При мен са можеби 50 ще се зарадвам ако споделиш как се прави този капан или да ме насочиш към фирма или личност способна да ги намали/ликвидира.agent Ozo написа:"воювах" със смейство катерици, които си бяха направили гнездо под покрива и ползвахме съвместно една тераса с тях. Заложих капан с фъстъчено масло и последователно хванах 5 бр. рунтавелки, от които един път 2 едновременно.
Знаете ли че...?!
Re: Знаете ли че...?!
Не съм ползвал специален човек или фирма. Идеята и капана бяха от възрастен квебекар, с който споделих за катериците. При това, аз не го имах тогава това за проблем, а дори за развлечение най-вече на дъщеря ми, която много им се кефеше. Но човекът ми каза, че катериче гнездо на тавана си е риск, понеже това са си гризачи и могат да прегризат някой кабел от ел.инсталацията и да причинят пожар. Тогава реших да пробвам с капана.
Самият капан много наподобяваше капан за мишки - от тези с захлопващата се отзад вратичка на пружина, само че с по-големи размери. Вратичката се освобождаваше чрез натискане на разположена на пода по цялата ширина на клетката метална плочка, на която катерицата незименно трябва да стъпи за да стигне до примамката.
Ако не намериш каквото търсиш, мога да му се обадя и да го помоля да ми заеме капана отново.
Самият капан много наподобяваше капан за мишки - от тези с захлопващата се отзад вратичка на пружина, само че с по-големи размери. Вратичката се освобождаваше чрез натискане на разположена на пода по цялата ширина на клетката метална плочка, на която катерицата незименно трябва да стъпи за да стигне до примамката.
Ако не намериш каквото търсиш, мога да му се обадя и да го помоля да ми заеме капана отново.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- roumensp
И аз като теб една година имах катерици в покрива. И аз го нямах за голям проблем, но ме дразнеше, че се чуваха, когато беше тихо. Не съм предприемал нищо, защото един ракун успя да види сметката на майката (намерих останките близо до входа им) и малките сами се изнесоха след месец. Иначе по двора е пълно с катерици и изобщо не ме дразнят, забавни са ми. Мишки в района няма, явно ракуните и гаргите не им дават шанс.agent Ozo написа:Не съм ползвал специален човек или фирма. Идеята и капана бяха от възрастен квебекар, с който споделих за катериците. При това, аз не го имах тогава това за проблем, а дори за развлечение най-вече на дъщеря ми, която много им се кефеше. Но човекът ми каза, че катериче гнездо на тавана си е риск, понеже това са си гризачи и могат да прегризат някой кабел от ел.инсталацията и да причинят пожар. Тогава реших да пробвам с капана.
Най-големият проблем навремето ми бяха къртиците. След известно време вдигнах ръце и спрях редовното поливане на тревата и те се разкараха ... явно обичат да си правят "вулканите" в мека и влажна почва.
- ablood
- Обратна връзка:
Ето снимка от тавана над гаража ми преди няколко години:

Месеци наред се ботих с тази упорита и силна гадинка. Нанесе ми щети за стотици $. Цялото къмпингово оборудване, строителни материали...

Месеци наред се ботих с тази упорита и силна гадинка. Нанесе ми щети за стотици $. Цялото къмпингово оборудване, строителни материали...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Благодаря Ози,
Поръчах вече два хуманни капана

