"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор

"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Анкетата свършва на Съб Мар 24, 2012 8:55 am

ДА
13
39%
НЕ
20
61%

Общо гласове: 33
Аватар
emilcho

Re: "За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Мнение от emilcho »

Павел написа:Ако ДНК анализа наистина беше толкова ненадежден, колкото го описвате, той нямаше да бъде допускан изобщо в съда, подобно на полиграф-теста. Дали ДНК материала е компрометиран или не, решава съда. Защитата, също като прокуратурата, има право да доведе свой ДНК-анализ експерт.
Независим, те и самите присъди се издават от хора направени от плът и кръв - да въведат тогава само роботи?
Ира, и вероятността близнаците да бъдат на местопрестъплението по едно и също време също е огромна, нали?

Според противниците на смъртното наказание, не е ОК да се изпрати на стола невинен, но е ОК такъв да го заточиш по грешка до живот в уранова мина?! За разлика от изверга, за невинния нормален човек доживотна каторга би била много по-лошо нещо от смъртна присъда.

Никой от 60% не отговори на въпроса ми, ако изнасилят детето ви, бихте ли си променили мнението?
Никъде не твърдя, че ДНК анализът е ненадежден. Просто не е 100 % сигурен.
Не всички противници на смъртното наказание смятаме, че е ОК да пратиш някого доживот в уранова мина (дори да е виновен).
На последния ти въпрос мога да отвърна с контравъпрос: Ти би ли си променил мнението, ако осъдят детето ти на смърт (без значение виновно или не)?

Ето списък на хора с отменена смъртна присъда (за някои от тях посмъртно), който показва че не е нещо необичайно да бъде осъден на смърт някой, който изобщо не е виновен:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ex ... ow_inmates"

Над 100 човека за Щатите никак не е малко, нали?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

100 човека осъдени, не екзекутирани.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз пак ще повторя, за мен смъртта е прекалено леко наказание за виновния. Доживотната присъда е по тежкото наказание, но да няма правото да излиза извън килията.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

emilcho написа:
Павел написа:Ако ДНК анализа наистина беше толкова ненадежден, колкото го описвате, той нямаше да бъде допускан изобщо в съда, подобно на полиграф-теста. Дали ДНК материала е компрометиран или не, решава съда. Защитата, също като прокуратурата, има право да доведе свой ДНК-анализ експерт.
Независим, те и самите присъди се издават от хора направени от плът и кръв - да въведат тогава само роботи?
Ира, и вероятността близнаците да бъдат на местопрестъплението по едно и също време също е огромна, нали?

Според противниците на смъртното наказание, не е ОК да се изпрати на стола невинен, но е ОК такъв да го заточиш по грешка до живот в уранова мина?! За разлика от изверга, за невинния нормален човек доживотна каторга би била много по-лошо нещо от смъртна присъда.

Никой от 60% не отговори на въпроса ми, ако изнасилят детето ви, бихте ли си променили мнението?
Никъде не твърдя, че ДНК анализът е ненадежден. Просто не е 100 % сигурен.
Не всички противници на смъртното наказание смятаме, че е ОК да пратиш някого доживот в уранова мина (дори да е виновен).
На последния ти въпрос мога да отвърна с контравъпрос: Ти би ли си променил мнението, ако осъдят детето ти на смърт (без значение виновно или не)?

Ето списък на хора с отменена смъртна присъда (за някои от тях посмъртно), който показва че не е нещо необичайно да бъде осъден на смърт някой, който изобщо не е виновен:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ex ... ow_inmates"

