Повечето от обявите за работа съдържат единствено изискванията на работодателя за съответната позиция. Доста рядко ще видиш обява, обясняваща какво заплащане и benefits се предлагат (особено пък в моята област). Когато получиш предложение за работа (преди да подпишеш договор), тогава разбираш какви benefits предлагат.apple написа:Щото като погледнеш обявите за работа и става ясно, че въобще не се натискат да го правят повечето.
Има ли такъв филм тука?
- roumensp
Re: Има ли такъв филм тука?
Темата тръгна в интересна посока.
С две думи заплащането не е само това дето го пише на чека/пей слипа, ами включва и бенефитите(здравна, дентал, кайропрактикер, масаж, цайси, лекарства... кой каквото му пише в кинжката с бенефитите). Това е дребен детаил, но важен.
С две думи заплащането не е само това дето го пише на чека/пей слипа, ами включва и бенефитите(здравна, дентал, кайропрактикер, масаж, цайси, лекарства... кой каквото му пише в кинжката с бенефитите). Това е дребен детаил, но важен.
- ablood
- Обратна връзка:
И не само това. Един мой клиент наскоро се пенсионира и за първи път в живота си купи собствена кола и телефон. До сега ползвал само служебни.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Което е нормална практика в "цивилизованият свят" и изключение в Канада. Освен ако клиентът ти не е карал флат бед трък като част от работните му задължения. Изключителните (за Канада) "бенефити" като служебен седан се водят "таксъбъл бенефитс" и за тях се плащат данъци. Много по-честа практика е да се изисква от служителите да ползват личните си автомобили за служебни цели за което им се заплаща на километър, разбира се.ablood написа:И не само това. Един мой клиент наскоро се пенсионира и за първи път в живота си купи собствена кола и телефон. До сега ползвал само служебни.
В България добрите компании предлагат безплатен файнансинг на автомобил на най-добрите си служители, мобилен телефон с осигурен план, купони за бензин и храна. Такова нещо в Канада аз не съм и чувал да има.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Ползването на личен автомобил за служебни цели се плаща обикновено по 40-50 цента на километър, което в някои случаи покрива лизинга, застраховката и бензина. Служебни блекбъри-та има куцо и сакато, защото така се работи и в извънработно време. Само купони за храна не съм чувал да дават.jovani написа:Което е нормална практика в "цивилизованият свят" и изключение в Канада. Освен ако клиентът ти не е карал флат бед трък като част от работните му задължения. Изключителните (за Канада) "бенефити" като служебен седан се водят "таксъбъл бенефитс" и за тях се плащат данъци. Много по-честа практика е да се изисква от служителите да ползват личните си автомобили за служебни цели за което им се заплаща на километър, разбира се.ablood написа:И не само това. Един мой клиент наскоро се пенсионира и за първи път в живота си купи собствена кола и телефон. До сега ползвал само служебни.
В България добрите компании предлагат безплатен файнансинг на автомобил на най-добрите си служители, мобилен телефон с осигурен план, купони за бензин и храна. Такова нещо в Канада аз не съм и чувал да има.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
- Bistra
- Напуснал форума
На нас не ни дават купони за храна, обаче ако сме извън офиса по работа, после ни осребряват фактурата за храната, обикновено в брой.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Жена ми има служебни кола (не, не е "флат бед трък", а SUV), телефон, таблет, 3 лаптопа, плащат й бензина, сметките за телефона и софтуера, който си купува за iPad-a. Сега вече си чувал.jovani написа:В България добрите компании предлагат безплатен файнансинг на автомобил на най-добрите си служители, мобилен телефон с осигурен план, купони за бензин и храна. Такова нещо в Канада аз не съм и чувал да има.

Жена ти работи като геодезист и вероятно за това са и дали SUV. В моето мнение става въпрос за служебен седан, което е практика в някои държави, когато колата се ползва и за служебни цели. Както вече казах - в България някои фирми покриват лизинга на седан, дори и да не се ползва за служебни цели, сметките за телефона също - като никой не те безпокои в извън работно време...roumensp написа:Жена ми има служебни кола (не, не е "флат бед трък", а SUV), телефон, таблет, 3 лаптопа, плащат й бензина, сметките за телефона и софтуера, който си купува за iPad-a. Сега вече си чувал.jovani написа:В България добрите компании предлагат безплатен файнансинг на автомобил на най-добрите си служители, мобилен телефон с осигурен план, купони за бензин и храна. Такова нещо в Канада аз не съм и чувал да има.За твое успокоение ще кажа, че са taxable benefits и все нещо, макар и малко, излиза и от нейния джоб.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Румба по приказките ти излиза че жена ти не е работник, а нещо като под изпълнителroumensp написа:Жена ми има служебни кола (не, не е "флат бед трък", а SUV), телефон, таблет, 3 лаптопа, плащат й бензина, сметките за телефона и софтуера, който си купува за iPad-a. Сега вече си чувал.jovani написа:В България добрите компании предлагат безплатен файнансинг на автомобил на най-добрите си служители, мобилен телефон с осигурен план, купони за бензин и храна. Такова нещо в Канада аз не съм и чувал да има.За твое успокоение ще кажа, че са taxable benefits и все нещо, макар и малко, излиза и от нейния джоб.
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Дори и да е като компенсация за по-ниската заплата бенефитите са винаги по-изгоден вариант и за двете страни. Би трябвало да се водят разход на фирмата, парите са използвани на 100% и ддс-то не се губи. Иначе дадени като заплата след 30-50% данък и начислено ддс реално можеш да си купиш наполовина от същите неща. Не знам защо не се практикува навсякъде.
- ablood
- Обратна връзка:
Jovani пак пише глупости, доближаващи се до истината.
Всяко второ SUV в Монреал е с фирмен номер.
В България всиЧки управители на обекти в бившата ми фирма карат служебни СУВ-та със служебен бензин и служебни телефони.
Когато аз работех там ми предложиха малка служебна кола. Аз обаЧе биЧех яко командировки и се разбрахме да си купя сам голяма луксозна кола и да ми плащат 50 ст/км (газта беше под лев).
Всяко второ SUV в Монреал е с фирмен номер.
В България всиЧки управители на обекти в бившата ми фирма карат служебни СУВ-та със служебен бензин и служебни телефони.
Когато аз работех там ми предложиха малка служебна кола. Аз обаЧе биЧех яко командировки и се разбрахме да си купя сам голяма луксозна кола и да ми плащат 50 ст/км (газта беше под лев).
- roumensp
Всичко, което изброих се ползва в извън работно време. На практика са лични, но се водят служебни, за да се отчитат като разходи на фирмата (yahoo вече обясни причината). И по-добре не се хващай за седана, а за това, че подобни benefits имало само в "развитите страни" като България.jovani написа:Жена ти работи като геодезист и вероятно за това са и дали SUV. В моето мнение става въпрос за служебен седан, което е практика в някои държави, когато колата се ползва и за служебни цели. Както вече казах - в България някои фирми покриват лизинга на седан, дори и да не се ползва за служебни цели, сметките за телефона също - като никой не те безпокои в извън работно време...roumensp написа:Жена ми има служебни кола (не, не е "флат бед трък", а SUV), телефон, таблет, 3 лаптопа, плащат й бензина, сметките за телефона и софтуера, който си купува за iPad-a. Сега вече си чувал.jovani написа:В България добрите компании предлагат безплатен файнансинг на автомобил на най-добрите си служители, мобилен телефон с осигурен план, купони за бензин и храна. Такова нещо в Канада аз не съм и чувал да има.За твое успокоение ще кажа, че са taxable benefits и все нещо, макар и малко, излиза и от нейния джоб.

-
Това виц ли е ? Което е направено по зъбите ми в Северна Америка като качество е на светлинни години от това, което са ми правили в България.[/quote]myhata II написа:Или повечето българета като си ходят до България си ги правят там,по добри специалисти и по евтино !
Моят зъболекар като видя как са ми чистени каналите в БГ се хвана за главата. За изчистен от него канал ми дава ДОЖИВОТНА гаранция, че няма да се надуе или заболи.
- ablood
- Обратна връзка:
Съмнявам се българския ваканционер, търсещ евтино зъболечение да отиде в престижна българска клиника, където имат наистина съвременна техника и добри зъболекари. При кварталните кабинетчета техниката задължително е мизерна, а професионализмът е лотария (въпреки щедрите препоръки на баба ти).
И кво? Дерат те като чужденец, пропиляваш си ваканцията, получаваш съмнителна услуга без гаранция(!!!!!!!) и не получаваш фактура, с която да ти върнат парите от данъците.
И кво? Дерат те като чужденец, пропиляваш си ваканцията, получаваш съмнителна услуга без гаранция(!!!!!!!) и не получаваш фактура, с която да ти върнат парите от данъците.
- optics
- Модератор
apple написа: Забравих да попитам, а кой е Венци?

Между другото, аз нямам нищо против човека и не знам защо и него го бяха нарочили за кон.
Въобще българската народна траиция е винаги някой за нещо да бъде нарочван и подиграван.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel