Най-вероятно с тези професии ще са ОК в БГ, но явно амбициите им не се ограничават само с финансовият аспект.. И никой не може да ги вини за това.. Интелигентните хора (въпреки правописа

Каквото и да решат от мен успех..
От това по убав Съвет,здраве му кажиNinushevi написа:Защо са тези съвети? Замисляте ли се, че щом зъболекар и адвокат искат да се махнат от тука, нещата никак не са розови и не се очертават да станат такива...поне не в обозримото бъдеще! Все пак целта на емиграцията не е само с икономически мотив, а има още доста други причини. Щом са решили, да не ги обезсърчаваме още в началото, а да се помогне с какъвто може съвет!)
Твърдо за, следващите пет до седем години ги отпишете с тия професии. Ако сега сте на 30-35 сериозно се замислете на какво хоро се фащате...Bistra написа:Ако сте наистина адвокат и зъболекар, и аз съм за оставане в България, освен ако не изгаряте и двамата от желание да си повторите следването. Само, че това не става за ден-два , обикновено е съпътствано с много работа и лишения.Помислете си още, след това на колко години ще сте и че дори след тукашна диплома работното място не ви е гарантирано. Това изказване си го позволявам поради спецификата на случая. Нито на адвокати, нито на зъболекари се признават дипломите, така че ако си имате работа, стойте си там! И без това почнахме да получаваме алергия към розоцветни....Да не е следващата към дентин?!
Много точно казано. Един пост във форум не би ме обезсърчил даже не би ми повлиял, по-скоро финансите, който трябва да заделя ме притесняват, днешно време трудно се заделят пари, но това е друга тема.Ninushevi написа:Защо са тези съвети? Замисляте ли се, че щом зъболекар и адвокат искат да се махнат от тука, нещата никак не са розови и не се очертават да станат такива...поне не в обозримото бъдеще! Все пак целта на емиграцията не е само с икономически мотив, а има още доста други причини. Щом са решили, да не ги обезсърчаваме още в началото, а да се помогне с какъвто може съвет!)
Някои не могат да разберат, че всичко е строго индивидуално и няма една, единствена формула за успеха, който има различни измерения.pumpy написа:Аз имигрирах на 28....
А може би ако няма какво да кажем можем да преско'им темата, но е много трудно,?tonich написа:Някои не могат да разберат, че всичко е строго индивидуално и няма една, единствена формула за успеха, който има различни измерения.pumpy написа:Аз имигрирах на 28....
Може би не всички в този форум се интересуваме от житейски истории
pumpy, здравей.pumpy написа:Аз имигрирах на 28, учих хигиена от 29 до 31, стоматология от 34 до 36. Работя от както навърших 36, вече няколко седмици. И така, живот и здраве до 65-70. За следващите 30 години все да си изплатя заема за ученето
![]()
А иначе деца, жена, трудности и тн. не ми ги разправяйте, моите момчета са днес на 5 и 11. Питайте ги през какво са минали през последните 8 години. От 2004, когато имигрирахме до днес сме се местили 8 пъти и ново местене е на хоризонта - обратно към Денвър.
Някой нещо спомена за работа и че нямало ? Аз завърших през декември 2011, имах договор за работа от май 2011, там съм от края на януари тази година и след 8 дни напускам, защото не ми харесва. Другата събота летя за Монреал на път за Пасадена НЛ, а през май до август ще направя няколко пътувания до Norman Wells, NT. После се надявам да имам 3-4 месеца ваканция и да започна работа в един затвор в Колорадо. Ако търсиш работа даунтаун Денвър/Монреал може би ще е малко по-трудно, но аз нямам нужда от това. Ако исках даунтаун, щях още да съм си в София, зад площат Славейков, където прекарах първите 28 години от живота си.
Това, което мен ме притеснява е че колега не може да събере малко пари за да замине. Както писах някъде в темата, ние с жена ми работихме 4 години в БГ с тази цел. Правех 6 часа по каса, това беше максимума на времето. Отделно работех колкото се можеше за да мога да заделя пари за начинанието "Канада".
И последно, за сега, не съжалявам за нито един ден от последните 8 години, когато не бях зъболекар. Най-много ми харесваха години, когато работех нощна смяна е кетъринг компанията на летището в Монреал. Ако плащаха 10 пъти повече още щях да съм там - супер работа
Който иска успява в този живот. Трябва да разберем, обаче, че успеха се дифинира различно от различните хора и нечий успех сигурно е пълен провал в очите на другите и обратното.