Раждане в Канада
Re: Раждане в Канада
Ами именно нямаме много средства и затова питам. Има ли друг начин? И има ли време за това?
Детето ще е канадкса гражданин заради баща си все едно. Ако искаш да раждаш в Канада таткото ще трябва да се изръси. Ако се ожените и той успее да те спонсорира и ти да си на канадска територия преди термина, в Кебек не се плаща, ако и да си под трите месеца от пристигането. В другите провинции не знам, но може лесно да се провери онлайн.
Колко време имате? Както пумпи е написал, най-бързият начин от всички е той да те спонсорира като съпруга по семейната програма и да влезеш в Канада преди раждането.julia1 написа:Ами именно нямаме много средства и затова питам. Има ли друг начин? И има ли време за това?
Аз лично се съмнявам че ще имате достъчно време, защото малко късно сте се сетили... Имате ли брак въобще и в коя провинция мислите да се установите?
И какво ако влезе в Канада преди раждането? Аз забременях тук, но още тече процеса за спонсорство. Никъде не ти предлагат безлатно раждане ако нямаш здравна карта, дори да си в процес на спонсорство, трябва да се плаща. Не знам в Квебек дали е безплатно, тук в Онтарио не е.
Няма значение къде и кога сте забременели 
В Кебек е безплатно за постоянни жителки
даже и преди да са изтекли трите месеца от пристигането. Става дума за следене на бременност и раждане.

В Кебек е безплатно за постоянни жителки

Ама тя не е постоянна жителка, все още е в процес на спонсориране. В КВебек също, докато не си постоянен жител плащаш. Един приятел имаше същия проблем и си спомням,че пращаше някакви писма за ускоряване на процедурата по спонсориране, даже беше писал писмо до народния предствител от района му. Жена му получи статута съвсем малко преди да роди и раждането беше без пари.
П.с. Имайте предвид ,че след 7месец авиокомпанията може и да откаже да ви качи в самолета.
П.с. Имайте предвид ,че след 7месец авиокомпанията може и да откаже да ви качи в самолета.
Последно промяна от IRA на Нед Юли 07, 2013 3:22 pm, променено общо 2 пъти.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Пътят пред вас е приятелят ти да те спосорира, за да получиш статут в Канада, като това определено би било по-лесно ако сте се подписали и той те спонсорира като своя съпруга, също така той трябва да отговаря на някои условия за да бъде спонсор. Повече подробности можете да прочетете в официалният уеб сайт.julia1 написа:Здравейте,
не знам дали някой ще ми отговори тъй като темата е стара поне 10 години, но все пак ще попитам.
Приятелят ми е канадец, аз българка. Не сме женени. Последно време сме пътували.
Аз съм в ранна бременност и решихме да раждам в Канада.
По коя процедура трябва да си подам документи и как стоят нещата с прегледи и раждане когато не съм пребивала в страната.
Детето ще бъде ли с канадско гражданство? Какви документи ще са ми нужни. И изобщо как стоят нещата със здравното осигуряване там за хора от други страни?
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp"
Процедурата по спонсориране обаче отнема време и поне според мене няма да имате нужното време за това той да те спонсорира, да приключите процедурата и ти да пристигнеш в Канада с уреден статут преди да е дошло времето за раждане. От друга страна, както вече бе споменато - ако си в Канада без статут, ще трябва да платите изцяло разноските по раждането, а това е скъпо удоволствие, т.е. по-реалистично изглежда че ще трябва да родиш в България. При положение че бащата е канадски гражданин, то детето ще има право да получи канадско граждаство, дори и родено в България, като за това доколкото знам има някои формалности които трябва да бъдат направени.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Благодаря ви много за бързите отговори. 
Таткото е роден в Монреал, но не му се стои в района. Държи да ходим към Британска колумбия на запад, било по-хубаво времето през зимата.
Аз съм втори месец, но както проверих сроковете май няма да ми е достатъчно, за да получа спонсорство.
Има ли други варианти, някакви застраховки?
Колко горе-долу излиза раждането там с проследяването? Някой беше писал по-горе към 1000$ раждането?
Тук в България нямам здравни осигуровки, тъй като съм била извън страната последните 3 години и съм на частно също. Не излиза много по-евтино от Канада пък така ще съм далече от таткото и не ми допада.
Мислим да пътувам началото на септември, което е някъде 4-ти месец и няма да има проблем с полета.
Все пак ако някой има идея как да станат нещата по-евтино в Канада да каже.
Таткото навярно ще има право на детски дори и аз да не се водя официална гражданка, нали?

