Ето това вече е обективно изказване от обективен човек с принципи...
Пумпалов, не ме чети като ти развалям кефа и преди съм ти го казвала... И ти ми досаждаш ама те търпя или си споря с тебе ако съм на кеф. Прави същото или замълчи!

Ето това вече е обективно изказване от обективен човек с принципи...
Ura, стана - то било лесно бе, само да се бях загледал малко по-рано.....на какво са способни някои хора, а ? Да те накарат да не си четеш форума, както правиш от 8 години. Сигурно още малко и ще ме откажат и да пиша, но това щее само за мое добро вярвам, иначе ще трябвало да увелича антидепресантитеapple написа:Може споровете да са вдъхновили автора на това: http://immigration2quebec.blogspot.ca/2 ... st_29.html"Ето това вече е обективно изказване от обективен човек с принципи...
Пумпалов, не ме чети като ти развалям кефа и преди съм ти го казвала... И ти ми досаждаш ама те търпя или си споря с тебе ако съм на кеф. Прави същото или замълчи!Нещо за хипоксията не си съгласен или какво?
Айде ти чакай 6 или повече часа със задух пък да видим...
Аз не съм форума и не си изживявам като елитен член, драги! Ясно съм написала НЕ МЕ ЧЕТИ... Номера ти не минава...pumpy написа:Ura, стана - то било лесно бе, само да се бях загледал малко по-рано.....на какво са способни някои хора, а ? Да те накарат да не си четеш форума, както правиш от 8 години. Сигурно още малко и ще ме откажат и да пиша, но това щее само за мое добро вярвам, иначе ще трябвало да увелича антидепресантитеapple написа:Може споровете да са вдъхновили автора на това: http://immigration2quebec.blogspot.ca/2 ... st_29.html"Ето това вече е обективно изказване от обективен човек с принципи...
Пумпалов, не ме чети като ти развалям кефа и преди съм ти го казвала... И ти ми досаждаш ама те търпя или си споря с тебе ако съм на кеф. Прави същото или замълчи!Нещо за хипоксията не си съгласен или какво?
Айде ти чакай 6 или повече часа със задух пък да видим...
![]()
![]()
http://www.canadianbusiness.com/article ... ealth-care"Making it run more like a business may be the only way to save the ideal of universality. "Health care is a service business pure and simple," says Kirby. "It's a service business that everybody ought to get served by, that's the difference."
Да знам! И докато чакаме и ние се превръщаме в приоритети, нали?ablood написа:Няма спор, че кислородната маска има по-голяма вероятност да ти помогме отколкото да те убие, но пак ти казвам: идеята да се третират пациентите преди да са прегледани е несериозна. Ако има по-спешни случаи, а човекът със задух е в съзнание, вероятността от увреждане е малка. Ако обаче загуби съзнание, нещата веднага се проенят.
Знаеш, че в спешното си имат приоритети.
И кво е тва "световно ниво" ? Тръгнали са по света да си търсят късмета, щото в родината нивото им за оплакване, кат на доктора от "столичани вповече"Българските лекари и медицина на световно ниво!
Автора на темата имаше предвид професионализма им, а не финансовото възнаграждение на труда им. Много добре знаеш това... Обидно е да не им признават образованието тук при положение, че човешката анатомия е еднаква по цял свят, а латинската терминология, която е въведена в медицината е именно за това да се разбират повежду си по цял свят. С няколко професионални изпита пред различни комисии в рамките на година примерно е разумно да проверят професионализма им и да ги допуснат да практикуват. Разбира се и с добър език. Макар, че ако един доктор е ням примерно това няма да го направи по-малко доктор. Мое си мнение... Но за нези, които вече са се набутали в стотин хиляди за заеми и учене наново това не им харесва... Ей, това му е най-гадното на българина - историята с казана....7George написа:И кво е тва "световно ниво" ? Тръгнали са по света да си търсят късмета, щото в родината нивото им за оплакване, кат на доктора от "столичани вповече"Българските лекари и медицина на световно ниво!
М-да, друго си е да даваш акъл ... няма значение дали и колко разбираш ...apple написа:... С няколко професионални изпита пред различни комисии в рамките на година примерно е разумно да проверят професионализма им и да ги допуснат да практикуват. Разбира се и с добър език ...
Не нямам, не съм била в нито едната от двете провинции. Само знам, че с години учат и харчат по един чувал пари докато стигнат до заветното приравняване... Можеш да ми обясниш ако бъркам? Колкото до методите на лечение и медикаментите, не е нещо коренно различно за година можеш да влезеш в час ако имаш медицинско образование си практикувал медицина преди това. Нали затова има генерични названия. Останалото е само сверяване на часовника по местното време...метафорично казано... Интересно в хуманитарните и военни мисии като пращат доктори от цял свят и по цял свят как това не им е пречка?klisurov написа:М-да, друго си е да даваш акъл ... няма значение дали и колко разбираш ...apple написа:... С няколко професионални изпита пред различни комисии в рамките на година примерно е разумно да проверят професионализма им и да ги допуснат да практикуват. Разбира се и с добър език ...
apple, имаш ли идея, какво е необходимо, за да практикуваш в Кебек или в Онтарио?
Питам за тези две провинции, т.к. АЗ за другите НЕ знам.
BTW, GP-то ми е от Ливан.
Учил е в БГ.
Практикувал е в САЩ.
В момента има практика в Кебек и в Онтарио.
И още нещо: Човешката анатомие е еднаква, но методите на лечение и медикаментите са различни.
Теоретично, и толкова не е необходимо.apple написа:... в рамките на година примерно ...
Само като факт (без да го коментирам, т.к. не разбирам от медицина и фармация): Тук не са чували за Панадол, а в БГ за Адвил.apple написа:Колкото до методите на лечение и медикаментите, не е нещо коренно различно, за година можеш да влезеш в час ако имаш медицинско образование и си практикувал медицина преди това.
Ами мислил съм.apple написа:Интересно в хуманитарните и военни мисии, като пращат доктори от цял свят и по цял свят, как това не им е пречка?Помисли!
Официално, Ордера на Инженерите на Кебек, както и на всички аналогични в Канада, е създаден за защита на потребителите.apple написа:Всичко е за пари драги ми друже, и за защита на професионалния периметър от нагли емигранти като нас ... Дето искат да им бръкнат в кацата с медеца със същия размер лъжица...
С това си изказване се обозначи като типичен българин... Облизвай канадски дирници тогава и си плащай при това с години... Въпрос на вкус както се казва... Ама като я закъсаш да не хванеш самолета към БГ да търсиш лечение... И не забравяй, че и тебе някои те преценява що за специалист си в твоята си област като още спираш социала, ама не баш...след колко години митарство беше?klisurov написа:Чакайте, чак сега се сетих: Нали темата е, че БГ лекарите и медицина са на световно ниво.
К'во тогава ги бърка нек"ъв си изпит - от самолета направо на изпита и от следващия ден вече с шестцифрена заплата - нЕма да сЕ излагат я!
Даже да вземат да обЕснат как трЕбва да се пра'ят тез неща, на световно ниво.