IRA написа:П. Не виждам нищо лошо да се пусне едно....писмо, естествено с възпитан тон.

IRA написа:П. Не виждам нищо лошо да се пусне едно....писмо, естествено с възпитан тон.
Гневно писмо с възпитан тон,IRA написа:Пък аз точно тук свикнах да си търся правата. Хората около мен така правят и аз прихванах. Не виждам нищо лошо да се пусне едно гневно писмо, естествено с възпитан тон.
minchev написа:Хаиде и ние сме в кюпа с изгубени докоменти.Но по лошото в случея е че прочетих меила в 6 чеса,и сънен им написъх какво мисля по въпроса сега се молия да не го разберат от грешките който съм допуснал
Не че не го мисля и не смятъм че съм прав,но както мисля Бистра беше писала по рано в темата, съм им в ръцете......
Ние отговорихме на мейла на Ружица с питанка, как може 10% от документите, които пуснахме да са при тях, включая чека, който те така мило си осребриха, а останалите 90% от документите, съдържащи основната инфо за нас, на базата на която трябва да ни селектират липсва? И най- вече изразихме притеснението си за загубени лични данни на 4 души, фирмени документи и попитахме към кого е редно да се обърнем в такъв случай. Попитахме и по какви критерии ще обработват молбата ни- по тези преди 6.12.2011 или след това. Мадам отговори светкавично на другия ден, че документите ни не са изгубени, а просто процедурата е нова.kezos написа:И ние сме в този списък както вече писахме в другата тема. Само че според мен не са изгубени, а manquant както си пише, тъй като ние точно тези неща не сме ги изпращали. Наскоро (може би преди 2-3 месеца, вече нямам спомен за датата) беше тук г-н Тротие, който обясни, че тези документи, които сега са ни в списъла с липсващтеи са изисквани от страна на кебек. Той лично ги каза . На въпрос от моя страна относно както да правя за дипломата( моята е заверихме само при нотариус при първоначалното изпращане на док) кажа да не правя нищо докато не ми е поискано, но по принцип ги искат заверени от издателя или от МОН. Но рано или късно щеше да стане това поискване. С фишовете за работа е същото, както и с работната атестация. Много по-рано трябваше да си ги извадим за да са готови. Въпреки всичко пак сварихме сега да извадим всички документи и живот и здраве тези дни ще пътуват за Канада.
За гневни писма не ни е минавало избощо през ума. Всичко е на доброволен принцип - ако искаш. Не знам дали някой ще получи извинение в отговор на такова гневно писмо.
Ето как можело и не брутално, налиmariko_san написа: Ние отговорихме на мейла на Ружица с питанка, как може 10% от документите, които пуснахме да са при тях, включая чека, който те така мило си осребриха, а останалите 90% от документите, съдържащи основната инфо за нас, на базата на която трябва да ни селектират липсва? И най- вече изразихме притеснението си за загубени лични данни на 4 души, фирмени документи и попитахме към кого е редно да се обърнем в такъв случай.
Моята диплома ще пътува само с приложението. Подал съм млба за ак.спр. но в университета издател са във ваканция, имат срок от 14 тяхни работни дни за издаване така че евентуално втората полувина на февруари, превори забавяния и туковиж сме изпуснали срока... затова реших без ак.спр. От университета на съпругата ми се оказаха по-разбрани и изготвиха справката за по-малко от седмица и ще я пратим...majedi написа:Здравейте!
Ние също в момента подготвяме новите документи,които изискват на почти всички от нас...
Само се колебаем дали да вадим академични справки.Заверихме дипломите в МОН,заедно с приложенията.
Дайте съвет.
Ако в писмото изрично пише, че искат академична справка, направете я. Ние поне така постъпихме. Действително от университета на съпругът ми доста бавят нещата, но предпочитаме да изпратим всичко изискано, за да не забавим допълнително нещата, ако решат все пак, че много им трябва. В нашите дипломи също има приложения и хорариум и мислим, че това е излишно, но....това са новите изисквания.majedi написа:Здравейте!
Ние също в момента подготвяме новите документи,които изискват на почти всички от нас...
Само се колебаем дали да вадим академични справки.Заверихме дипломите в МОН,заедно с приложенията.
Дайте съвет.
В МОН се остава нотариално заверено копие на дипломата +оригинала. Легализация - не. Това е достатъчно. Поне ние така го разбираме от полученото писмо за допълнителни документи. Относно срока, ако ти откажат да стане по-бързо, можеш да направиш нотариално заверено пълномощно на някой познат от София да ти свърши работа. Става така, ние по този начин постъпихме.Zacks написа:Здравейте,
Моля за информация, какво точно заверявате в МОН - имам предвид, че според изискванията на МОН, ако е копие то, то следва да е също нотариално заверено. т.е. Какво предоставяте в МОН - оригинал на диплома + нотариално заверено копие или само копието?
Също така, придвижвате ли документите за легализация или само заверката от МОН е достатъчна ?
Технологичният срок на МОН е 5 дни,но тъй като ще бъда в София само 4 - дали има вариант да ги помоля, за малко по-бърза обработка ?
Поздрави