Понеже някои беше отворил дума за кварталите и за НДЖ (по-скоро НДГ ), та казвам да се преброим жителите му - участници във форума, пък може и сбирка да си направим и квартален да си изберем!
Сериозно, може би една такава сбирка би била полезна - сигурно всеки знае по нещичко, което другите не знаят...
Така де, стига само по парковете сме се засичали я!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Mnogo opasni sakrashteniya imat teya monrealci, nali Sasho
NDG, dokolkoto znam e Notre Dame de Grace ili kazano na drugiya oficialen ezik v Canada- Our Lady of Grace.
Iv, mnogo interesni iniciativi se opitvash da pochnesh Az sam na 200 km ot tvoya kvartal, ama tova nyama da pe prichina da otkajesh da piesh bira s men, nadyavam se!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
))
Kakvo mu e hubavoto - izkustveno visoki naemi i mizeriq v pove4eto buildingi, kato izklu4im nqkoi buildingi ot CSL.
I az jiveq tuk no v nai skoro vreme 6te se mestq na iztok, pone e po evtino.
NDG е популярно съкращениена Notre-Dame-de-Grace, квартал в Монреал.
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Canuck написа:Mnogo opasni sakrashteniya imat teya monrealci, nali Sasho
NDG, dokolkoto znam e Notre Dame de Grace ili kazano na drugiya oficialen ezik v Canada- Our Lady of Grace.
Iv, mnogo interesni iniciativi se opitvash da pochnesh Az sam na 200 km ot tvoya kvartal, ama tova nyama da pe prichina da otkajesh da piesh bira s men, nadyavam se!
Нищо, приятелю, че си на 200 км., NDG се разраства...
Papi написа:))
Kakvo mu e hubavoto - izkustveno visoki naemi i mizeriq v pove4eto buildingi, kato izklu4im nqkoi buildingi ot CSL.
I az jiveq tuk no v nai skoro vreme 6te se mestq na iztok, pone e po evtino.
Това с наемите и мизерията по-скоро важи за CDN, но е много относително...
В емигрантски квартали винаги наемите са по-високи и поддръжката на сградите - на по-ниско ниво...
Но - зависи къде си...
Canuck написа:Mnogo opasni sakrashteniya imat teya monrealci, nali Sasho
Нищо, приятелю, че си на 200 км., NDG се разраства... [/quo
Разраства се,ама чак до мен няма да стигнете,нали?Или да започна да уча френски
То от учене вреда няма...
Особено ако си намериш някоя хубавичка девойка за учителка...
Практиката е много важна!!!