Lisingova sistema v Quebec?
Lisingova sistema v Quebec?
На много места ,тук,във Форума,прочетох за закупуване на вещи домакински пособия компютри и т.н. - на старо но не попаднах на възможността да ползваш Лизинг за целта.
Тук в България ,разни капацитети ,ми обясняват ,че за да имам право да ползвам Лизинг,трябвало:
1. непременно да бъда с Канадски паспорт.
2. задължително да имам Банкова наличност от минимум 4000$ CAD и то задължително в Канадска банка.
3. сроковете за пълно погасяване били ужасно къси : 4- 5 месеца примерно за покупка на компютар на основна цена 3000 CAD.
4. месечните вноски били по 70 CAD / съгласно горния пример /
и т.н.
конкретно въпросите ми са следните:
- какви са условията за ползване на лизинг
- какви са сроковете за погасяването му.
- какви са месечните ставки
- кое всъщност е по-изгодно: да се тегли заем и да се пазарува или да се ползва лизинг./ако ще е заем, то кави са лихвените проценти най общо разбира се ?/
И тъй като темата е необятна по-отношение на примери за различните стоки и градове,Ви моля ,да дадете примери за Монреал и Quebec град
и то най вече за стоки от рода на МЕБЕЛИ И КОМПЮТРИ.
В никакав случай не желая да налагам ограничения ако имате и други примери стига да имате време и желание да ги споделите като инфо.
Предварително Благодаря за помоща на всички Вас.
P.S. Наистина ли Канадската кредитно-финансова политика е на чак пък толкова светлинни години от тази в БГ ???
Тук в България ,разни капацитети ,ми обясняват ,че за да имам право да ползвам Лизинг,трябвало:
1. непременно да бъда с Канадски паспорт.
2. задължително да имам Банкова наличност от минимум 4000$ CAD и то задължително в Канадска банка.
3. сроковете за пълно погасяване били ужасно къси : 4- 5 месеца примерно за покупка на компютар на основна цена 3000 CAD.
4. месечните вноски били по 70 CAD / съгласно горния пример /
и т.н.
конкретно въпросите ми са следните:
- какви са условията за ползване на лизинг
- какви са сроковете за погасяването му.
- какви са месечните ставки
- кое всъщност е по-изгодно: да се тегли заем и да се пазарува или да се ползва лизинг./ако ще е заем, то кави са лихвените проценти най общо разбира се ?/
И тъй като темата е необятна по-отношение на примери за различните стоки и градове,Ви моля ,да дадете примери за Монреал и Quebec град
и то най вече за стоки от рода на МЕБЕЛИ И КОМПЮТРИ.
В никакав случай не желая да налагам ограничения ако имате и други примери стига да имате време и желание да ги споделите като инфо.
Предварително Благодаря за помоща на всички Вас.
P.S. Наистина ли Канадската кредитно-финансова политика е на чак пък толкова светлинни години от тази в БГ ???
Не съм канадски гражданин.Мебелите и компютрите ни са купувани по времето,когато нямах кредитна карта,така че,никакъв лизинг не сме ползвали...Кредитната карта е единствено условие за закупуване на лизинг.В момента ползвам подобен начин на разсрочено плащане за козметик.Сумата от 1200 дол. ще я внасям около 1 год. по около 100 дол./мес.
Без да съм финансов спец-ст,лизинга за мен си е точно изплащане.
Друг е въпроса,че с колите имаш договор да кажем за 4 години,през които си плащаш само определена част от стойността на колата.За това,ако не си продължиш лизинга,просто я връщаш.Ако го продължиш,в крайна сметка ще я изплатиш и тя ще бъде твоя.
Всъщност,термина лизинг май изключително за коли съм го чувала.
Друг е въпроса,че с колите имаш договор да кажем за 4 години,през които си плащаш само определена част от стойността на колата.За това,ако не си продължиш лизинга,просто я връщаш.Ако го продължиш,в крайна сметка ще я изплатиш и тя ще бъде твоя.
Всъщност,термина лизинг май изключително за коли съм го чувала.
Резюме на това което разбрах.
Значи,преди всичко,Ви благодаря за отговорите.
на второ място,чакайте да Ви кажа какво разбрах:
1. За да ползваш лизинг,трябва да имаш Кредитна карта
2. За да ползваш лизинг,трябва да имаш Трудов стаж/кредитно досие
Така ли е? - правилно ли съм разбрал? - ако да: то имам въпрос ,а именно:
1. За да си открия кредитна карта какво се изисква?
Благодаря предварително за отговорите Ви.
Re: Резюме на това което разбрах.
Трябва да имаш доходи или да си студент.alen vid написа:Значи,преди всичко,Ви благодаря за отговорите.
Един съвет от мен когато решиш да си купуваш нещо по-голямо на изплащане-кола,обзавеждане или там каквото и да е проучи дали става въпрос за лизинг или целево кредитиране.Отскоро и в България хората почнаха да правят разлика просто ако не можеш да си платиш вноската при лизинга, ти отнемат стоката а внесените пари остават като такса за ползване.Колата остава собственост на лизинговата къща дакато не я изплатиш до последния цент.При целевото кредитиране ставаш собственик веднага издават ти фактура на твое име -и минава за разход с цялата сума а не само с вноската ти. Това май е по-полезно за нас в България но дано и на теб дано съм ти бил полезен. И най-важното не купувай нищо на равни месечни вноски, а се пазари да е с намаляващ остатък спестяваш доста пари.Много сме зле в БГ в това отношение хем хората не знаят хем банките не дават Със здраве
Любо-обясни малко повече,на мен не ми е ясно-аз бачкам от първата седмица на пристигането ми-значи -повече от 3 месеца-но нямам кредитна карта-с жена ми е същото.Иначе по вапроса: ако бачкаш нямаш проблеми с кредитите
Това какво означава?
От банката,където ни е сметката ли трябва да ни предложат?
Ние трябва да отидем да си поискаме или какво?