Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
optics
Модератор

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от optics »

Marto написа:Аз искам някой да ми обясни това за 1 юли. Много ми е интересен мисловния :rofl: процес зад идеята 10% (четох някъде) от всички наематели да се местят точно в този ден.
Мисловният процес отсъства а е чист пурдотлък. По-точно казано кебекски национализъм, изразяващ се в това, че тъй като националният празник е неработен ден, "ния па няма да празнуваме ами ша са местим".
:emo:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

... нашия "фет насионал" го водят една седмица по-рано така че канадския е ден за преместване на който му се мести. Първата година се чудех кой точно ни е националния празник и защо този на Канада не се празнува, но сега вече местния национализъм с нищо не може да ме учуди.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

иии все ще намерите под вола теле :P

Груповото преместване на наемателите в Квебек датира от 18 век, още преди да съществува Канада като страна.

По принцип е било регламентирано на 1 май, но го преместват във връзка с установяването на училищни комисии и разпределението на децата в училищата по местоживеене. И тъй като учебната година завършва на 24 юни, съвсем естествено се налага 1 юли като дата на груповото преместване.

;)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

yahoo написа:... нашия "фет насионал" го водят една седмица по-рано така че канадския е ден за преместване на който му се мести. Първата година се чудех кой точно ни е националния празник и защо този на Канада не се празнува, но сега вече местния национализъм с нищо не може да ме учуди.
Ти като сестра ми . Тя дойде на 16 юни, по телефона ми вика " Ти знаеш ли , те си имат почивен ден, за да се местят" . Имаше предвид 1 юли . :rofl:
Мъжът ми много обича на 1 юли да ги поздравява , тези по магазините и кафенетата, а те почват да се обясняват, че не празнуват . :rofl:
Записването на децата по училищата в момента е януари.- февруари , разпределили са ги 100 пъти до края на годината:).
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:Груповото преместване на наемателите в Квебек датира от 18 век, още преди да съществува Канада като страна.
Изключително трогателно е как мадам Кримон се опитва възторжено да защитава едно очевидно масово безумие. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Много добре знам кога е записването на децата за училище (до средата на март) и още по-добре знам ако се преместя на друго място и дам новият адрес, ако не е в квартала на училищната комисия, че няма право детето ми да посещава въпросното училище дори за 2 седмици до края на годината. Тъй че не си правете свободни интерпретации на тукашните закони. Опитвала съм се да ги заобикалям многократно - кога успешно, кога неуспешно :P
MrGeek написа:
krimon написа:Груповото преместване на наемателите в Квебек датира от 18 век, още преди да съществува Канада като страна.
Изключително трогателно е как мадам Кримон се опитва възторжено да защитава едно очевидно масово безумие. :D
що се отнася до "масовото безумие", то е резултат именно на закон създаден по времето на Британското управление над Квебек :*
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Как ги измисляш тия работи просто не знам.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми информирай се, може пък и да научиш :D

Une Ville de locataires : Québec au XVIIIe siècle
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз съм доста добре информирана за комисион сколер на Монреал. Проблема ,че някой може да вземе и да ти повярва.

За комисион сколер на Монреал съществува правото на свободен избор на училище, но децата от квартала са с предимство. Декларазията за свободен избор може да се подаде само по време на официалното записване, тази година беше края на януари - началото на февруари. При смяна на адреса детето може си довършва годината в настоящето учили и започва в новото следващата година ( това от личен опит). Тепърва да тръгнете да записвате детето на училище август -септември е малко късно и се рискува да няма място в кварталното училище, тогава пращат детето в най близкото училлище със свободно място, а то може хич да не удобно.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ммм, с въпосните декларации съм се занимавала още преди 7-8 години и то не на територията на Монреал ... и за още по-пълна информация, най-желаните училища никога нямат място края на август, в началото на учебната година. Ама ти можеш да си подадеш декларацията, няма да ти я върнат :P

ние когато сме сменяли жилище, което не е в района на училищната комисия, децата не са имали право да посещават въпросното училище до края на годината. Документите им, кореспонденцията, вкл. училищният бюлетин не се изпращат на новия адрес. Да не говорим, че нямат и право на училищен транспорт.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

При нас имат. По ваше време не е имало свободния избор, може би. Училищен търанспорт няма и при свободния избор , тъй или иначе.
Какво то и да обсъждаме , 1 юли е ден за местене не заради училищата, а баш, за да не празнуват деня на Канада.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

глупости, погледни по-горе, това е историческо изследване, където е разгледан вековният произход на "празника по преместването" - датира от 1750
И не е вярно, че е свързано с 1 юли - празника на Канада е установен 1982, а смяната на датата по преместването от 1 май на 1 юли е станало 1974л
IRA написа:При нас имат. По ваше време не е имало свободния избор, може би.
Имаше го, има го отдавна. Просто те информират дали има свободно място за детето ти в началото на годината - първата седмица, когато започват. Така се наложи в матернел, детето да започне за една седмица в кварталното училище и да го преместят на втората седмица в желаното от нас училище. На следващата година вече нямаше място в "желаното" училище, въпреки че беше изкарал там предишната година. Това се случи на няколко пъти и в последствие, дълга и широка да ти обяснявам всичко във форума. Така по-голямото дете изкара във въпросното "желано" училище 4 години, а 5-та вече не можеше, въпреки че не сме си сменяли адреса и "желаното" училище беше с два километра по-близо отколкото "нежеланото" :lol:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

krimon написа:глупости ...
И не е вярно, че е свързано с 1 юли - празника на Канада е установен 1982, а смяната на датата по преместването от 1 май на 1 юли е станало 1974л

[
Както самата ти каза, глупости ;)

Празникът на Канада е установен век преди това. През 1982 само името му се променя от Dominon Day в Canada Day.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

я пак си препрочети в интернет, та да ти стане съвсем ясно :rofl: Малка подсказка: виж какво по-точно се е празнувало преди това и къде!
Още една подсказка: виж откога съществува Квебекското знаме и откога Канадското :P
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Какво не ти е ясно? Денят е федерален statutory holiday от 1879. Квебек е в Конфедерацията от 1867. Кой, кога и къде го е празнувал... ми вие и сега не го празнувате ;)
Публикувай отговор