Zdraveite,
I nie poluchihme pismo za viza , no ima problem...
Imam sledniat vapros:Moje li da se udalji validnostta na pasport,koito izticha na 05.04.2005g,tai kato edno ot iziskvaniata na Bukuresht za biene na viza e 12 mesetsa validnost ili nepremenno triabva da se vadi nov?
rose написа:Zdraveite,
I nie poluchihme pismo za viza , no ima problem...
Imam sledniat vapros:Moje li da se udalji validnostta na pasport,koito izticha na 05.04.2005g,tai kato edno ot iziskvaniata na Bukuresht za biene na viza e 12 mesetsa validnost ili nepremenno triabva da se vadi nov?
то сега и оттам ще е много по-лесно да се извади нов отколкото после и от тук
Валидност на паспорт вече не се удължава. Аз имах същия случай, обадих се в Букорещ и ми казаха да си извадя нов. Така и направих! И си платих разбира се 60 кинта!
Наистина ще имате едно безпокойство по-малко, ако си извадите нов паспорт, отколкото да "треперите дали ще минете между капките".
Ако подадете молба за издаване на паспорт в рамките на един месец, той може да бъде готов много по-бързо и да си го вземете в края на седмицата /както стана и при нас/ и се охарчваш с 60 лв. Трябва обаче да се провери, защото те няма да си направят труда да се обадят.
Спокойно може да се доплати след подаването на молбата за направата му за 1 месец, но тогава паспорта се оскъпява на 120 лв и ти го правят за 3 дни.
А който иска може направо да си плати паспорта му да е готов за 3 дни.
ИЗБОРА Е ВАШ!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
milla написа:Наистина ще имате едно безпокойство по-малко, ако си извадите нов паспорт, отколкото да "треперите дали ще минете между капките" ...
Не е въпрос на безпокойство - просто паспортите не се удължават. Според действащия в момента закон за задграничните паспорти, след изтичане на 5 годишния срок на паспорта, трябва да се извади нов. Единственото изключение е за хора намиращи се в чужбина, прави се от българското посолство и става с разрешение на съответното българско министерство (не помня точно кое). Удължението е еднократно, максимум за 6 месеца и се дава само при наложителни и спешни случаи, т.е. ако новият паспорт не може да се направи достатъчно бързо. За хора намиращи се в България очевидно няма такъв сценарий, защото нов паспорт може да се извади за 48 часа.
Blagodaria na vsichki,koito mi otgovoriha
Veche podadahme dokumenti za novi pasporti, koito shte badat gotovi za tri dni...,e shest de, zashtoto deniat na podavane ne go smiatat, a pak i sabota i nedelia,no inache si vzeha 128lv.vkluchitelno i taksata za bankata...
Jelaia kasmet na vsichki!