Над 100 човека за Щатите никак не е малко, нали?
На тоя списък повече от 30 сек. не му отделих, защото вашата, Емилчо, е търсене на теле под вола. Колко от тези грешки са допуснати по времето, когато ДНК анализ не е имало?
Вероятността детето ми да е било замесено в нещо, което да доведе до смъртна присъда е по-малка от вероятността аз да обера банка или да убия някой, карайки пиян. Но вероятността ти, или аз, да бъдем обрани или убити е много по-голяма, защото тези обстоятелства не зависят от нас. След като не си за урановите мини, ми кажи какво заслужава някой, влязъл с взлом в жилището ти и избил половината ти семейство?
Ира, много добре знаеш, че дори и най-закоравелите престъпници ги пускат да се разхождат извън килиите, по закон. И как ще принудиш осъден на доживот в правова държава на принудителен труд – ще го биеш, или ще го лишиш от храна?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Аз съм за наказание, което струва най-малко на обществото във времето, но изключва свободата. Също така, наказанието трябва да е достатъчно сурово, че да кара изметта да се замисли за постъпките си. За сега на това описание отговаря само екзекуцията май...., нали?

За мъчения, доживотни затвори и продължителни наказания съм против, понеже не виждам смисъл от тях. Вредителите трябва да се унищожават, не да се отглеждат.

Критериите за смъртна присъда обаче са тези, на които трябва да обърнем внимание.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аз не съм убиец за да убивам. Око за око никога не донася удовлетворение, това че накакво нищожество ще умре хленчейки за себе си ще ти възстанови ли загубите, ще ти стане ли по-леко :?: ? Лошото е че много луди се навъдиха, затворите са пълни, някой трябва да ги храни. Аз съм за да им се отнема човешкия статус, никакви глезотии, доктори, зъболекари, течаща вода :clap: ... Една каторга някъде и да се оправят, хляб пуснат от хеликоптера веднъж седмично им стига :^) ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

Павел написа: На тоя списък повече от 30 сек. не му отделих, защото вашата, Емилчо, е търсене на теле под вола. Колко от тези грешки са допуснати по времето, когато ДНК анализ не е имало?
Вероятността детето ми да е било замесено в нещо, което да доведе до смъртна присъда е по-малка от вероятността аз да обера банка или да убия някой, карайки пиян. Но вероятността ти, или аз, да бъдем обрани или убити е много по-голяма, защото тези обстоятелства не зависят от нас. След като не си за урановите мини, ми кажи какво заслужава някой, влязъл с взлом в жилището ти и избил половината ти семейство?
Ира, много добре знаеш, че дори и най-закоравелите престъпници ги пускат да се разхождат извън килиите, по закон. И как ще принудиш осъден на доживот в правова държава на принудителен труд – ще го биеш, или ще го лишиш от храна?
Къде съм казал, че списъкът има нещо общо с грешките в ДНК тестовете?
Списъкът показва, че в САЩ, където съдът е обективен и независим, за 40 години са се опитали да убият законно 140 невинни човека (в няколко случая даже са успели). Вероятно има още, които са били екзекутирани невинни и за които няма и да разберем, защото няма практика да се преразглеждат вече изпълнени присъди. Ако това не е аргумент против смъртното наказание, не зная кое би било.
Относно това, какво заслужават убийците, смятам, че никой не заслужава да бъде убит. Доживотният затвор е достатъчно наказание и за най-тежкото престъпление, според мен.
budtel

Мнение от budtel »

anxeli написа:...Аз съм за да им се отнема човешкия статус, никакви глезотии, доктори, зъболекари, течаща вода :clap: ... Една каторга някъде и да се оправят, хляб пуснат от хеликоптера веднъж седмично им стига :^) ...
Ако България направи това, Европа и Щатите веднага ще запищят, че не се спазват човешките права.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

emilcho написа:Относно това, какво заслужават убийците, смятам, че никой не заслужава да бъде убит. Доживотният затвор е достатъчно наказание и за най-тежкото престъпление, според мен.
Ама е скъп, и данакоплатците плащат за поддръжкат ана изметта. Ти съгласен ли си с данъците, които плащаш, да издържаш убийци, опасни за обществото хора? Те са вредители и от тях полза да съществуват няма. Природата като няма нужда от нещо, се оттърва от него. Тук трябва да е по същия начин.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

valioiko написа:
emilcho написа:Относно това, какво заслужават убийците, смятам, че никой не заслужава да бъде убит. Доживотният затвор е достатъчно наказание и за най-тежкото престъпление, според мен.
Ама е скъп, и данакоплатците плащат за поддръжкат ана изметта. Ти съгласен ли си с данъците, които плащаш, да издържаш убийци, опасни за обществото хора? Те са вредители и от тях полза да съществуват няма. Природата като няма нужда от нещо, се оттърва от него. Тук трябва да е по същия начин.
Смъртните присъди са не по-малко скъпи от доживотния затвор: http://www.msnbc.msn.com/id/29552692/ns ... 2pQ1dXxMSN"

Според "логиката" ти за ненужните неща и природата, би трябвало да се отървем например от хората с ментални проблеми - много от тях са опасни за околните, грижите за тях са скъпи и се плащат от нашите данъци, в същото време от тяхното съществуване ползата е никаква...
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Това са глупости, а сравнението е от детската градина! Хората с ментални проблеми са болни и за тях трябва да бъдат полагани грижи, както и за инвалидите. Те не вредаят на никой и в развитите общества те са интегрирани сред другите хора и това, че имат определен проблем, дори не се отчита.

Аз говоря за изверги от сорта на масови и серийни убийци, серийни изнасилвачи и педофили....

Сега по-ясно ли стана?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Емилчо пак чете избирателно - исках да кажа, че през първата половината от тези 40 години ДНК анализ не се е правило - т.е., могло е доста от тези невинно осъдени да не са били осъдени изобщо.
Много ясно е, че смъртната присъда няма да върне жертвата, но само мисълта, че убиеца е все още жив и изпитва редица земни удоволствия, кара много роднини да страдат още повече. Изрода затвор не го плаши - типичен пример е Чарлз Менсън. Много от прекаралите над 20 години зад решетките, дори като излязат на свобода правят умишлено ново престъпление за да ги върнат обратно, щото не могат да се адаптират и ги е страх от живота отвън, където нищо не им е осигурено.

Емилчо, според теб съдебни грешки се допускат само при смъртните присъди, а при доживотните не, така ли?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

emilcho написа:Относно това, какво заслужават убийците, смятам, че никой не заслужава да бъде убит.
На тебе ти се губи цялата концепция на системата. Наказанията не са толкова заради удоволетворението на близките на жертвата, колкото за назидание на евентуални бъдещи престъпници.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
apple

Мнение от apple »

Ако някой може да гарантира, че в някоя държава работи съдебна система без съдебни грешки - и аз съм за смъртното наказание! Но такава съдебна система досега няма никъде. И още добре е, че самопризнанието не е достатъчно да бъдеш осъден, а се изискват и други доказателства. Освен, че има хора, които по доста сложни за обяснение причини искат да си причинят това, има и полицейска тупалка понякога и някъде, след която хората си признават и неща, които не са извършили. Не всеки носи на як бой, лишение от храна, вода и т.н.... Да кажем, че тези случай в днешно време намаляха до нищожен процент, но в миналото ...О, Боже...само ако някой може да се постави на мястото на жертвите... Добре, че има ДНК анализ наистина, защото преди него нещата са стояли много зле. Но и биологичен материал всеки може да подхвърли на местопрестъплението или да постави върху жертвата и нейни предмети. Така, че е това само по себе си не е достатъчно като доказателство. Изобщо по-добре 10 пъти мери и само един път глава режи или по-добре на доживотна присъда да ги осъждат макар и да признавам, че излиза доста скъпо на държавата в частност на данъкоплатеца да ги храни. Но предвид, че на всеки може да се случи да то забъркат в такава история макар и минимален да е рискът, я по-добре да ги храни държавата...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Да - вероятността някоя да я изнасилят и моята сперма да я подхвърлят в/у нея, или някой да го убият и кръвта му да попадне в/у Апълката, както си спи кротко на дървото, след което да я набедят точно нея е особено голяма.
Публикувай отговор