Културен шок - що е то и какво ни се случва?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
pumpy

Re: Културен шок - що е то и какво ни се случва?

Мнение от pumpy »

budtel написа: Pumpy, това въобще не е естествен процес. Напротив, изкуствен е и нещо повече абсолютно целенасочен. А аз бих казал, че е доста опасен процес. Проблема при теб е, че прекалено много се доверяваш на официалните теории и така оставаш абсолютно заблуден за това какво се случва. Аз не смятам, че ще стане нещо кой знае какво ако се спрат социалните помощи. Това обаче ще е края на демокрацията. И точно това ще стане, това няма как да продължи до безкрай. Малцинствата рано или късно ще спрат да раждат толкова. Въпрос на време е.
Да бе, някой целенасочено ми казва колко деца да имам и съответно и на Айшето й казват....ти вярваш ли си сам на това, което пишеш ?
Ако ти не смяташ, че ще стане кой знае какво ако и когато се спрат социалните помощи, значи си супер заблуден. Аз ти казвам, че ще стане война, защото когато спреш и малкото, което социаладжиите имат, те нямат какво да губят повече. А на гладно не се разсъждава особено много какво правиш. Примери доста като почнеш от френската революция насам - или и това е част от световната конспирация ???
А малцинствата ще спрат да раждат по толкова, когато намерят други ценности, които да ги водят в живота, така както ние сме намерили преди години и сме се саморегулирали, за съжаление малко множко. BTW ти колко деца имаш ако не е тайна ?
budtel

Мнение от budtel »

Пупи, ето че стигна до верния извод сам. Ще има война и то доста голяма. За съжаление това е истината.
pumpy

Мнение от pumpy »

Ти гледам много обичаш да отговаряш на поставените въпроси....
budtel

Мнение от budtel »

Ами аз вече ти отговорих. Като спрат социала и детските малцинствата ще спрат да раждат по много. Или ще се връщат или ще остават да работят. Това какво им казва религията и културата им няма значение. Както е тръгнало на там отиват нещата. Сега дигат таксите за студентите, утре може да намалят социала. Кризата се задълбочава и с нея идват много други проблеми. Националистичните партии само дебнат, кога ще спечелят. Ако малцинствата тръгнат много да се бунтуват, нищо чудно да дойдат крайните националисти на власт. Това са само прогнози, но нищо чудно да се случат.
Както казах няма как малцинствата да продължават да раждат безконтролно, защото за това са нужни средства (социал, детски), които ще се увеличават. Кой ще ги търпи в уловията на криза? Хората ще започнат да се бунтуват, националистите ще подклаждат етническа омраза. Ето на къде отиват нещата...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:уФФ,много плоско,преведи ми го ако много искаш да ми го кажеш скъпа :)
За разлика от теб аз не се въртя като фурнаджийска лопата и въпреки всичко все още изпитвам топли чувства към твоята личност :*
Директен превод:
Ако искаш да ми кажеш нещо лично има лични събщения и телефони за това. Телефоните извън страната се избират с един специфичен код отпред (само за информация)
Не спами темите на хората, не обиждай приятелите и семейството ми в ефир, щото ще ти се не знае!!!!
Колкото до топлите чувства ...Това ми прилича на следното: Вчера гледах един филм, където героят обясняваше на героинята колко я обича, а същевременно се опитваше да убие мъжа И и даже обеси котката И в гардероба. :x
Цялата история не свърши добре. Така е според хамериканските филми, не според руските (са извънредно голяма сила)! :lol:
..
По темата: Шок не шок, смях не смях в началото си пресичах редовно на червено. Пусти навик, че улицата е зад светофара. Тук е пред и едва когато стигнеш до него си даваш сметка, че си пресякъл кръстовището на червено. Добре, че си имам късмет и хората не са чак такива джигити, щото ако беше в България страничното блъскане ми беше в кърпа вързано. Е, те това си е шок! Да осъзнаеш, че си се имъкнал на косъм. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

budtel написа:Какво лошо има, че българите идват от земи близки до Иран. Така българската култура се слива с тракийската и славянската. Ето защо бългаският фолклор е толкова богат. Дори коренито му идват от Индия. А за мен древната идийска култура е най-великата, заедно с тракийската, която е доста близка до гръцката. Както знаем древната гръцка архитектура е в основата на европейската от нея произхожда и неокласицизма, а в този стил е построен и белият дом, партийният дом в България и т.н.
Изводът е, че българският народ е доста древен народ и корените му идват от най-древните и велики цивилизации.
Будител, дадах ти насока да четеш историческите извори, но ти продължаваш да говориш наизуст. Харесвам това че си патриот, но внимавай, защото официалната история е направена да те хързулне с лъжите си. Чети, чети чети!!!!
budtel

Мнение от budtel »

vaniliq написа:
budtel написа:Какво лошо има, че българите идват от земи близки до Иран. Така българската култура се слива с тракийската и славянската. Ето защо бългаският фолклор е толкова богат. Дори коренито му идват от Индия. А за мен древната идийска култура е най-великата, заедно с тракийската, която е доста близка до гръцката. Както знаем древната гръцка архитектура е в основата на европейската от нея произхожда и неокласицизма, а в този стил е построен и белият дом, партийният дом в България и т.н.
Изводът е, че българският народ е доста древен народ и корените му идват от най-древните и велики цивилизации.
Будител, дадах ти насока да четеш историческите извори, но ти продължаваш да говориш наизуст. Харесвам това че си патриот, но внимавай, защото официалната история е направена да те хързулне с лъжите си. Чети, чети чети!!!!
Добре, кажи какво пише там. Сега нямам време да чета. Кажи тази истина дето я знаеш.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

yahoo написа:
mufc написа:В личните карти на циганите пише, че са българи... в този ред на мисли и аз съм спокоен за бъдещето на България , че няма да изчезне... дори напротив ще стават още повече.
Основния факт е както пумпи спомена различната раждаемост в полза на някои малцинствени (засега) групи в България. Дори и имиграционните потоци навън и обратно да са равни (в което силно се съмнявам) тотала на българите от български произход всяка година намалява, докато в същото време на "другите" се увеличава. Ясно е какво ще стане, ако тренда се запази. И когато болшинството гласоподаватели се смени с друга етническа група предполагам си наясно какво може да решат да пише на личните им карти, а и не само на тях. Силно ми се иска това никога да не се случи, но за съжаление нещата не вървят на добре.
Съгласен съм с мнението ти.
Това малцинство освен, че непрекъснато набъбва като бройка ами и качествено разваля и представата на европейците за България.

Циганите достатъчно са изкривили представата за българина на западноевропееца. В Париж като бе борят с катуните от мангали бъди сигурен, че въпросното малцинство се представа за българи. Ходи после обяснявай на някой че има и други българи.

Аз също допринасям за намаляването на българите... пределно ми е ясно , че детето ми няма как да е българче.
Manchester United Football Club
apple

Мнение от apple »

И когато няма цигани някои българи се разтъжават за тях и си плащат да си ги докарат http://www.novini.bg/news/61811-%D0%B0% ... D1%89.html Ето това е БГ култура пренесена през океана... Очаквам скоро и тук да бъде поканен! :(
budtel

Мнение от budtel »

apple написа:И когато няма цигани някои българи се разтъжават за тях и си плащат да си ги докарат http://www.novini.bg/news/61811-%D0%B0% ... D1%89.html Ето това е БГ култура пренесена през океана... Очаквам скоро и тук да бъде поканен! :(
Не се и зъмнявам, че канаят Азис. Нали си е техен продукт. Като беше и неговия побратим Елвис, който обаче беше наисина качествен и сериозен изпълнител.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

mufc написа:В Париж като бе борят с катуните от мангали бъди сигурен, че въпросното малцинство се представа за българи.
В Канада пък немалко българи се представяха за български цигани за да спечелят дело за статут на рефюджита.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

[quote="apple"Очаквам скоро и тук да бъде поканен! :([/quote]
И ти за какво се мусиш, да не би да трябва лично да напишеш хвалебствена статия по повода?
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
apple

Мнение от apple »

UnHoly написа:[quote="apple"Очаквам скоро и тук да бъде поканен! :(
И ти за какво се мусиш, да не би да трябва лично да напишеш хвалебствена статия по повода?[/quote]
Защото не съм толерантна към "таланта" му. А ти като си му ценител обади се на организаторите, не се и съмнявам, че ще набереш достатъчно фенове около тебе, за да го поканите във вашия град... ;)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Не вярвам Мангала да събере публика, но ние така си мислихме и за другия (гологлав) чалга пионер, а те се избиха да го гледат нашенците из америка.. Така че нищо не се знае

П.С.
Апълке научи се да пускаш връзки.. Ето Така

тези дълги URLs много дразнят окото.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

И с bitly.com много успешно се получава. Между другото, Фиданке, с бъдтела голям смях ми докарвате като все теглите да ме изкарате нещо различно от това, което съм :D Да ме наречеш "ценител" на Азис, при положение че те поздравявам с Clawfinger си трябва бая перде пред очите :D
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Заключено