Съскечуан - инфо за работа, наеми, условия ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
the_coach

Re: Съскечуан - инфо за работа, наеми, условия ?

Мнение от the_coach »

bengazi написа:не мога да разбера уж е форум и някой иска да помогне на другия със съвет или инфо а информацията е налични.не знам, може би е нещо много секретно, но някой като има нещо интересно и важно за споделяне е по-добре да стигне до всички
Много студено там бре :D Трябва всяка година да се изръсваш хиляди долари за зимно дрехи и обувки, щото като е месеци наред под -20С, трябва да сте добре облечени.
Лично мое мнение е, че там не е за живот за нас южните народи. Освен ако не отидеш за няколко години да правиш пари. Ама за да ги правиш тия пари трябва голяма заплата, или да се стискаш като хъш за да спестиш нещо.
Ако не си се вкопчил във фикс-идеята да закупуваш имот, Ванкувър е най-доброто място. Или пък Монреал, там умеят да живеят.
Аз за две години и половина още не съм си купил зимно яке, както и ръкавици и зимна шапка. Нямам домашни чехли, шляпам си бос. Няма пижами и дебели завивки :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

fighter написа:
bengazi написа:не мога да разбера уж е форум и някой иска да помогне на другия със съвет или инфо а информацията е налични.не знам, може би е нещо много секретно, но някой като има нещо интересно и важно за споделяне е по-добре да стигне до всички
Много студено там бре :D Трябва всяка година да се изръсваш хиляди долари за зимно дрехи и обувки, щото като е месеци наред под -20С, трябва да сте добре облечени.
Лично мое мнение е, че там не е за живот за нас южните народи. Освен ако не отидеш за няколко години да правиш пари. Ама за да ги правиш тия пари трябва голяма заплата, или да се стискаш като хъш за да спестиш нещо.
Ако не си се вкопчил във фикс-идеята да закупуваш имот, Ванкувър е най-доброто място. Или пък Монреал, там умеят да живеят.
Аз за две години и половина още не съм си купил зимно яке, както и ръкавици и зимна шапка. Нямам домашни чехли, шляпам си бос. Няма пижами и дебели завивки :)
Ама си сменил 20 ти чадър и непрекъснато ходиш с ботуши ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

myhata II написа:
fighter написа:
Чадър също нямам, гумени ботуши никой от семейството ми няма. Вярно е, че вали, ама повярвай ми, по-добре дъжд и 9-12С отколкото месеци наред температурата да не се качва над нулата. Пък и от седмица не е валяло, очертава се още една седмица да е слънчево и безвалежно, та ето ти половин ноември слънчев.
А по темата, познавам няколко човека, работили в Албърта и Саскъчуан. Казват парите са добри, условията са жестоки и не биха се върнали повече там :)
bengazi

Мнение от bengazi »

всеки има различни ценности и цели и се стреми към различни провинции.аз с моя скромен английски сам за Монреал, ама да ли ще ме вземат пак ще видим :):):)
15/10/2013 документи
01/04/2014 изтеглени пари
15/04/2014 AR
22/04/2015 доп. документи
26/09/2015 Certificats по пощата
13/10/2015 Sydney
19/04/2016 processing
08.07.2016/15.07.2016 - Examens médicaux/passés
03.10.2016/17.11.2016-покана визи/визи
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

fighter написа:
myhata II написа:
fighter написа:
Чадър също нямам, гумени ботуши никой от семейството ми няма. Вярно е, че вали, ама повярвай ми, по-добре дъжд и 9-12С отколкото месеци наред температурата да не се качва над нулата. Пък и от седмица не е валяло, очертава се още една седмица да е слънчево и безвалежно, та ето ти половин ноември слънчев.
А по темата, познавам няколко човека, работили в Албърта и Саскъчуан. Казват парите са добри, условията са жестоки и не биха се върнали повече там :)
Ай стига ве! :D

Добре, че от близо 14 години живея в Албърта и чат-пат ходя в СК та знам, че не давам хиляди долари за зимни дрехи всяка година. :D

И знам, че в Калгари при -15 ходя облечен, както във Ванкувър, Сиатъл или където и да било с влажен климат при 4-5 градуса. Да не говорим, че мъгла я съм видял веднъж на 2-3 години, я не и че има 333 слънчеви дни в годината с около 2400 часа годишно слънце.

