Здравейте на аудиторията,
От Бг Ви пиша. Имам някои въпроси към Вас и ще се радвам да споделите опит, понеже не съм много компетентен в конкретната сфера.
1- Може ли от Бг да се открие банкова сметка в Канада, да се оперира оттук и ако да - какви са начините?
2- Кои са най-сигурните банки на Канада, посочете ги, ако можете?
3- Някой наясно ли е как стои въпроса и със швейцарските банки в това отношение - кои са най-сигурните такива (с люксембургските също)?
4- Какво мислите за английските банки - сигурни ли са?
Питам всичко това не за друго, а защото не искам и малкото на брой жълти стотинки, които са ми останали да бъдат застрашени от кризата в ЕС, която уж в момента се преодолявала, както и от предстоящи нови такива.
Благодаря за съдействието.
Откриване на банкова сметка в Канада
Re: Откриване на банкова сметка в Канада
Въпрос номер 1 -НЕ !!!
Носи си ги в джоба и си ги обърни в България щото в Канада ще ти отрежат главата,за такива курсове не си сънувал
Айде със здраве
Носи си ги в джоба и си ги обърни в България щото в Канада ще ти отрежат главата,за такива курсове не си сънувал

Айде със здраве

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Прегледай долният линк, мисля че там можеш да намериш отговора на въпроса как се открива банкова сметка в Канада и кои са най-големите канадски банки. Мисля че ако нямаш статут в Канада, ще бъде доста трудно да си откриеш сметка.IvanoFF написа:Здравейте на аудиторията,
От Бг Ви пиша. Имам някои въпроси към Вас и ще се радвам да споделите опит, понеже не съм много компетентен в конкретната сфера.
1- Може ли от Бг да се открие банкова сметка в Канада, да се оперира оттук и ако да - какви са начините?
2- Кои са най-сигурните банки на Канада, посочете ги, ако можете?
3- Някой наясно ли е как стои въпроса и със швейцарските банки в това отношение - кои са най-сигурните такива (с люксембургските също)?
4- Какво мислите за английските банки - сигурни ли са?
Питам всичко това не за друго, а защото не искам и малкото на брой жълти стотинки, които са ми останали да бъдат застрашени от кризата в ЕС, която уж в момента се преодолявала, както и от предстоящи нови такива.
Благодаря за съдействието.
http://banksincanada.net/info/open-bank ... -in-canada"
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- klisurov
- Обратна връзка:
List of banks and credit unions in Canada.IvanoFF написа: 2- Кои са най-сигурните банки на Канада, посочете ги, ако можете?
Аз имам сметка тук.
Избрах я, зщото ме заведоха там.
Не съм я сменял, защото има множество офиси и банкомати.
От тук може да се пробваш да си откриеш Chequing Account.
Аз не го правя, т.к. съм клиент на банката и навярно лено ще ме "изловят".
Бих се радвал, ако споделиш в последствие какво е станало.
Един от въпросите, на които трябва да отговориш е, дали си Canadian Resident.
При дефиницията на понятието има нещо, което би могло да ти е от помощ:
Според мен, в началото банка се избира:You are eligible to open a Personal Deposit Account in Canadian dollars if you are a Canadian resident, or a Non-Resident who is emigrating to Canada, or coming to work or study in Canada. Answering this question will help us determine whether you are able to open a new account online and to streamline your application process.
- да има близо до жилището ти офис и банкомат.
- да имат "облекчени" условия за издаване на кредитна карта на новопристигнали.
myhata II е против кредитите и кредитните карти в това число
(само дано не почне да си защитава тезата, че отиде темата ти),
но много хора, и аз в това число, сме на мнение, че без кредитна карта е ... трудно.
Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko