Daisy2 написа:Понеже в темата за България се изписа много по въпроса, реших да постна такава за Канада. Не за да си мерим нещо, а ми е наистина интересно вашето мнение за културния живот там. Всякакви мнения за театър, концерти, опера, особено за книги - нови заглавия, награди, представяния, са добре дошли.
То зависи в кой град в някое селце в северните територии най-много мечките да правят театър и да ги гледаш. Сравнение с Монреал където предполагам е центъра на социалния живот.
Моите 2 цента:
Ще е лъжа ако каже, че из северна америка няма социален живот, има сигурно по-богат от този в София и България.
Обаче повечето хора които аз познавам така ги завърта "американския" живот - работата и с тези малки ваканции по тоя континент не ти остава много време за социален живот, а поне за Сан Франциско да ти спомена - скъпо е удоволствието да отидеш на театър, концерт и каквото и да е живо...
Та накрая всичко се свежда до поговорката:
В България се работи за да живееш и забавляваш, тука се живее за да се работи.
И поне на мен по-голямата част от живота ми минава покрай работата, като гледам близките ми - същото е, лично аз бих казал и на 90 процента от другите хора.....в България е много различно няма нужда да ти обяснявам как е.