Таткото е роден в Монреал, но не му се стои в района. Държи да ходим към Британска колумбия на запад, било по-хубаво времето през зимата.
Аз съм втори месец, но както проверих сроковете май няма да ми е достатъчно, за да получа спонсорство.
Колко горе-долу излиза раждането там с проследяването? Някой беше писал по-горе към 1000$ раждането?
Тук в България нямам здравни осигуровки, тъй като съм била извън страната последните 3 години и съм на частно също. Не излиза много по-евтино от Канада пък така ще съм далече от таткото и не ми допада.
Мислим да пътувам началото на септември, което е някъде 4-ти месец и няма да има проблем с полета.
Таткото навярно ще има право на детски дори и аз да не се водя официална гражданка, нали?
Имате проблеми с цифрите нещо или много диагонално четете.
Темата е от преди няколко дни не от преди 10 години.
Раждане в Канада струва 10000$ не 1000$.
За сравенение раждане в Токуда - секцио с разширен пакет неонатология струва ни повече ни по-малко от 2100лв. В тази цена е включен пансиона на майката и бебето за 5-6 дни.
Раждане в "държавна" болница ще Ви излезе от 1200 до 1600лв ориентировъчно.
Свободни прегледи в Токуда или на друго място трябва да са между 20 и 35-40лв. В началото са на няколко седмици, след 7ми месец са през 2 и накрая всяка седмица. Сумите не са непосилни дори за среден БГ джоб.
Нека някой наясно да Ви разясни как седи положението с медицинска застраховка в Канада и какво би покрила тя, при положение, че я правите след като вече сте бременна.
Темата е от преди няколко дни не от преди 10 години.
Раждане в Канада струва 10000$ не 1000$.
За сравенение раждане в Токуда - секцио с разширен пакет неонатология струва ни повече ни по-малко от 2100лв. В тази цена е включен пансиона на майката и бебето за 5-6 дни.
Раждане в "държавна" болница ще Ви излезе от 1200 до 1600лв ориентировъчно.
Свободни прегледи в Токуда или на друго място трябва да са между 20 и 35-40лв. В началото са на няколко седмици, след 7ми месец са през 2 и накрая всяка седмица. Сумите не са непосилни дори за среден БГ джоб.
Нека някой наясно да Ви разясни как седи положението с медицинска застраховка в Канада и какво би покрила тя, при положение, че я правите след като вече сте бременна.
F*ck Google, ask me!
Погледни тази статия, случаят беше нашумял миналата година и става дума за ситуация доста сходна с тази в която можеш да се окажеш. В крайна сметка жената е родила в хотелска стая с помощта само на акушерка, по причина липсата на здравно покритие от страна на провинцията за човек който няма статут в Канада, въпреки че таткото е канадски гражданин.julia1 написа:Благодаря ви много за бързите отговори.
http://www.cbc.ca/news/canada/story/201 ... lbaby.html
Не искам да спекулирам с цифри, но и според мене 1000 долара за раждане звучат несериозно ниска сума, по-вероятно е да ви излезне в пъти по-скъпо, също трябва да проверите внимателно какви са вариантите за застраховка предвид че вече си бременна.
Be yourself - no one else is more qualified.
- ablood
- Обратна връзка:
Раждане с туристическа застраховка звучи абсурдно, освен ако целта не е да се покрият евентуални усложнения след раждането, но и там цената би била коренно по-различна от стандартната застрахивка покриваща непредвидени (!!) заболявания и инциденти.
Както съм казвал преди: застрахователните компании съществуват за да взимат пари, не да дават.
Съжалявам но и моето мнение е, че сте закъсняли с процедурата и че вероярно ще се наложи да раждате в България. Не заминавайте с нагласата че после ще му мислите, освен ако нямате разумен план Б.
Както съм казвал преди: застрахователните компании съществуват за да взимат пари, не да дават.
Съжалявам но и моето мнение е, че сте закъсняли с процедурата и че вероярно ще се наложи да раждате в България. Не заминавайте с нагласата че после ще му мислите, освен ако нямате разумен план Б.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аз не вярвам да има здравна застраховка за бременност., те тези застаховки са ако случайно нещо се случи по спешност, а във вашия случай не е никак случайно, повече от ясно е ,че ще се случи. Да, можете да летите в 4 месец, аз съм летяла, то не личи особено много тъй или иначе. За детските дадох по горе цитат и там ясно пише какви са условията да ги получаваш.Ето ги пак
Т.е ако ти нямаш легален статус в Канада, бащата няма да получава детски.You have to live with the child and be a resident of Canada for income tax purposes
In addition, you and/or your spouse or common-law partner must be one of the following:
*Canadian citizen;
*permanent resident (landed immigrant) under the Immigration Act and Regulations;
*Convention refugee under the Immigration Act and Regulations; or
*visitor to Canada or a holder of a minister's permit under the Immigration Act and Regulations who has lived in Canada throughout the previous 18 months and has a valid permit in the 19th month (other than one that states "does not confer status")."
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Julia, here's the deal..
To be eligible for coverage with British Columbia’s health care plans, your spouse/child must be a resident
of this province
.....
based on the preceding, Canadian citizens and persons with permanent resident status in Canada are e
eligible to apply for benefits.
In addition, certain non-permanent residents may be deemed residents and thus be
considered eligible; for example, many holders of study permits and work permits if the permits are valid for
six or more months, and many applicants for permanent resident status who are the spouse or child of a resident.
Tourists and visitors to B.C. are not eligible for provincial health care benefits.
SOURCE
Benefits During the Wait Period
While a person can receive required medical and hospital services in B.C.
before qualifying for provincial benefits, the entire cost of such services
is payable by the person, unless other arrangements for health care
insurance have been made.
As such costs may be very high, those who plan to move to B.C.from outside
Canada are strongly recommended to make arrangements for health insurance through a private company before arrival, and to maintain that insurance until provincial benefits are available. Of note, private insurance companies have an almost universal policy of not covering pre-existing conditions, including pregnancy.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Хора, много ви благодаря!
Това са доста сериозни неща. Ще има разговори с таткото.
Със сигурност не искам да се окажа в подобна ситуация в хотел...
Това са доста сериозни неща. Ще има разговори с таткото.
Със сигурност не искам да се окажа в подобна ситуация в хотел...
Забравих нещо, в Токуда при постъпване проверяват дали имате осигуровки, което ме навежда на мисълта, че все пак някой неща минават през държавата. Сумата, която написах по-горе може и да се окаже невярна за хора с прекъснати осигуровки в БГ. Проверете допълнително, за да не съм подвел някой!
F*ck Google, ask me!