Културен шок - що е то и какво ни се случва?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
budtel

Re: Културен шок - що е то и какво ни се случва?

Мнение от budtel »

UnHoly написа:Не, то няма нужда от пропаганда ако нещо така и така е тръгнало на зле... Сдружението на което "помагаш" е сформирано от българи, които се опитват да защитят едни българи, дето са на пешеходната пътека, от едни други българи, дето с най-родолюбиви чувства в душата се разхождат с колите си върху пешеходните си сънародници. Сега вземи да обясниш кой в България е сплотен, и срещу кого? Щото аз виждам обединение на българи срещу българи по твойта логика... Абсурд някакъв!
Ами точно. Това е обединение е срещу такива като тебе - антибългари и еничари дето газят за да редуцират българкста популация. На тебе не ти ли е ясно, защо не се взимат мерки, а ако някой заговори за по-строги закони и правила го наричат комунисти и куп международни организации за защита на човека и бездомните кучета, заповат да пищят, че строгите закони са нещо неморално и нечовешко. Не ти ли е ясно за какво става въпрос?
Има и други организации - "Безопасни улици от Валя". И това е началото. Тези организации ще продължат борбата! И не виждам, защо ще искат да променят законите след като техните роднини вече ги няма. Очевидно го правят за обществото и за нас емигрантите също, защото си ходим в България. Между другото имаше и няколко случая на убити българи емигранти отишли за малко в БГ.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

budtel,
Хората дето са родолюбци викат на такива като теб предатели затова , че се спасяват по единично.
На мен също не ми пука за България и затова и аз съм избрал живота навън.
Ако ми пукаше щях да остана и да се боря... ето аз поне ти казвам истината в очите.

Или с други думи и аз съм предател като теб.
Manchester United Football Club
budtel

Мнение от budtel »

mufc написа:budtel,
Хората дето са родолюбци викат на такива като теб предатели затова , че се спасяват по единично.
На мен също не ми пука за България и затова и аз съм избрал живота навън.
Ако ми пукаше щях да остана и да се боря... ето аз поне ти казвам истината в очите.

Или с други думи и аз съм предател като теб.
Добре де, предател съм, който се опитва да помогне на България и българите.
Става и така, какво значние има. ;)
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Бъди, предлагам ти (по изключение) да помислиш преди да напишеш още някоя глупост. Не ме знаеш що за човек съм, че да ме наричаш както ти падне! Аз вина за твоята нечиста съвест нямам, че да ти служа като отдушник на ненавременните изблици на "патриотизъм" от безопасно от Родината разстояние!
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа:.... Сега под обществения натиск ще има промени в НК, НПК, ЗДП и други нормативни документи. И това става, защото българсия народ не чака някой да ги оправи, а вече се бори и то доста добре и организирано.
Ей това ЩЕ много го обичам. Само не е ясно кога ЩЕ ;)
И не ми е ясно как промяната ще спре газенето. Става въпрос на съзнание, което липсва в главите на газещите, както и в главите на газените. И знаеш ли защо. Защото и едните и другите ИСКАТ да могат, когато ги спре катаджията да "направят нещо" за 20 кинта и да " не пишем". Или и това е от миналото и вече не съществува в БГ. Само дето не виждат крайния резултат от това си поведение, а той е: днс с 20 кинта нямам акт, но утре със същите 20 кинта някой ще ме смаже на зебрата. Там няма ЕЛЕМЕНТАРНО уважение към човешкия живот. Как е възможно някой да се "грижи" за 140 кучета на улицата и същите тези "мили" животинки да изяждат хора. Или и това е част от заговора :?:
А относно борбата всички го виждаме - борбата е основно около терминал 2 на летище София.
Не мога да разбера как големи, разумни хора, минали имиграционна процедура вярват в теорията на "световната конспирация"
apple

Мнение от apple »

Не мога да разбера как големи, разумни хора, минали имиграционна процедура вярват в теорията на "световната конспирация"
А стига с тая процедура, де! Абе човек това ли ти е най-голямото постижение в живота? Тая процедура я изкарвате нещо като тест за интелигентност над стандартите на "Менса" даже и гаранция за психиатрична норма и даже и индикатор за това, че видиш ли превъзхождате другите само щото някакви табарнашки чиновници ви задали 10-на въпроса и вие сте им отговорили по начина по който им харесва, а не по реалните си убеждения... Щото ако беше казал ами аз щото искам социал и да бачкам на черно и да ми дават безплатна храна и да уча на кредит ама само ако нема накъде иначе... Надали щеше да си в "листата с успелите". И айде ти ако не си от тези има достатъчно примери за точно такова консуматорско мислене и тук и там... Пренасяме си всичко с нас така да се каже... Обаче националното достойнство ти си забравил да си го метнеш в багажа явно или пък никога не е било част от него. ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

