Познавате ли лекари приравнили в Канада?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
dudo
Обратна връзка:

Познавате ли лекари приравнили в Канада?

Мнение от dudo »

Познавате ли лекари приравнили в Канада, и работещи, специализиращи, или нещо подобно?
Питам защото в началото на септември една колежка пристига в Монреал, а в края на 09.2004 и самия аз, ако разбира се от Букурещ не ме замотат много. Но така или иначе и на мен ми предстои.
Процедурата и изпитите ги видях по сайтовете, но ме интересува реално как стават нещата.
Благодаря
Joy

Мнение от Joy »

Не.Не познавам.Дори не съм чувала за такива.Знам за доста,които са на различни етапи от процедурата,но никой,който да я е минал.
Казват-30% шанс за резидентура като семеен лекар,като специалист шансовете били нулеви. Във всеки случай,това е процент за другите провинции.За Квебек не вярвам да се отнася. Тук всичко става по-сложно.
Преди година имаше една българка във форума,която държа изпит в Лондон,но повече не се обади.Какво стана с нея,къде се изгуби,кой знае...
Joy

Мнение от Joy »

Знам че имало промени в законите за чуждестранни медици.Личи си дори само по факта,че си минал без интервю доколкото разбрах...
До колко нещата са променени в действителност като реална възможност за практика,тепърва вие ще показвате.
Видях,че и френските лекари са се запътили към Канада.Тук печелят по-добре. Може би ще ти е от полза:

http://www.forum.immigrer.com/index.php?showtopic=13630
dudo
Обратна връзка:

Мнение от dudo »

Благодаря ти JOY! :)
Те изпитите доста приличат на щатските USMLE 2 и 3 стъпка, но ще видим какво казват на информационните сеанси.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

не. не познавам такива, въпреки че близо 5 месеца се мотам из тези среди :cry:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
vladi

Re: Познавате ли лекари приравнили в Канада?

Мнение от vladi »

Аз познавам психолози които са го направили (за по-малко от година), за лекари само съм чувал но лично не познавам
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Познавате ли лекари приравнили в Канада?

Мнение от VanBC »

dudo написа:Познавате ли лекари приравнили в Канада, и работещи, специализиращи, или нещо подобно? ...
Аз познавам трима човека във Ванкувър които са тръгнали по този път - единият вече кара резидентура, вторият беше минал изпитите и търсеше резидентура (последната ми информация за него е от преди 3-4 месеца), третият има да взема още един изпит.

Има и няколко българи които си работят като доктори в разни малки градчета из провинцията, но те са минали по една специална програма за отдалечените райони на провинцията (rural areas) и всичките преди това са работили в Южна Африка.
:beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Всичките лекари в процедура,за които аз съм чувала са също във Ванкувър.Изглежда там е по-лесно или вече има утъпкана пътечка...
survivor

Мнение от survivor »

Познавам, ама не знам подробности. Личната ми лекарка - румънка, и дерматологът ми - също.
Joy

Мнение от Joy »

survivor написа:Познавам, ама не знам подробности. Личната ми лекарка - румънка, и дерматологът ми - също.
Сигурна ли си,че са се приравнявали,а не са завършвали тук?
Последно промяна от Joy на Пон Юли 19, 2004 8:05 pm, променено общо 1 път.
survivor

Мнение от survivor »

Всъщност за дерматолога не съм, ама на стената на личната лекарка съм виждала някакъв документ за правоспособност от Колеж де медсен ли беше, нещо такова. Понеже съм виждала как изглежда дипломата за бак от Монреалския университет на Юлияна, онова там при моята лекарка не беше такова. Но сега и без това ще си взема час и ще я питам. Освен това ми разказваха за някакъв българин, който живее в Менреал за по-евтино, но четял и си взимал изпитите за приравняване на дипломата в Торонто.
И най-накрая - преди известно време бях на един имигрантски форум на който дойде и министърката на имиграцията на Квебек, та тя каза че напоследък били организирани някакви курсове, които да подготвят лекарите, подготвящи се за правоспособност в Квебек. Според нея тези курсове били много успешни и повишили процента на издържалите успешно изпитите на около 50. Тя спомена какъв е бил процентът преди това, преди да е въведен курсът, не го помня точно, но беше доста нисък. Всичко това ви го казвам по памет, ако имате интерес се разровете и намерете повече информация.
Joy

Мнение от Joy »

на стената на личната лекарка съм виждала някакъв документ за правоспособност от Колеж де медсен ли беше, нещо такова.
Всеки лекар трябва да има такова,ако има разрешение да практикува в Квебек,независимо дали е приравняван или завършвал тук.

Понеже съм виждала как изглежда дипломата за бак от Монреалския университет на Юлияна, онова там при моята лекарка не беше такова.
Коя Юлияна? Зъболекарката ли? Тя не може да има диплома от Колеж де медсин защото не е лекар.Ами защо БАК? Тя с Бак ли е?

Това което е говорила министърката на емиграцията е може би свързано с новите промени.Само някой,който им е сърбал вече попарата може да каже променено ли е нещо в действителност или всичко е проформа,както ми намирисва.
Nalex

Мнение от Nalex »

Ima suma ti 4ujdenzi, priravnili v Canada, bez da sa zavarshili tuk.Dokato vie si sporite na tazi tema te otdavna rabotiat kato lekari.
Joy

Мнение от Joy »

Nalex написа:Ima suma ti 4ujdenzi, priravnili v Canada, bez da sa zavarshili tuk.Dokato vie si sporite na tazi tema te otdavna rabotiat kato lekari.
Ние не спорим,а само казваме,че не сме чували за такива.В Канада-възможно. Да не би да познаваш някой в Квебек?
Nalex

Мнение от Nalex »

Ima stotizi chujdenzi, priravnili Medizina tochno v Quebec.
Заключено