Има и по-добри места от Ванкувър според твоите критерии. Виктория например - for just married or almost dead. :D

Или за бездомници. :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

О, да, разбира се, че при минус 15С можете да ходите без зимни обувки, без зимна шапка, без ръкавици, облечени по къси гащи и горница на анцуг за 15$ от Уинърс или Уолмарт :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

fighter написа:О, да, разбира се, че при минус 15С можете да ходите без зимни обувки, без зимна шапка, без ръкавици, облечени по къси гащи и горница на анцуг за 15$ от Уинърс или Уолмарт :D
Е па може - ако притичваш до колата набързо, също като без чадър. Оня ден си купих едни зимни обувки, щото риълайзвах че нямам такива, но като гледам, ще ми стоят паркирани за "almost dead". :D Тая нощ едни шинууци духаха, над нулата стабилно, ни ръкавици, ни шапки прябват. Тия явления обаче не достигат до Съскечуан. 8)

Голяма, равна провинция с малко население. Кучето се виждало до 2 дни след като е избягало от вас, ако имаш добро зрение... :D
Embrace your climate change!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

7George написа:
fighter написа:О, да, разбира се, че при минус 15С можете да ходите без зимни обувки, без зимна шапка, без ръкавици, облечени по къси гащи и горница на анцуг за 15$ от Уинърс или Уолмарт :D
Е па може
Абе те и някои индийци в Торонто маат по джапанки на минусови температури (и дебели шуби отгоре), ама това не значи че зимата тук не е студено. Абсолютно повярвах, че на минус 15 в Калгари било същото както на +5 във Ванкувър :rofl: Ванкувърци още се печаха на плажа, когато в Калгари падна първия сняг септември, ама иначе климата е един същ де, понеже раз'иръш ли във Ванкувър е влажно пък в Калгари сухо и има чинуци...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Зимни обувки, шапка, пухено яке и ръкавици като ходя в планината или трябва да работя на открито иначе си карам по маратонки и с тънко яке в града. А, шапка и ръкавици слагам като карам кънки навън.
Иначе това за равното се отнася за Южен СК, около Мус Джоу до Естеван, както и за Албърта около Брукс. Иначе си е доста хълмист, a на север и горист.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
7George написа:
Е па може
Абе те и някои индийци в Торонто маат по джапанки на минусови температури (и дебели шуби отгоре), ама това не значи че зимата тук не е студено. Абсолютно повярвах, че на минус 15 в Калгари било същото както на +5 във Ванкувър :rofl: Ванкувърци още се печаха на плажа, когато в Калгари падна първия сняг септември, ама иначе климата е един същ де, понеже раз'иръш ли във Ванкувър е влажно пък в Калгари сухо и има чинуци...
Ми ако щеш вярвай. Климатът не е същият, но усещането е същото. Това се отнася дори за Адриатика, където климатът зимата е като във Ванкъвър - при 2-3 градуса, мъгла и дъжд гледката на палмите по улицата хич не те топли
. След като се стопи снега паднал на 8 септември в Калгари и аз се припичах на слънце и температурите се качиха над 20, което си е типично за септември до средата на октомври. Беше доста по-топло от България, когато бяха снежните бури преди месец там.

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Е как да не повярва човек като следните снимки са от Калгари от септември месец - и то отпреди 22 септември, което означава че все още е лято :rofl:

Изображение

Как точно се припичаше, като тоя пич ли :rofl:
Изображение
speedy

Мнение от speedy »

Нищо чудно да се е припичал на слънце:

16 септември - 24.9 градуса
17 септември - 25.6...

и т.н - цялата седмица над 20 градуса
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Абсолютно, 1-2 седмици през септември с температури над 20 градуса несъмнено означава, че климата в Калгари е същия като този във Ванкувър :?: Къде ти същия, направо в пъти по-добър...

P.S. Това, както и предното за препичането е сарказъм. За тези, които още им е мъгливо, дефиниция - http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm" . Допълнително пояснение - когато ти се налага да копаеш половин метър сняг по време, когато на другото място се пекат на плажа, недей да обясняваш как твоя климат бил по-добър.
speedy

Мнение от speedy »

Че не същият - не е, но и дефиницията за добър климат е субективна. Ако човек иска горе-долу стабилен и предсказуем климат в Канада, най-добре е в Икалуит.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Резките смени на температурата не се понасят добре от човешкия организъм. От -5 до +25 в рамките на една седмица - не, мерси. Местата по света, които се считат за добър климат са с малка целогодишна температурна амплитуда, и естествено над нулата повечето време. Вярно че е субективно, но аз говоря за по-голямата част от хората - то е ясно, че има такива дето предпочитат сняг по 8 месеца в годината и такива, които като падне под 30 градуса, го считат за студено. Фактите са, че няма нито една класация която да поставя климата на Калгари преди или дори наравно този с Ванкувър. Та явно всички тия са субективисти като мен...
Публикувай отговор