Катериците които са се навъдили не са в покрива, а из многото дървета в двора и около него. Котката върши също не лоша работа (когато си хване си играе с тях докато починат и след това ми ги оставя пред вратата можеби за да си поиграя и аз ..,), но съседа шотландец ги храни с фъстъци и понякога имам чуството, че извират. Въпреки, че вече плати два пъти глоба по 200$ в общината за това, че ги храни (беше предупреден, че ще изпълня задължението си на "съвестен гражданин" и ще го докладвам, но когато се почерпи отива до магазина и им купува фъстъци ..) продължава да го прави.
Въпроса сега е, когато се хванат дали да ползвам котката (от общината разясниха, когато са починали вследствие атака от друго животно всичко е ОК) или да ги извозвам от Хъдсън до Монреал - офиса на някоя от организациите занимаващи се със защитата на дъвесните плъхове.
Поръчах вече два хуманни капана
Катериците които са се навъдили не са в покрива, а из многото дървета в двора и около него. Котката върши също не лоша работа (когато си хване си играе с тях докато починат и след това ми ги оставя пред вратата можеби за да си поиграя и аз ..,), но съседа шотландец ги храни с фъстъци и понякога имам чуството, че извират. Въпреки, че вече плати два пъти глоба по 200$ в общината за това, че ги храни (беше предупреден, че ще изпълня задължението си на "съвестен гражданин" и ще го докладвам, но когато се почерпи отива до магазина и им купува фъстъци ..) продължава да го прави.
Въпроса сега е, когато се хванат дали да ползвам котката (от общината разясниха, когато са починали вследствие атака от друго животно всичко е ОК) или да ги извозвам от Хъдсън до Монреал - офиса на някоя от организациите занимаващи се със защитата на дъвесните плъхове.
Да, такъв капан използвах и аз.
Не спазих само този съвет на квебекаря - да ги откарвам на разстояние над 5-10 км от къщата, защото според него те можели да намерят пътя за наобратно.
Реших, че в градски условия тези разстояния биха могли да се намалят неколкократно и така и направих. Нито една не излезна чак толкова добра с ориентацията в града.
Това с офиса на защитниците е също много добра идея. Направо чудесна!
Не спазих само този съвет на квебекаря - да ги откарвам на разстояние над 5-10 км от къщата, защото според него те можели да намерят пътя за наобратно.
Реших, че в градски условия тези разстояния биха могли да се намалят неколкократно и така и направих. Нито една не излезна чак толкова добра с ориентацията в града.
Това с офиса на защитниците е също много добра идея. Направо чудесна!

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Хайде отново за малко в коловоза..." 

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Въпросният автор (Атанас Георгиев) нищо не споменава за това колко декъра той лично обработва. Личният пример е важен, а клипчета като това всеки може да направи. Ако не му изнася да започне да променя нещата, например може да внесе хипопотами които да изядат бурените от това което някога е било нива или нещо друго което да е полезно. Патриотизъм по форумите и Мух го може.ivalin написа:Хайде отново за малко в коловоза..."

- optics
- Модератор
Знаете ли че:
в българската уикипедия няма нищо за "булгур"
Вместо това пита: "Вероятно имахте предвид: булгар"

в българската уикипедия няма нищо за "булгур"
Вместо това пита: "Вероятно имахте предвид: булгар"

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
опитай
1) на английски с "Burghul", "Bulgur", "Bulghur" или "bulgar"
2) на френски с "Le boulghour" . Във френският вариант е на писано "булгур en bulgare" значи пише за него и на български.
1) на английски с "Burghul", "Bulgur", "Bulghur" или "bulgar"
2) на френски с "Le boulghour" . Във френският вариант е на писано "булгур en bulgare" значи пише за него и на български.
- optics
- Модератор
ехехе, ти ся ме взе за мезе
Естествено че вече съм опитал.

Естествено че вече съм опитал.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
И още нещо по темата за мишките и плъховете в Квебек - Un poupon attaqué par un rat dans son lit
Ето на какво са способни тукашните плъхове:

Ето на какво са способни тукашните плъхове:

Това не е вярно... не може да бъде и то тука, в Канада най-"напредналата" и най-"цивилизована" държава в света, ако е в Русия да, но тука, категорично не...!!! Това е дивашка пропаганда на комунистите, за да злепоставят най-"развитата" държава в света. Повярвайте ми тука се държи повече на хората отколкото на дърветата и животните... тука даже зачитат правата на човека, но само на някои...agent Ozo написа:И още нещо по темата за мишките и плъховете в Квебек - Un poupon attaqué par un rat dans son lit Ето на какво са способни тукашните плъхове:
- Bistra
- Напуснал форума
Тия си плачат за социалните да им вземат бебето. Какви са тия родители, дето ще оставят малко бебе да бъде нахапано ( което си е под въпрос дали не са го наранили умишлено те) от гризачи? То със запушена уста ли е било или родителите са страдали и двамата от хронична глухота? 
А може би са били дрогирани?
Дай да се равняваме всички по отрепките!

А може би са били дрогирани?

Дай да се равняваме всички по отрепките!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")