apple написа: А стига с тая процедура, де! Абе човек това ли ти е най-голямото постижение в живота?
На мен ли ? НЕ, няма и как да бъде, но множество хора, които си нямат представа от френски и/или снглийски Е. И форума го доказва много убедително.
"национално достойнство" - както написах по-горе, аз нямам нужа от национално достойство за да се чуствам щаслтив. Аз си имам моето си, което ми е напълно достатъчно....Ти си търси нещо друго да ти вдига самочуствието....
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа: Обаче националното достойнство ти си забравил да си го метнеш в багажа явно или пък никога не е било част от него.
Да си вреслив като сврака част от националното достойнство ли е? Или просто борба да те забележат, защото си едно голямо нищо и не се вписваш нито сред чуждите, нито сред своите. За това "културният шок" няма вина.
Айде пак ще повторя...Обяснете ни по какъв начин подавате ръка на български организации извън България?
Пример: "Aз съм неизменна част от дарителите на:
-...
-...
-..."
Натискането на бутона Like във фейсбук и досаждането, граничещо с арогантност по форуми, както казах по-горе не се зачитат.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
apple написа: А стига с тая процедура, де! Абе човек това ли ти е най-голямото постижение в живота?
На мен ли ? НЕ, няма и как да бъде, но множество хора, които си нямат представа от френски и/или снглийски Е. И форума го доказва много убедително.
"национално достойнство" - както написах по-горе, аз нямам нужа от национално достойство за да се чуствам щаслтив. Аз си имам моето си, което ми е напълно достатъчно....Ти си търси нещо друго да ти вдига самочуствието....
Специален поздрав за Пимпи :rock:
Да не забравя от де е дошъл :*
http://www.youtube.com/watch?v=9z0SLQabCqQ"
Последно промяна от myhata II на Съб Апр 21, 2012 1:49 pm, променено общо 1 път.
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:
apple написа: Обаче националното достойнство ти си забравил да си го метнеш в багажа явно или пък никога не е било част от него.
Да си вреслив като сврака част от националното достойнство ли е? Или просто борба да те забележат, защото си едно голямо нищо и не се вписваш нито сред чуждите, нито сред своите. За това "културният шок" няма вина.
Айде пак ще повторя...Обяснете ни по какъв начин подавате ръка на български организации извън България?
-...
-...
-..."
Натискането на бутона Like във фейсбук и досаждането, граничещо с арогантност по форуми, както казах по-горе не се зачитат.
Булка вресливото грачене или сврачене както там го разбираш струи от нечии постинги ама на кой/коя ли? :?: Често и смисъл няма ама това е друга тема за "нечленоразделното сврачене" ;) ! Иначе материалното отново изпъква на преден план при тебе. Да питам за тебе нещо друго освен пари същестува ли като ценност или форма на помощ? :?: А ти колко дари на българската църква в Монреал примерно щото знам, че набираха средства хората? :?: На колко болни българи в Канада помогна, когато са имали нужда? Подкрепи ли някаква обществено полезна кауза с нещо та дори и тук в Канада за канадците? Аз когато живеех в БГ съм го правила... Работила съм с деца в неравностойно положение, дарявала съм дрехи и обувки на същите, купувала съм със свои пари по нещо вкусно да опитат и те, изкарвала съм ги от среда, която би ги убила буквално, дигала съм прокурори и полиция от леглата щом е трябвало... И за други каузи съм се борила, но нямам намерение да ти се отчитам. Пари съм дарявала само за болни колеги по кампаниите, никога не съм била имотна чак толкова като тебе, че да мога да даря нещо значимо...Но ти ти какво направи питам? Тежка в обвиненията, слаба в аргументите...
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

АЗ веднага ще се похваля !
Основен спонсор на "Фондация Ташко" за 2001,02,03,04 ! :rock:
Стефан Цанев
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

apple,
България има нужда от хора като теб, жалко е че и ти избяга навън.
Manchester United Football Club
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа: Специален поздрав за Пимпи :rock:
А ти какво мислиш, че си пеех когато го правех в Монреал ?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:
Bistra написа:
-...
-...
-..."
Булка вресливото грачене или сврачене както там го разбираш струи от нечии постинги ама на кой/коя ли? :?: Често и смисъл няма ама това е друга тема за "нечленоразделното сврачене" ;) ! Иначе материалното отново изпъква на преден план при тебе. Да питам за тебе нещо друго освен пари същестува ли като ценност или форма на помощ? :?: А ти колко дари на българската църква в Монреал примерно щото знам, че набираха средства хората? :?: На колко болни българи в Канада помогна, когато са имали нужда? Подкрепи ли някаква обществено полезна кауза с нещо та дори и тук в Канада за канадците? Аз когато живеех в БГ съм го правила... Работила съм с деца в неравностойно положение, дарявала съм дрехи и обувки на същите, купувала съм със свои пари по нещо вкусно да опитат и те, изкарвала съм ги от среда, която би ги убила буквално, дигала съм прокурори и полиция от леглата щом е трябвало... И за други каузи съм се борила, но нямам намерение да ти се отчитам. Пари съм дарявала само за болни колеги по кампаниите, никога не съм била имотна чак толкова като тебе, че да мога да даря нещо значимо...Но ти ти какво направи питам? Тежка в обвиненията, слаба в аргументите...
Да ти снимам ли фактурите си за дарения? Ама аз не съм патриот с претенции, а "предател" с материална насоченост при това...Освен това съм и жалостива...Мааани, мааани ще получиш комплекс за малоценност като ги видиш. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
myhata II написа: Специален поздрав за Пимпи :rock:
А ти какво мислиш, че си пеех когато го правех в Монреал ?
Нищо не си мисля,ти си мислиш че си хванал господ за шлифера бе Пимпи :D
А какво наистина си мисля, е че при тебе зъби никога няма да си правим ;)
Стефан Цанев
Заключено