Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Мнение от MrGeek »

Kan_Tangra написа:Просто не виждам как някой, който поне има малко мозък може да говори колко "не е студено" в Канада.
Вие там в Монреал си мислите, че Канада започва и свършва с Кебек. Да, ама не. Има и друга Канада, колкото и да не ви се вярва. И в тази другата Канада студа и жегата са непознати феномени. Е, за ваше успокоение има дъжд в доволни количества, ама тва не променя ситуацията. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ние сме балъци, направили грешния избор.
Доволен?
:handshake:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
davidT

Мнение от davidT »

ablood написа:Ей ти го средата на април месец в София 2005
[/url]На снимката ясно се вижда как съм разкъртил леда само от едната страна на решетката, колкото да свали температурата.
как ще докажеш че тва е април месец?

И се напъваш да докажеш че в София е по студено от Канада ли? :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Bistra написа:
miteto написа:Естествено че имам лично отношение към зимата, студът не ме кефи.
А мен не ме кефи жегата. Моят Шери винаги ме води на ваканция на юг в най-горещите месеци (просто тогава ни е отпуската). Резултатът е, че не излизам от водата...Обаче ми е скучно сама. Последният път ми заяви, че не обичал да се гмурка, давел се и т.н....бла, бла (както "обажда" ципокрилото )... :D Та търся си щатен русал за временно ползване през летните месеци. Може и такъв http://www.youtube.com/watch?v=tg-g4C5KZF4" :P
Зимата, ако ме видиш как ходя облечена на нощен клуб ще паднеш. Вярно, че имам високи ботуши и шуба подминаваща коленете, но шапка не нося, ръкавици от напа...Щом един от местните "младежи" ми каза, че бил впечатлен от издържливост можеш да си представиш. ;)
Е, като ходя на ски разбира се, че се обличам подходящо, но не прекалено. :)
Единственото, което ме тормози през зимата е мракът .Обичам да ми е светло. Още... няма цветя, шарания, аромати, такива ми ти работи...Не съм спастрила средства за зимна градина с орхидеи, ама както и да е...няма слънце. Липсва ми повече светлината, отколкото топлината. :)
За такива случаи българите са измислили лафа:
"Гъзарията топли!"
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

А кажете ми как да тръгна с яке сред тази красота, ако и да е 13-14 С.
Съседната улица, Rosser St.

Ако се вгледате внимателно, в дъното на улицата, между розовите дървета вдясно и боровете, прозират заснежените върхове на планините отсреща :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

davidT написа:И се напъваш да докажеш че в София е по студено от Канада ли? :D
Канада е голяма, не си ли чувал? В сравнение с някои канадски градове София е ужас.

Опитвах се да ти припомня, че снежна буря април месец не идва само в Монреал. Който се съмнява да чекне в синоптичния алманах.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

miteto написа:
ablood написа:Ако тези неща те дразнят и имаш лично отношение към зимата, тогава разбирам. Също така разбирам, че просто злобееш заради това, че не всички са направили твоя избор. Човещинка.
Естествено че имам лично отношение към зимата, студът не ме кефи. Опита ти да се правиш на интересен го оставям без коментар, също и напъните да се правиш на голям гъзар като споменаваш на 18 пъти какви качествени и скъпи якета носиш ;) Предполагам от скъпи якета не са ти останали пари да пуснеш втори интернет акаунт, ами ще правиш побългаряване :D
Парите отидоха за скъпи пощенски гълъби, дето сега пренасят интернета напред-назад м/у двете лавалски къщи.

Единствените якета дето топлят в кебекарските студове са гуус дауните от 500 fill power и нагоре. Като влезеш на топло с тях, ако не се съблечеш до втората минута, си станал вир-вода. Освен блъдските да са с некви вградени вентилатори
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Тъщата на Пумпи го е казала най-ясно.

Файтър, ти си бил последния мохикан в България по анцуг. Сега вече не са останали :lol:
Що се отнася до цъфтежа и якетата - най-красиво е когато ми е топло :)
Ако ми хладнее, слагам абичката според българската поговорка и тогава гледам красоти.

Прочее, Яху, наистина ли имате отопление в гаража ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ablood написа:Ние сме балъци, направили грешния избор.
Доволен?
Нито сте балъци нито сте направили грешния избор.
Но както аз мога да се гордея, че в Канада имаМЕ писта от формула 1,
така и ти можеш да се гордееш, че в Канада имаМЕ места по-топли от София.

Това е позитивният подход.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Павел написа:...
Единствените якета дето топлят в кебекарските студове са гуус дауните от 500 fill power и нагоре. Като влезеш на топло с тях, ако не се съблечеш до втората минута, си станал вир-вода. Освен блъдските да са с некви вградени вентилатори
:lol: E да, рекламата е голяма работа, па и като са те щавнали $$$$ за яке, то самата мисъл те топли :lol: :lol:
Току що се прибрах от бачкане, цял ден по къс ръкав от 9 до 6, изгорел съм кат трудовак. Глупостите на Блъди за скъпите якета също са смешни...
Dead Eyes See No Future
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

optics написа:Тъщата на Пумпи го е казала най-ясно.

Файтър, ти си бил последния мохикан в България по анцуг. Сега вече не са останали :lol:
Що се отнася до цъфтежа и якетата - най-красиво е когато ми е топло :)
Ако ми хладнее, слагам абичката според българската поговорка и тогава гледам красоти.

Прочее, Яху, наистина ли имате отопление в гаража ?
Бъзикаш ли се?
Ако има гараж, който да не е отопляван, то сигурно е някаква изпаднала барака.
Аз лично не съм чувал за неотопляем гараж до сега, по нашите земи. Разбира се, тия, които сами си плащат топлото, едва ли държат гаражното парно на макс. Даже доста вероятно на "мин".
Отопляемия гараж е огромна далавера. Не се налага да си включваш щепсела на акумулатора в контакта.
Сигурно и това не знаеш, но по-старичките местни щайги, си имат щепсел за ел. мрежата. Да се подгрява акумулатора. Отпред на колата се мандахерца един кабел със щепсел. Това квебешката зима си е голяма неволя. Каквото и да разправят някои хора. :lol:
Вън като е -40, в гаража е примерно +20. Кеф! Няма да риеш сняг от колата, няма да стържеш лед от стъклото. Няма да ти залепват ръцете по волана (както става при волан с температура -40градуса) (освен ако не караш с дебели ръкавици или колата ти няма подгряване на кормилото).
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола