Хе, в момента май всички за това пишат

Той е малко дървен философ

Ми като няма как да си сигурен защо се обаждаш?miteto написа: Дънди може да си преработват концентрата в Намибия щото им е по-изгодно или щото рушвета им се е сторил големичък. Няма как да сме 100% сигурни дали са го направили от морална позиция или просто да плащат транспорт на суровината + по 2 банана на ден на африканските работници е по-изгодно отколкото рушвет на депесаря.
Мне, можеш да си сигурен, че и това няма да получат. Напротив, кремълското джудже ще ги обяви за жертви на западен конспиративен заговор.Ivan1007 написа:Докато Газпром и Лукойл и да ги гепят, най много да получат помахване с пръста от Путин да внимават.
Глупости на търкалета... Всичко се измера САМО в пари, особенно за тези които защитаваш.1. Пиши на кирилица. Уважавай Българската Азбука.
2. Чети. Информирай се.
3. Бъди осъзнат гражданин - питай, не годувай, изисквай- възпитано
4. Помагай на съседа си.
5. Поддържай улиците чисти
6. Говори възпитано
7. Поздравявай.Благодари.
8. По дяволите - прочети конституцията, научи се да си в час, изключи глупавите новини, научи се да имаш мнение- меродавно, итинско, базирано на реална информация и най-вече на твоят ум.Хубаво, лошо, угодно неугодно- това трябва да е твоето мнение
9. Разкарай 5-тата чаша ракия от масата, разкарай боклука от двора, покани жена си на масата и изкарайте една хубава уважителна вечер заедно. Изгледайте заедно с децата един хубав филм. Препоръчай книга, купи си нова книга
10. Откажи "планета" от кабелните оператори.
11. Наистина е крайно време да си събираш боклука раздлено.
12. Погрижи се за здравето си
13. Разпитай детето как е минал деня, разбери има ли конфликти в училище, на каква основа са, с какво да му помогнеш. Не псувай учителката, тя не е непременно тъпа, потърси решение, не скандал.
14. Межу другото, (не между другото) поискай от шефа си да те осигорява на реални стойности.
15. Продупчи си билет в градския транспорт.
16. Поддръжай връзка със зъболекаря си.
И като цяло- не забравяй че не си сам! Имаш отговорности, стига иска, айде малко да дадеш!Не всичко се измерва в пари!
Темите са пуснати от един и същ човек (като изключим настоящата), който по принци не е наясно с нищо. Свиквай!simeonovi написа:До тук са пуснати 3-4 теми за протестите и никой не даде едно ясно решение на проблема.
Защо? Щото ти казваш така или има някаква разумно обяснение? Преди не беше флат рейт, нямам спомени икономиката да е била по-добре....simeonovi написа:Напълно преправяне на данъчните им закони. -no more flat tax rate - това да се отнася за всички групи.
Кое му е по-лошото? Всяка нормална държава (вкл. Канада) се стреми да привлича инвеститори с ниски корпоративни данъци. В същото време има железни регулации. Да, в България корупцията е огромна, не разбрах твоето предложение как това да се подобри какво е?simeonovi написа:Пари идват от Европейския Съюз кратуна ги разхвърля по магистралите и демонстрира просперитет. В същото време държат tax haven уж да не изгонят инвесторите а тези инвестори трябва да са “удобрени“ от тях за всеки проект. До тук са по зле и от Китай.
Да не мислиш, че той е разбрал?miteto написа:simeonovi, аз не разбрах как точно плоския данък създава корупция или как повишаването на данъка ще доведе до намаляване на корупцията?
Всеки който плаща повече данъци смята че има повече права да изисква повече. Това си е елементарна психика. Ако за българина е нормално човек с 10К месечна заплата да плати флат 10% то проблема е в него. Е щом този се е отървал и аз ще се отърва с подкуп и така в кръг.miteto написа:simeonovi, аз не разбрах как точно плоския данък създава корупция или как повишаването на данъка ще доведе до намаляване на корупцията?
Не ми казвай че не ти пука къде отиват данъците ти и за какво се използват в Кебек например.Marto написа:Да не мислиш, че той е разбрал?miteto написа:simeonovi, аз не разбрах как точно плоския данък създава корупция или как повишаването на данъка ще доведе до намаляване на корупцията?
Ами точно за теб се отнася и вашите протестиращи, щото не сте много по различни от българските. Гледам много не си информирана къде ти се харчат парите или поне нямаш нищо против.krimon написа:не съм забелязала корупцията в Квебек да е намаляла /точно обратното/ от информираността за какво се използват данъците ни