.
Ами да бяхте отговорили поне един път защо ги биете тези негри и се дрогирате с кока-кола. 
А фактът си е факт. Признавам, наистина си мислех, че САЩ са създадени след Априлското въстание в България. Бях убеден, че е било някъде към края на 1890 г., да речем след клането при Wounded Knee. Та дори и по-късно - към 1895 г., когато демократизирането т.е. изтребването и навирането на индианците в резерватите е успешно приключило.
Наивно е било да смятам, че преди това няма как да говорим за свободни и демократични американски щати.
Разкайвам се и си посипвам главата с пепел!

А фактът си е факт. Признавам, наистина си мислех, че САЩ са създадени след Априлското въстание в България. Бях убеден, че е било някъде към края на 1890 г., да речем след клането при Wounded Knee. Та дори и по-късно - към 1895 г., когато демократизирането т.е. изтребването и навирането на индианците в резерватите е успешно приключило.
Наивно е било да смятам, че преди това няма как да говорим за свободни и демократични американски щати.
Разкайвам се и си посипвам главата с пепел!

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
И какво променя този факт?! Ще пренапише историята и ще я върне някое и друго хилядолетие заради твоите побратими хамериканците ли, че и те да си подковат петалите...?!pumpy написа:За съжаление и това не променя факта, че Априлското възстание се е случило след създаването на Съюза, което беше оспорено по-горе.

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
						- roumensp
Ти май никога няма да се научиш, че като се ползват чужди мисли трябва да се цитират авторите и/или източниците.ivalin написа:Определо в никакъв случай не можеш да се наречеш свободен, а че много хора никога няма да разберат що е свобода, това е абсолютно вярно! Въпроса е ти дали си сред тях или не...?! "Свободата, Санчо, е като салама, който ти така лекомислено режеш..."pumpy написа:Определено, но и ДВАТА случая не бих се нарекъл "СВОБОДЕН"
Свободата е нещо, което някои никога няма да разберат.......Ето ви двама "освободители": http://prikachi.com/images.php?images/914/3873914J.jpg"
„Мнозина смятат, че свободата е да можеш да правиш каквото си искаш. Това не е свобода. Свободата е да упражняваш власт и да носиш отговорност за своите постъпки. Ето защо, когато някой започне протести, то това е или израз на безправие, или пропаганда на малцинството от народа. Ако народът е свободен, той не протестира, а упражнява властта си. Правото на протест замества правото на власт и е доказателство за липсата на народен суверенитет. Правото на протест е прах в очите на народа, защото упражняването на свободно поведение не е свобода. Свободата е само когато реално се упражнява властта.*
http://mir1.free.bg/doc3.html"
Ти май никога няма да се научиш, че никой и за нищо не ти е задължен! Цитираният текст е поставн в кавички и това е абсолютно достатъчно. Ако ти трябва нещо повече, чичко Гугал е отворен за всички и знае всичко. Гледам, че добре се справяш, що се къхариш не мога да разбера?! 

- roumensp
Кахъря се, че не можеш да вържеш две смислени изречения, без да изплагиатстваш нещо отнякъде.ivalin написа:Ти май никога няма да се научиш, че никой и за нищо не ти е задължен! Цитираният текст е поставн в кавички и това е абсолютно достатъчно. Ако ти трябва нещо повече чичко Гугал е отворен за всички и знае всичко. Гледам, че добре се справяш, що се къхариш не мога да разбера?!
BTW, как върви войната с мишките ?

Е, защо такава сложна дума сегаroumensp написа:изплагиатстваш

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Това не е достатъчно.ivalin написа:Ти май никога няма да се научиш, че никой и за нищо не ти е задължен! Цитираният текст е поставн в кавички и това е абсолютно достатъчно. Ако ти трябва нещо повече, чичко Гугал е отворен за всички и знае всичко. Гледам, че добре се справяш, що се къхариш не мога да разбера?!
Става въпрос за елементарно уважение към тези от които преписваш, както и към читателите.
Не ме учудва липсата на такова уважение .
Показателно е за моралната чистоплътност на плагиата.
Има и още нещо - обикновено източника е най- добре да не се публикува, защото говори достатъчно сам з себе си.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Тцъ. Има съвсем точни критерии за бяло и черно.agent Ozo написа:Никой и не си е помислял друго, Пумпи. Ти никога не би нарекъл черното бяло и обратното.pumpy написа:Аз не обичам история, но фактите са си факти и няма как да кажа на черното бяло. Ако вие можете, за мен дискусията приключва тук.
Само дето критериите за кое е бяло и черно се променят в зависимост от това за кой става въпрос - за тези на които симпатизираш, или за омразните ти.
Тези критерии разбира се са непонятни за слепи по рождение и нежелаещи да прогледнат.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Какво сте се разплакали като вдоци за... ако ви се чете, четете, информация с този интернет бол, че и в къщи на топло в леглото, само натискаш мишката по главата и тя те разхожда из необятното пространсво на глобалната система от взаимносвързани компютърни мрежи. Никой с нищо не ви е длъжен прекалено на сериозно се вземате бе момчета. Вие се мислите едва ли не, че сте ВАК (Висша атестационна комисия) ли?  Разплакахте ме...
 Разплакахте ме... 

Разплакахте ме...
 Разплакахте ме...