myhata II написа:Избягвайте ги тези сьомги,много хората хващат подагра точно от тези в развъдниците

Имаме още около 25 кг във фризера, изчистена, нарязана на филе и вакуумирана, и всичката е купена от индианци, които от това припечелват по някой долар - ловят риба и я продават. Индианците понякога продават (когато хванат) и доста по-вкусната, но по-рядка
chinook salmon. Когато я купувахме излезна около $9/килограм и купихме близо 50 кг, а с почистване, нарязване и вакуумиране се занимаваха тъщата, която тогава гостуваше и съседите-пенсионери, които също накупиха в промишлени количества. Аз самият, нали съм си мързел, никога не бих се хванал с подобна работа, по ми е лесно да си плащам тройно в магазина. Така че историята е малко като с българските прасета - баби/дядовци да свършат работата, а ние прибираме наготово.
Вече дотолкова ми е писнало от сьомга, че в доста случаи предпочитам да си опека замразена пица. Почнах да подарявам като ми идват гости, но пък съседите взеха да подаряват на нас (и то направо сготвена или готова за печене - с подправки, във фолио и т.н.), така че проблемът си остава.
Още нямам подагра, сигурно не пия достатъчно бира ...
Павел написа:Аз пък не мисля, че в БК пасифик сьомгите (не от развъдници) са евтини в магазина (не на черно, директно от рибря), предвид факта, че се ловят местно. Също така, пак по Западното крайбрежие, е срамно избора на пресни риби да е толкова ограничен.
Павле, купуване на риба директно от рибари или индианци, които я ловят в резерватите си не е "на черно", защото тия хора от това живеят - ловят и продават риба. А в магазините (с изключение на Costco) наистина не е особено евтина, особено пушената. А за прясната риба - ако още не си ходил, отскочи до пиърите в Steveston, рибарите понякога предлагат интересни неща. А как е на маркета на Granville Island, на мен не ми се разкарва до там и не знам как е за риба ?