Що за животно е това IELTS и как протича.
- electrified
Re: Що за животно е това IELTS и как протича.
Вижте пък мойта логика каква е: Дори и да искат само два компонента от теста, резултата важи 2 години. Това си е официален документ за владеене на език и би ти се вписал чудесно в автобиографията като си търсиш работа в Канада. А изглежда несериозно да имаш високо ниво на слушане и говорене и почти никакво на четене и писане - още повече ако искаш да започнеш работа свързана с английски език (различна от разносвач на пици, мияч и да лееш плочи от бетон). Те Квебекярите се опитват насила да правят хубост с тоя френски, но съм сигурен че до 3-4 десетилетия преобладаващия език там ще е английския. Така че аз не лежа на това ухо че ще ми трябват само тия два компонента. За процедурата -ДА, но трябва и да се мисли напред. За това няма да си давам зор с Академик защото, както пише в самия сайт на БК:"Академичния модул, частите Четене и Писане оценяват дали кандидатът е готов да учи в академична среда, където се говори и преподава на английски. Приемът за бакалавърски, магистърски и други академични курсове се базира на резултатите от тези модули."
Ще си изкарам Дженеръл, понеже там със сигурност ще получа по-високи оценки като цяло.
Vlaleva имай предвид че ако не се съберат 20 кандидати за изпит - то изпит няма да има и ще ти предложат дата в София или ще ти върнат парите.
Ще си изкарам Дженеръл, понеже там със сигурност ще получа по-високи оценки като цяло.
Vlaleva имай предвид че ако не се съберат 20 кандидати за изпит - то изпит няма да има и ще ти предложат дата в София или ще ти върнат парите.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
http://immigration2quebec.blogspot.com
С тези нови срокове на самата процедура след 2 години най-вероятно все още ще съм си в Бургас 

IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
- electrified

Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
karelia79 написа:Някой преди време беше писал, че изискват Йелтс Дженерал, въпреки че и в твоите думи има огромна логика.
Секциите слушане и говорене са абсолютно едни и същи за дженерал трейнинг и академик.
Различни са другите две. Поради тази причина не е изрично отбелязано коя версия на теста се изисква.
При Федералната програма, където се оценяват и четирите секции изрично е споменато изискването теста
да е дженерал трейнинг. Академик, въпреки че е "по-корав" нява да ви бъде признат.
Ако някой иска да си доучва в някой от университетите в Монреал с преподаване на английски, спокойно
може да се готви за академик. Ще му свърши отлична работа и ще спести много време и средства.
само че сертификатът важи 2 години, а цялата процедура със сигурност ще отнеме повече от 2 годиниВик написа: Ако някой иска да си доучва в някой от университетите в Монреал с преподаване на английски, спокойно
може да се готви за академик. Ще му свърши отлична работа и ще спести много време и средства.

Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Въпреки неприянтите и непредсказуеми обстоятелства с процедурата, мисля че препоръката ми не е лишена отmilly написа:само че сертификатът важи 2 години, а цялата процедура със сигурност ще отнеме повече от 2 годиниВик написа: Ако някой иска да си доучва в някой от университетите в Монреал с преподаване на английски, спокойно
смисъл. Последните развития не вещаят нищо добро свързано с Квебек, докато сертификата за владеене на езика
може да полезен , особено на по-младите кандидат емигранти. Аз съм убеден, че не е нормално да чакаш 3 или 4
години, след което властите на провинция Квебек да те уведомят любезно, че не се вписваш в селекционните им критерии.
Това го давам като пример. За тези които ще се готвят за теста - гонете максимума. Противно на едно мое предишно мнение,
гответе се за всички секции, и ако е възможно за академичния модул. На този етап Квебек ви предлага само несигурност,
която клони към загубено време и провалени надежди. Не се знае кога ще се отвори друга възможност и сертификата ще
Ви бъде от полза.
-
- Обратна връзка:
Вик написа:.........
Въпреки неприятните и непредсказуеми обстоятелства с процедурата, мисля че препоръката ми не е лишена от
смисъл. Последните развития не вещаят нищо добро свързано с Квебек, докато сертификата за владеене на езика
може да полезен , особено на по-младите кандидат емигранти. Аз съм убеден, че не е нормално да чакаш 3 или 4
години, след което властите на провинция Квебек да те уведомят любезно, че не се вписваш в селекционните им критерии.
Това го давам като пример. За тези които ще се готвят за теста - гонете максимума. Противно на едно мое предишно мнение,
гответе се за всички секции, и ако е възможно за академичния модул. На този етап Квебек ви предлага само несигурност,
която клони към загубено време и провалени надежди. Не се знае кога ще се отвори друга възможност и сертификата ще
Ви бъде от полза.

Здравейте Колеги,
Ние кандидатстваме по другата програма
, но реших, че мога да бъда полезен в темата за IELTS, тъй като имам скорошен опит и наблюдения.
Първо - Проучете МНОГО внимателно кой точно вид на изпита трябва да държите. Академик не само е малко по труден, но и ... по федералната процедура има хора, на които са им върнали документите, защото за емиграция изрично искат Дженерал.
Важно е да имате предвид, че тестовете се провеждат на british english, което значи много термини, произношение и т.н от Великобритания.
Искам да ви препоръчам да прегледате колкото се може неща в Youtube свързани с изпита. Има много добри теми на един леко плешив и леко фъфлещ лектор (извинявам се за описанието , но така го помня ). Ако ги прослушате неколкократно ще си извадите доста важни бележки, които ще ви помогнат за изпита. Освен другото , ще свиквате с различни произношения - все пак няма да е невъзможно записа за слушане да е четен от човек с говорен дефект - СЪВСЕМ НАРОЧНО при това.
И ако мога да ви дам най-важния съвет- правете много тестове. Намерете си примерни тестове и правете поне по 1 на ден , като се стремите да ги правите по часовник за да свикнете както с тайминга, така и със самия формат на теста. Този съвет ми беше даден на мен и не съжалявам, че го спазвах .(с умерена подготовка - 7.5 )
Желая ви успех и дано се видим в Канада .
Ние кандидатстваме по другата програма

Първо - Проучете МНОГО внимателно кой точно вид на изпита трябва да държите. Академик не само е малко по труден, но и ... по федералната процедура има хора, на които са им върнали документите, защото за емиграция изрично искат Дженерал.
Важно е да имате предвид, че тестовете се провеждат на british english, което значи много термини, произношение и т.н от Великобритания.
Искам да ви препоръчам да прегледате колкото се може неща в Youtube свързани с изпита. Има много добри теми на един леко плешив и леко фъфлещ лектор (извинявам се за описанието , но така го помня ). Ако ги прослушате неколкократно ще си извадите доста важни бележки, които ще ви помогнат за изпита. Освен другото , ще свиквате с различни произношения - все пак няма да е невъзможно записа за слушане да е четен от човек с говорен дефект - СЪВСЕМ НАРОЧНО при това.
И ако мога да ви дам най-важния съвет- правете много тестове. Намерете си примерни тестове и правете поне по 1 на ден , като се стремите да ги правите по часовник за да свикнете както с тайминга, така и със самия формат на теста. Този съвет ми беше даден на мен и не съжалявам, че го спазвах .(с умерена подготовка - 7.5 )
Желая ви успех и дано се видим в Канада .
- electrified
Да знаете че тия 330 лв за курса в Ориндж Хаус са най-добре инвестираните пари в живота ми. Не говоря само заради изпита, а и по принцип за езика.
Супер! На мен определено курсът в Инглиш академи ми идва недостатъчен като подготовка, в смисъл много задълбаваме на слушане и четене, което можем да си го правим и вкъщи. А почти нищо не правим за говоренето. В тази връзка моля, виж си съобщенията...electrified написа:Да знаете че тия 330 лв за курса в Ориндж Хаус са най-добре инвестираните пари в живота ми. Не говоря само заради изпита, а и по принцип за езика.

Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
- mortigur
- Обратна връзка:
Два пъти съм ходил на IELTS през живота си единия път General единия път Academic. За мен това е най безсмисления и несвързан с реалноста изпит на който съм присъствал. Първия ми IELTS е 7 а втория 6,5. Единствения ми съвет към желаещите да се явяват на това, е да си настройват колкото се може по добре времето. И много тренинг, това също е много важно. Тренирайте, тестове до скъсване. Предполагам че за федералната все още искат General. Там няма разбивки на оценките така че мой съвет е ако се чувствате несигурен напримерно на писането или на говоренето наблегнете на слушането и на четенето. Материалите, които дават не са от голяма трудност така че може да се увеличат точките в една посока за сметка на друга.
Taxation is theft.
Всяка секция се оценява отделно, може някога да е било различно , но сега е така. И федералната и Квебекската процедура дават точки за всяка от секциите , като при Квебек не се включват писането и четенето.mortigur написа:Два пъти съм ходил на IELTS през живота си единия път General единия път Academic. За мен това е най безсмисления и несвързан с реалноста изпит на който съм присъствал. Първия ми IELTS е 7 а втория 6,5. Единствения ми съвет към желаещите да се явяват на това, е да си настройват колкото се може по добре времето. И много тренинг, това също е много важно. Тренирайте, тестове до скъсване. Предполагам че за федералната все още искат General. Там няма разбивки на оценките така че мой съвет е ако се чувствате несигурен напримерно на писането или на говоренето наблегнете на слушането и на четенето. Материалите, които дават не са от голяма трудност така че може да се увеличат точките в една посока за сметка на друга.
Вие сигурно това си го знаете, но ми пратиха този линк и реших да го споделя във форума...
http://www.britishcouncil.org/bg/bulgar ... r-city.htm"
Хубавото е ,че вече освен в София изпита ще се провежда и във Варна, Бургас и Пловдив...
Хубавото е ,че вече освен в София изпита ще се провежда и във Варна, Бургас и Пловдив...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Имам следното питане във връзка с Йелтс. Днес си правих регистрацията и се чудех дали да поискам да изпратят резултатите директно на имиграционните. Отказах се. Но въпросът ми е има ли някой представа колко би струвала подобна услуга от тяхна страна - понеже на сайта пише, че се заплащат разходите за пратката?! Тоест дали е по-добре да помоля да ги пратят директно или аз да си ги пращам самостоятелно...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Това се отнася само за Academic. General май си остава само в София.margaret написа:Вие сигурно това си го знаете, но ми пратиха този линк и реших да го споделя във форума...