България узрява за война с негативизма

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: България узрява за война с негативизма

Мнение от ivanko13 »

ablood написа:Човекът вече трети билдинг купува защото било много кофти да си собственик и много тарикатско да си под наем.
Тарикатско е ама за да купиш билдинг, някой трябва да ти го продаде... Рентабилни и носещи стабилни доходи блокове няма кой да ти ги продаде... Ако го купиш изгодно, 30-40% от апартаментите ще ти са празни, скапана водопроводна инсталация, ще е пълен с мишки, хлебарки и въшки и трябва да правиш основни ремонти във всеки апартамент, а пък за наемателите дето ще ги наследиш от продавача не искам и да ти говоря... Имаше едно кондо до университета Йорк в Торонто, дето ходехме всяка седмица след водопроводчиците да оправяме стени... Не минаваха и десет дена и някоя тръба се спукала и наводнила... И тука говорим за кондо, нищо ,че собствениците се бяха изнесли и бяха наели компания да се занимава с всичко... Да не ме разберете погрешно сега ,че правя сметка на джоба на баща и на Бистра... Споделям личните си впечатления...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Aбсолютно съм съгласна. Зависи обаче и с каква сума разполагаш за покупката, защото качествените изменения водят до количествени натрупвания. Тоест има и билдинги с подбрани наематели, редовно поддържани през годините, както и с ...да кажем 87 % запълнени апартаменти, но всичко това е отразено в цената.
Такъв с приблизително 20 апартамента към днешна дата в Монреал струва над милион.
Готов ли си да дадеш тези пари? Не забравяй, че навремето билдингите не струваха толкова, ама пазар, какво да го правиш! 8)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

:lol: :P

Изображение
Какво става, Мухи, да търся ли други примери или тези произволно взети 2 отпреди доста време ще свършат работа? ...И за да сме все така позитивно настроени не ми заменяй първата буква на ника вече с "М", много моля! Това можеш да правиш само с Мадам Домат-Мопат...благосклонно ти разрешавам...ахаххаааах... :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Така ще е,ще виждаме все по често такива табелки от как спряха имиграцията :lol:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не е до спиране или неспиране на имиграцията. Социалът не е спрян и благодарение на това има хляб и за собствениците на билдинги. Просто някои правят пари, други се пенсионират и отлитат на юг,трети пренасочват средствата си за други инвестиции и т.н.
Поинтересувай се, ако имаш познат някой агент по недвижими имоти как в момента се продават такива инвестиции като топъл хляб, въпреки тези си цени....Не всички са мухи плуващи върху розови облаци, все пак! :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ммм много са розови ,от както се върнах от Мексико не спрях да се фантазирам,то какво ли не бяха ,папагали, мачота и снимки колко съм убава и фанала загар :lol:
А тези билдинги са пълни боклуци ,все едно да купиш прогнила каца и непрекъснато да я киснеш и кърпиш за да не тече,това което се купува днеска е само земята а не щайгата върху нея,
Разликите от Торонто с Монтреал са огромни и тук на цоциал не може да се кара и затова такива боклуци се бутат и се градят нови кондоминиуми
Разбирам вече Аблъда защо обажда за Дупки и т.н :lol:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Виждам, харесал си ми папагалчетата. Довечера ще ти пусна едно гризящо дръвце, че сега съм на работа и фотосите са у нас. :lol:
Колкото до мачовците...Ми то и в Монреал ги има, бре! Ей, го на в събота даже сме канени у един такъв на барбекю. :P
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Изтекоха ни очите да чакаме "гризящото дръвце" каквото и да значи това :D :lol:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ахъм, цъфна, върза и узря! :D
Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

Това, което ми се вижда невероятно на мен и не се лови от статистиката е :

- защо ни е ТОЛКОВА ниска производителността на труда, ако тази цифра е истина;
- как се живее с 582 лева на месец ???
umeiko

Мнение от umeiko »

По скоро въпроса е защо в щатите цените са по ниски, за сметка на това заплатите са по високи? Отговорът е че българина е ограбван най жестоко, и на всичкото отгоре търпи като магаре. Само за пример, единственият начин за получаване на пенсия е държавната така (или поне доскоро беше така), и въпросният пенсионен фонд беше на няколко пъти изпразван.....без никакъв ропот от горките пенсии.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Bistra написа:Ахъм, цъфна, върза и узря! :D
Изображение
Без да се заяждам - тия числа нямат нищо общо с реалността.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... erage_wage
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Е к'во няма общо??

594 BGN ????

Най-ниското в ЕС???
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:Е к'во няма общо??

594 BGN ????

Най-ниското в ЕС???
За БГ числата са близки, но за останалите държави доста се различават.
Предполагам и ти не мислиш, че в Австрия средната годишна заплата е $81,500 USD (38К според Wikipedia), нали ...

Идеята на таблицата е ясна, но повечето числа са изсмукани от пръстите, за да се подсили контраста. Ето елементарен пример - според тая таблица отношението Латвия/БГ е 3:1, но според Wikipedia е по-малко от 2:1.
Последно промяна от roumensp на Сря Сеп 19, 2012 8:08 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор