Културен шок - що е то и какво ни се случва?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Re: Културен шок - що е то и какво ни се случва?

Мнение от UnHoly »

Обиждаш ме само когато говориш без да си дадеш малко време да помислиш преди това. Дори не си разбрал примера, който ти дадох с румънската ръченица :tmi:
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
budtel

Мнение от budtel »

Аз до колкото знам България съществува много преди да се създаде Румъния. Освен това България се е разпростирала и в пределите на днешна Румъния, Македония, Молдова. Българския език има доста общи думи с молдовците и румънците - хартия, парцал, маса, и др. (мое проучване).
Другото което в момента има доста българи останали в пределите на Румния, Сърбия и Молдова. Няма нищо странно, че там има музика, която прилича на българската.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Аз доколкото знам България е най-старата държава в света разпростирала се на десетки хиляди километри.
Постепенно след това сме се разделили на различни групи и така сме създали различните езици и държави.
Manchester United Football Club
Странджата

Мнение от Странджата »

Румъния е официално обявена за държава в 1861г,преди това нейни територии са били под юрисдикцията на българските владетели.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

budtel написа:Аз до колкото знам България съществува много преди да се създаде Румъния. Освен това България се е разпростирала и в пределите на днешна Румъния, Македония, Молдова. Българския език има доста общи думи с молдовците и румънците - хартия, парцал, маса, и др. (мое проучване).
Другото което в момента има доста българи останали в пределите на Румния, Сърбия и Молдова. Няма нищо странно, че там има музика, която прилича на българската.
Всъщност българите идват от Иран...
http://www.youtube.com/watch?v=AxckeS0q ... ata_player"
Taxation is theft.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Иранците са наши братя :rock:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа: UnHoly, разбрахме, че искаш България да бъде потурчена. Ясен си ми. Но аз вече ти казах, че какъвто и да ти е произхода това не ти пречи да бъдеш българин. Вземи пример от отец Саръев, той може би ти е земляк.
Извинявам се предварително ако съм те обидил с нещо.
А това как го измисли ? Правиш някакви страхотни заключения .....
И не е въпрос какво искаме ние или не, а кой и колко ражда. Когато циганите и турчолята раждат в пъти повече от българите, последните ще изчезнат по естествен път, независимо дали на нас ни харесва или не. За съжаление аз не си представям какво ще стане тогава, но и честно казано не ме вълнува особено. Аз съм направил своя избор и съм избягъл. Децата ми може и да говорят български, но техните деца най-вероятно няма да го правят, освен ако не се оженят за българки, което само по себе си е малко вероятно. Голеният ми син може и да казва, че е българин, когато го попитат, но малкия е роден в Канада и казва, че е канадец. Аз може и да го коригирам, когато го чуя, но сигурно и доста не го чувам, а и то детето си казва истината. Когато един ден майка ми и баща ми ги няма, сигурно няма и да си ходя до България, защото няма да има за какво.
Ако това ме прави да "мразя" България в твоите очи, то просто си помисли за лигиката в мисловния си процес. Но ние не се различаваме особено с теб. Няма значение как и колко си мислиш, че помагаш, като "българин от чужбина". Товите деца няма да са българи и с това страната ни изчезва, а с нея най-вероятни и неравномерните песни ;) или поне някой ден няма да се наричат български.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Това са глупостите на Болен Цидеров и другите политици да се гласува за тях,винаги си е имало българи и ще си има,потоците са2, едни заминават,други си прстигат, та затова не им обръщайте внимание
Стефан Цанев
budtel

Мнение от budtel »

Какво лошо има, че българите идват от земи близки до Иран. Така българската култура се слива с тракийската и славянската. Ето защо бългаският фолклор е толкова богат. Дори коренито му идват от Индия. А за мен древната идийска култура е най-великата, заедно с тракийската, която е доста близка до гръцката. Както знаем древната гръцка архитектура е в основата на европейската от нея произхожда и неокласицизма, а в този стил е построен и белият дом, партийният дом в България и т.н.
Изводът е, че българският народ е доста древен народ и корените му идват от най-древните и велики цивилизации.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

В личните карти на циганите пише, че са българи... в този ред на мисли и аз съм спокоен за бъдещето на България , че няма да изчезне... дори напротив ще стават още повече.
Manchester United Football Club
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

mufc написа:В личните карти на циганите пише, че са българи... в този ред на мисли и аз съм спокоен за бъдещето на България , че няма да изчезне... дори напротив ще стават още повече.
Споко,от такива като теб България няма нужда,вчера се запознах с един на80Г имигрант,живял 15 години вСащ,лежал в затвор в Сан Диего,карал камион из целите щати и бил без документи 2000 година го екстрадират в България,2003 влиза в Канада и се предава,да не продъ
Ължавам че филма е голям хамерикански.. 8)
Стефан Цанев
budtel

Мнение от budtel »

pumpy написа:
budtel написа: UnHoly, разбрахме, че искаш България да бъде потурчена. Ясен си ми. Но аз вече ти казах, че какъвто и да ти е произхода това не ти пречи да бъдеш българин. Вземи пример от отец Саръев, той може би ти е земляк.
Извинявам се предварително ако съм те обидил с нещо.
А това как го измисли ? Правиш някакви страхотни заключения .....
И не е въпрос какво искаме ние или не, а кой и колко ражда. Когато циганите и турчолята раждат в пъти повече от българите, последните ще изчезнат по естествен път, независимо дали на нас ни харесва или не. За съжаление аз не си представям какво ще стане тогава, но и честно казано не ме вълнува особено. Аз съм направил своя избор и съм избягъл. Децата ми може и да говорят български, но техните деца най-вероятно няма да го правят, освен ако не се оженят за българки, което само по себе си е малко вероятно. Голеният ми син може и да казва, че е българин, когато го попитат, но малкия е роден в Канада и казва, че е канадец. Аз може и да го коригирам, когато го чуя, но сигурно и доста не го чувам, а и то детето си казва истината. Когато един ден майка ми и баща ми ги няма, сигурно няма и да си ходя до България, защото няма да има за какво.
Ако това ме прави да "мразя" България в твоите очи, то просто си помисли за лигиката в мисловния си процес. Но ние не се различаваме особено с теб. Няма значение как и колко си мислиш, че помагаш, като "българин от чужбина". Товите деца няма да са българи и с това страната ни изчезва, а с нея най-вероятни и неравномерните песни ;) или поне някой ден няма да се наричат български.
Е ти какво си мислиш, че тука местните и белите няма да изчезнат по "естествен" път както ти си мислиш, а според мен е по изкуствен. Малцинствата раждат много, защото има социални помощи. Така е и в България - циганите раждат, защото им дават пари за това. И тука е същото. И тука раждат много предимно хора от третия свят и арабските държави. Така, че не си мисли, че тука бялата раса ще оцелее. Скоро четох проучване, че в момента поливината деца които се раждат са на емигранти. Ако продължава да има социални помощи този процес ще се ускорява. Така, че въоше не ми говори за някакви си измислени дарвинови теории. Всичко е политика. А кой ще победи на края не се зане. За мен ще победят тези култури, които имат по-богато минало. Днешният свят няма как да продължи без своето минало, вече говорих за това.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

mufc написа:В личните карти на циганите пише, че са българи... в този ред на мисли и аз съм спокоен за бъдещето на България , че няма да изчезне... дори напротив ще стават още повече.
Основния факт е както пумпи спомена различната раждаемост в полза на някои малцинствени (засега) групи в България. Дори и имиграционните потоци навън и обратно да са равни (в което силно се съмнявам) тотала на българите от български произход всяка година намалява, докато в същото време на "другите" се увеличава. Ясно е какво ще стане, ако тренда се запази. И когато болшинството гласоподаватели се смени с друга етническа група предполагам си наясно какво може да решат да пише на личните им карти, а и не само на тях. Силно ми се иска това никога да не се случи, но за съжаление нещата не вървят на добре.
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа: Е ти какво си мислиш, че тука местните и белите няма да изчезнат по "естествен" път както ти си мислиш, а според мен е по изкуствен.
Не, не си го мисля. Знам, че и тук ще се случи. Това е естествен процес.
А относно помощите, замислил ли си се някога какво ще стане, когато маси от неграмотни, мързеливи и безпреспективни хора спрат да получават помощи ? Виж какво става в Монреал в момента със студентите, на които вдигат таксите с 75% и това са хора, които има какво да губят. Сети се колко и какво имат да губят тези на социал, когато имм го спрат и него.... Имаш ли някаква безумна теория какво ще стане тогава.
Аз лично се съмнявам, че Айше има достаъчно сиво вещество за да си прави сметката, че поредното отроче ще й носи още 35 кинта на месец. Айше ражда защото хабер си няма, че може и да не ражда/забременява всеки път когато си вдигне краката. И за това е необходимо образование, а не изолиране в гета. Необходимо е създаването на ясни правила, които след това се налагат. Но пък мнозинството в онази държава не обича правилата, още по-малко налагането им и порочния кръг се затваря.
budtel

Мнение от budtel »

pumpy написа:
budtel написа: Е ти какво си мислиш, че тука местните и белите няма да изчезнат по "естествен" път както ти си мислиш, а според мен е по изкуствен.
Не, не си го мисля. Знам, че и тук ще се случи. Това е естествен процес.
А относно помощите, замислил ли си се някога какво ще стане, когато маси от неграмотни, мързеливи и безпреспективни хора спрат да получават помощи ? Виж какво става в Монреал в момента със студентите, на които вдигат таксите с 75% и това са хора, които има какво да губят. Сети се колко и какво имат да губят тези на социал, когато имм го спрат и него.... Имаш ли някаква безумна теория какво ще стане тогава.
Аз лично се съмнявам, че Айше има достаъчно сиво вещество за да си прави сметката, че поредното отроче ще й носи още 35 кинта на месец. Айше ражда защото хабер си няма, че може и да не ражда/забременява всеки път когато си вдигне краката. И за това е необходимо образование, а не изолиране в гета. Необходимо е създаването на ясни правила, които след това се налагат. Но пък мнозинството в онази държава не обича правилата, още по-малко налагането им и порочния кръг се затваря.
Pumpy, това въобще не е естествен процес. Напротив, изкуствен е и нещо повече абсолютно целенасочен. А аз бих казал, че е доста опасен процес. Проблема при теб е, че прекалено много се доверяваш на официалните теории и така оставаш абсолютно заблуден за това какво се случва. Аз не смятам, че ще стане нещо кой знае какво ако се спрат социалните помощи. Това обаче ще е края на демокрацията. И точно това ще стане, това няма как да продължи до безкрай. Малцинствата рано или късно ще спрат да раждат толкова. Въпрос на време е.
Заключено