Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
mufc

Re: Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.

Мнение от mufc »

Представям си един работодател как би реагирал...
Защо не беше на работа днес?

Защото ходих да си обжалвам тикета!

Това може ли да се приеме за основателна причина, някой да не ходи на работа, заради това че му се виждат много едни 50-100 кинта глоба?

Егати гимнастиките
Последно промяна от mufc на Чет Май 03, 2012 11:53 am, променено общо 1 път.
Manchester United Football Club
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Джентълмени, много се палите - нека да стоим повече на темата и без обиди, за да не разкарам последните страници на боклука.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ама тикетите не са само за превишена скорост. Познавам няколко човека спечелили дела. Мъжа ми спечели за неправилно изтълкуван знак от полицай! Един колега за това че бил паркирал върху линията обозначаваща паркинг мястото, той как да разбере като има сняг!
Така, че не винаги полицаите са прави.

Аз има само един тикет, води се за отворена врата, реално беше отворен прозорец и то не изцяло. Не съм видяла, че сина ми го отворил докато съм свалял малката. Винаги ги свалям само от към врата към тротоара, а той отворил прозореца от другата страна. Не ми се разправяше и патих глобата, ама може би трябваше да оспорвам, вратите си бяха прилежно заключени.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

mufc написа:Представям си един работодател как би реагирал...
Защо не беше на работа днес?

Защото ходих да си обжалвам тикета!

Това може ли да се приеме за основателна причина, някой да не ходи на работа, заради това че му се виждат много едни 50-100 кинта глоба?

Егати гимнастиките
mufc, има си отпуски за тая цел. В моята фирма не трябва да давам обяснения защо и къде си ползвам отпуската. Нали се сещаш, че по твоята логика никога няма да можеш да отидеш на интервю за нова работа, защото можело да те попитат "Защо не беше на работа днес?" ;)
В Онтарио (GTA по-специално) доста пъти гимнастиката си заслужава, защото става въпрос за повече от $50-$100 след като ти вдигнат застраховката.
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

1 стъпка след като получите тикета.

След като го получите въпросният тикет, ще видите че на него пише некоя доста важна информация, а именно:
- Дата и час на събитието
- Обяснение на нарушението
- Кой параграф е бил нарушен, дали е By Law или е Highway Act
- И най важното, най отдоло има следното:
You have 15 days from the day you receive this notice to choos one of the options....
- Pay and plead guilty
- Plead guilty but i want to appear before court
- Trial Option
Опция 1 и 2 са ясни, просто не си струва човек да се занимава с тях.
Опция 3 вече е интересна, и тя е че искате процес, и че не се признавате за виновен разбира се. Единственото сложно при нея е че трябва да се явите лично в местният Court Of Justice, да попълните една форма Notice To Appear, и така, вашата първа крачка към сборването на тикета беше направена. При "Notice To Appear" формата има само една две малки подробностти за които трябва да се внимава, но нея специално ще я сканирам и постна тука да си имате идея какво представлява и какво да се попълни.

Коментар: за 10-15 мин изгубено време за да отидете в съда, без абсолютно никакви разходи, вие току що отложихте ВИНОВЕН присъда с поне 8 месеца ако това се отнася за Торонто. А ако имате късмет, може и просто да не получите повиквателна, или да е толкова късно че след това е елементарно да бъде прекратено делото поради изтичане на стандартният срок от 11-12 месеца.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Егати... добре, че нямам кола, човек да си губи от отпуската за да ходи да си обжалва глобите определено не е моят чай ;)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

mufc написа:Егати... добре, че нямам кола, човек да си губи от отпуската за да ходи да си обжалва глобите определено не е моят чай ;)
Тогава не идвай в Онтарио. Защото ако дойдеш и лепнеш 1-2 тикета, ще имаш голям "сърпраааайз" като получиш писмото за подновяване на полицата ;) Ти да не мислиш, че хората тук пасат трева и не могат да смятат, да чупят 1 ден отпуска + нерви за да спестят само 50-100 долара...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Мите, ти какво се запали :), чакаш ли вече втора глава от сагата "Дъ Тикет" ... Ма този няма ли вече да каже как спечели делото, че нямам цял ден или може би даже седмица за да чета, а и бързам за съда :clap:, трябва ми хитринка така нещо ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:
mufc написа:Егати... добре, че нямам кола, човек да си губи от отпуската за да ходи да си обжалва глобите определено не е моят чай ;)
Тогава не идвай в Онтарио. Защото ако дойдеш и лепнеш 1-2 тикета, ще имаш голям "сърпраааайз" като получиш писмото за подновяване на полицата ;) Ти да не мислиш, че хората тук пасат трева и не могат да смятат, да чупят 1 ден отпуска + нерви за да спестят само 50-100 долара...
Johnson написа:Май наистина трябваше да уточня че става дума за Онтарио, ама то има ли нормален човек който би живял в друга провинция
:wasntme:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

miteto написа: Тогава не идвай в Онтарио. Защото ако дойдеш и лепнеш 1-2 тикета, ще имаш голям "сърпраааайз" като получиш писмото за подновяване на полицата ;) Ти да не мислиш, че хората тук пасат трева и не могат да смятат, да чупят 1 ден отпуска + нерви за да спестят само 50-100 долара...
Това само доказва още веднъж вътрешното ми убеждение, че ако имам кола ще се вкарам в доста разходи, нерви и тн... :handshake:
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

anxeli написа:Мите, ти какво се запали :), чакаш ли вече втора глава от сагата "Дъ Тикет" ... Ма този няма ли вече да каже как спечели делото, че нямам цял ден или може би даже седмица за да чета, а и бързам за съда :clap:, трябва ми хитринка така нещо ...
За да те успокоя и да одиш.....където и да е, конкретната причина да прекратят делото (dismissed), е че не можаха, или не поискаха да намерят преводач от български на английски. Разбира се, преди това беше борба за това дали да почне или да не почне делото....но нали бързаше, това е бързият отговор. No Translator. Certified.
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Bistra написа:
miteto написа:
Johnson написа:Май наистина трябваше да уточня че става дума за Онтарио, ама то има ли нормален човек който би живял в друга провинция
:wasntme:
Е де, застраховките може да са жестоки, ама работата поне е добре платена :) И най важното, всички говорят на английски.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аре, затваряйте темата, голямата мъдрост |(. Да се правиш на тъпигьоз е старо и добре известно, макар и не удаващо се на всеки умение. Аз избягвам да се упражнявам и затова не карам със 130. Тръгвам за съда, да превеждам :devil:, съртифайд.
Циганите - на Сатурн !
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

anxeli написа:Аре, затваряйте темата, голямата мъдрост |(. Да се правиш на тъпигьоз е старо и добре известно, макар и не удаващо се на всеки умение. Аз избягвам да се упражнявам и затова не карам със 130. Тръгвам за съда, да превеждам :devil:, съртифайд.
Аве то и аз досега жена шофьор досега не съм видял, ама що ли избягвам да го пиша под път или над път!!!!!! Да не говориме за чувството им за това колко много са 15см, направо веднъж бях принуден рязко да дам назад само и само да не ме обърше една мацка, правеща 15 градусов завой.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Как се прави 15 градусов завой?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено