Българските лекари и медицина на световно ниво!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!

Мнение от pumpy »

budtel написа: Днес хората работят във вредни условия на труд....
Ако това можеш да го докажеш тичай бързо в CSST - ще изкараш като за няколко здравни системи ;)
За щастие няма такова нещо. Точно това не можеш да разбереш. Тук човешкия живот се цени. Да системата не е идеална, но е много по-добра от някои други. Нивото на подготовка на масовия лекар е много добро, има периодичен контрол и хората си вършат работата със старание. Мърдолящина има на всякъде, където плаща държавата и интереса не е частен и Канада не прави изключение. Да, чака се за планови операции и то поняко повече от разумното, но това чакане е за всички еднакво. Не забравяй, че ти имаш избор за разлика от милиони канадци, които няма как да си отидат до България и да си платят на частно. Те не биха и посмели да си го помислят даже, но това е друга тема.
А ако няколко години от живота ти не бяха минали в имигрция, щяха да минат неусетно в чалга и простотия все едно. Сега знаеш чужди езици, имаш достъп до информация и това, че си недоволен е добре - човек така се развива, като търси по-доброто за себе си. Но явно и забравяш от къде сме дошли всички ние, щом го смяташ за по-доброто ......
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:Не съм казвал на никого да се връща в България. Споделям нещо с което не мога да се примиря. Аз отделих време и пари за да дойда тук. Най-хубавите ми години минаха в емиграция. Преди да дойда не знаех за здравната система, как работи, че се чака с месеци и т.н. Разбрах като поживях малко. И други неща разбрах, но по-се търпят. Но не може никой да ме убеди, че е нормално в една прехвалена държава като Канада, да не можеш да получиш нормална, човешка здравна услуга. В кой век живееме? Днес хората работят във вредни условия на труд, храната е модифицирана и химична, стреса е голям. В такива условия на хората трябва да се предоставят добри здравни услуги.
Също така не рабирам, защо емигрантите тряба да се примиряваме и да си мълчим. Ние имахме нужда и дойдохме, но и те имат нужда от нас, така че и ние може да изискваме. Друго е да си отишъл в една държава в която не си канен - ако не си доволен си е твой пролем. Тука е различно. Аз и жена ми учихме френски и английски 2 години, отделяхме време, дадохме не малко пари, тежката адаптация тук и т.н. И това е пътя на всички нас.
Какво те спира да създадеш партия или гражданска организация на недоволните имигранти? Туко-виж се оказало че в тая гадна Канада имало по-будно гражданско общество отколкото предполагаш.
По-интересният за мен въпрос обаче е как сте успели да минете имиграционната процедура след като и двамата не знаете езици, пък и с какво очакване дойдохте в Канада - тук на кой език смятахте да се оправяте? Без език адаптацията наистина става тежка, но защо се опитваш да хвърляш вината на някой друг за това?
Не си спомням някой да ме е канил в Канада - подготвих изискваните документи, кандидатствах за имиграционна виза и пристигнах в Канада по собствена воля, на тебе кой ти изпрати покана за да имигрираш в Канада?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Koko написа:...на тебе кой ти изпрати покана за да имигрираш в Канада?
"любовта" му към родината. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
budtel

Мнение от budtel »

Езиците ги учихме 2 години преди интервюто. Мен ме писаха франкофон. Като дойдох тука си възстанових и руския. Сега знам четири езика, разбира се най-добре български и френски. Адаптацията не ми е проблем. Вече сме се адаптирали. Не работим по специалностите си, но доста хора могат само да си мечтаят за нашите постижения тук.
Коко, не става въпрос са лоша адаптация. Просто не мога да се примиря с някои неща. И това не е поради лабилност, а точно обатното. Лабилното е да се примириш и да сведеш глава.
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

budtel написа:Просто не мога да се примиря с някои неща... Лабилното е да се примириш и да сведеш глава.
Ще споделиш ли в такъв случай какво правиш, освен да излагаш гневни мисли в този форум? След като имаш виждане и идеи, влагаш ли ги в нещо, което да промени състоянието на нещата към добро?
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
budtel

Мнение от budtel »

Люта чушка ® написа:
budtel написа:Просто не мога да се примиря с някои неща... Лабилното е да се примириш и да сведеш глава.
Ще споделиш ли в такъв случай какво правиш, освен да излагаш гневни мисли в този форум? След като имаш виждане и идеи, влагаш ли ги в нещо, което да промени състоянието на нещата към добро?
Ти вярваш ли, че това може да се промени? Между другото има съпротива, но официално не се отразява. Партия Блок Кебекуа също критикува здравната система. Радвам се, че все пак някой прави нещо, макар че за сега няма резулат. Има доста дискусии по проблема.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Buddy, ти чувал ли си за опозиция, която да не критикува системата?
Вземат ли мнозинство обаче веднага забравят критиките и превключват на оправдания.

Те поне се борят за власт, а ти само мрънкаш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

А някой се възползват от системата,и захапват яко от всичките и благинки,а сле д като минат години почват да разправят как дошли тук,почнали от нулата и карали с по 20 долара на ден и тра ла- ла ,нека да бъдем реалсти нали Аблъд ! 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

2Oкинта на ден(зависи за колко човека) са си пари за начало,а ако Телбъда подкрепя Кокош мароа ще цъфне и върже!
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа:Езиците ги учихме 2 години преди интервюто. Мен ме писаха франкофон. Като дойдох тука си възстанових и руския. Сега знам четири езика, разбира се най-добре български и френски. Адаптацията не ми е проблем. Вече сме се адаптирали. Не работим по специалностите си, но доста хора могат само да си мечтаят за нашите постижения тук.
Коко, не става въпрос са лоша адаптация. Просто не мога да се примиря с някои неща. И това не е поради лабилност, а точно обатното. Лабилното е да се примириш и да сведеш глава.
В Университета в Денвър имаше един младеж на около 45 години, компютърен инженер. Та той разбрал един ден, че в това няма хляб и решил да стане зъболекар. Аз се запознах с него, когато беше втори курс и бяхме заедно в училище до завършването ни. Та той на 45 има специалност по ЙТ и по стоматология. Не съм го чул нито веднъж да се оплаква, че не работи по специалността си обаче ;)
Според мен там се крие и разковничето: ние сме царе по мрънкането и по това някой да ни е длъжен. Други си сядат на задните части и взимат съдбата си в собствените си ръце, взимат решения и живеят с последствията.... и не се оплакват. Ако нещо не работи, взимат ново решение и продължават напред, защото тук, според един мой професор " the sky is the limit" ;)
budtel

Мнение от budtel »

Точно на мен не ми никакъв проблем да уча. Образованието си мога да сменя, но здравната система на Канада не мога.
IFF

Мнение от IFF »

budtel написа:Точно на мен не ми никакъв проблем да уча. Образованието си мога да сменя, но здравната система на Канада не мога.
Остави го Пумпалов, той все не е разбрал :rofl:
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

budtel написа: Ти вярваш ли, че това може да се промени?
Да.
budtel написа:Образованието си мога да сменя, но здравната система на Канада не мога.
Евентуално, ако се пренасочиш професионално към политиката...
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
pumpy

Мнение от pumpy »

IFF написа:
budtel написа:Точно на мен не ми никакъв проблем да уча. Образованието си мога да сменя, но здравната система на Канада не мога.
Остави го Пумпалов, той все не е разбрал :rofl:
Който иска нещо намира начини, който не иска - оправдания.....
prace

Мнение от prace »

buditel,
Може би в Монтреал са по-скапани нещата с здравеопазването.
Тук в БС има големи тъпотии, но аз досега не съм чакала за специалист повече от 2-3 седмици.
Но за Уростим си абсолютно прав. Лекуваха синът ми в Холандия с куп антибиотици и направиха много изследвания без да открият нищо особено освен определена бактерия в урината му ( escherichia coli ).
В България изкара един курс с Уростим и никога не се повтори проблема...
Аз направих същото след повтарящи се цистити. Един курс с Уростим. За сега да чукна на дърво не съм имала проблеми вече почти 5 години. Ако нещо стане ще помоля майка да ми изпрати.
В България има много добри лекари. Военномедицинска академия е болница с много добри специалисти.
Но няма как в държава като България, разядена от корупция и докторите да не са корумпирани.
То просто не може.
Публикувай отговор