Първо искам да попитам някой дали има идея за мейл на федералните имигрейшъни, защото на сайта не го намирам нещо....
Какъв е казуса....мой приятел беше в Канада за две години, но от тук си намери, чрез агенция работа извън Канада. Фирмата не е канадска и работи за нея вече 5 години като не се е връщал в Канада.
Някой имал ли е сблъсък с подобна чудесия. Питането е какъв е начина да си възстанови пърмънънт резидънс статуса - нова имиграционна процедура ли, или е друг пътя?
На тези, които се включат с информация благодаря предварително!
Поздрави!
Възстановяване на Permanent Resident статут
Re: Възстановяване на Permanent Resident статут
Според официалният сайт би трябвало да си е загубил статута и съответно трябва да започне нова имиграционна процедура.balbi написа:Първо искам да попитам някой дали има идея за мейл на федералните имигрейшъни, защото на сайта не го намирам нещо....
Какъв е казуса....мой приятел беше в Канада за две години, но от тук си намери, чрез агенция работа извън Канада. Фирмата не е канадска и работи за нея вече 5 години като не се е връщал в Канада.
Някой имал ли е сблъсък с подобна чудесия. Питането е какъв е начина да си възстанови пърмънънт резидънс статуса - нова имиграционна процедура ли, или е друг пътя?
На тези, които се включат с информация благодаря предварително!
Поздрави!
Като лично мнение - консултация с добър имиграционен адвокат, но това не е гаранция че ще може лесно да си възстанови статута.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- Independent
Преди време имаше нещо, наречено Returning Resident Permit. С уловката, че трябва да се кандидатства за него ПРЕДИ да се излезе от страната.
Мисля, че в този случай единствения начин да се върне легално е нова процедура.
Мисля, че в този случай единствения начин да се върне легално е нова процедура.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Да и моите скромни познания натам клонят, но ще направим една консултация с имиграционен адвокат да видим или по-скоро чуем професионално мнение...
Благодаря!
Благодаря!

А кой е мейла на имиграционните?