туристическа виза от Щатите за Канада
туристическа виза от Щатите за Канада
Здравейте! Търся информация как българин с туристическа виза в Щатите може да дойде на гости за кратко време в Канада
- optics
- Модератор
Re: туристическа виза от Щатите за Канада
Е, да но Канада не е съединен щат. Не става.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Трябва да си извади виза за Канада. Същото е положението с Мозамбик.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Bistra
- Напуснал форума
Не става! Ние имаме същия проблем с нашата кума, която гостува на децата си в Щатите.Поради тази причина на връх Нова година ще бием 10 часа път с кола, за да се видим, просто защото ние можем безпроблемно да пресичаме границата, докато тя с българския си паспорт, не.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Туристическата виза за Щатите трябва да е многократна, те май само такива са за там, но все пак да се има предвид. А виза за Канада може да се издаде от България, преди да се отиде до САЩ. Тоест първо двете визи, после пътуването
От Щатите няма как - защото трябва да се докаже, че човекът не иска да остане незаконно в Канада. Това се доказва чрез имот на негово име, банкова сметка, доказателство, че работи. Дори и да има такива документи (и бележка от работодателя, която да послужи пред канадските власти), Канадското посолство в САЩ няма как да свери информацията, понеже се отнася за друга държава, която не е в неговите правомощия. Отделно, че няма постоянен адрес на местоживеене в САЩ. Това е мое лично мнение.

Това не е точно така: излизането от САЩ до Канада, реално не се брои излизане и човек може да се върне обратно до щатите без да има нова виза. Това разбира се трябва да стане в първоначално оторизирания времеви престой в щатите.вmice написа:Туристическата виза за Щатите трябва да е многократна, те май само такива са за там, но все пак да се има предвид. А виза за Канада може да се издаде от България, преди да се отиде до САЩ. Тоест първо двете визи, после пътуванетоОт Щатите няма как - защото трябва да се докаже, че човекът не иска да остане незаконно в Канада. Това се доказва чрез имот на негово име, банкова сметка, доказателство, че работи. Дори и да има такива документи (и бележка от работодателя, която да послужи пред канадските власти), Канадското посолство в САЩ няма как да свери информацията, понеже се отнася за друга държава, която не е в неговите правомощия. Отделно, че няма постоянен адрес на местоживеене в САЩ. Това е мое лично мнение.
- Californian
Bistra написа:Не става! Ние имаме същия проблем с нашата кума, която гостува на децата си в Щатите.Поради тази причина на връх Нова година ще бием 10 часа път с кола, за да се видим, просто защото ние можем безпроблемно да пресичаме границата, докато тя с българския си паспорт, не.
Не само ако Български гражданин има Щатска зелена карта, то има същите права в Канада, като Канадски гражданин в Щатите.............
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
WTF????Californian написа:
Не само ако Български гражданин има Щатска зелена карта, то има същите права в Канада, като Канадски гражданин в Щатите.............

Може ли някой да ми преведе това на един от трите езика които мисля че знам
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Ако български гражданин има щатска зелена карта (но няма щатски паспорт), то има същите права да влиза в Канада, както канадски гражданин (с канадски паспорт) може да влиза в Щатите.ivandaman написа:WTF????Californian написа:
Не само ако Български гражданин има Щатска зелена карта, то има същите права в Канада, като Канадски гражданин в Щатите.............![]()
- Independent
Това вярно ли е - че притежателите на зелена карта могат да влизат без виза в Канада? Имам приятели, които искат да дойдат на екскурзия до Монтреал, с български паспорт и зелена карта, но без виза.miteto написа:Ако български гражданин има щатска зелена карта (но няма щатски паспорт), то има същите права да влиза в Канада, както канадски гражданин (с канадски паспорт) може да влиза в Щатите.ivandaman написа:WTF????Californian написа:
Не само ако Български гражданин има Щатска зелена карта, то има същите права в Канада, като Канадски гражданин в Щатите.............![]()
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Вярно е, нали току-що го написах
Един път калифорниеца да не е писал измишльотини
Ето за Тома Неверни от извора http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp"

Ето за Тома Неверни от извора http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp"
Visitor Visa Exemptions
...
•persons lawfully admitted to the United States for permanent residence who are in possession of their alien registration card (Green card) or can provide other evidence of permanent residence;
...
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Странно, не го знаех това,
Жалко че не е реципрочно и канадските ПР да могат да влизат в САЩ..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

- Californian
Зелената карта = Канадски паспорт общо взето по ценност, образно казано...пък и не само образно, като гледам визовите условия....ivandaman написа:Странно, не го знаех това,
Е то за това има повече работа в Америка - защото зелена карта много трудно се взима, ПР карта всеки с извинение книжен плъх може да изкара с малко образования и опит. (преди, сега вече не знам как е, може и да са се осъзнали Канадците)
Въпреки, че пак смятам, от това което виждам (доста време прекарвам в Торонто) как постоянно хора идват и се предават, и все с различни случай......едни минали границата със щатите без паспорти, други с туристически визи и се предават......пак вземат и, че им позволяват да остават....доста време (докато им дойде делото)
Американците въобще няма да се церемонят.....ще те изхвърлят като мръсно куче при горните примери..........
Големият брат е по-равен от малкия братivandaman написа:Странно, не го знаех това,

Аз бих казал протекционизъм - канадците не искат да се лишават от десетки хиледи туристи годишно, а на американците не им пука явно....