И за да дам един пример със себе си, който е едно реално доказателство за последното ми мнение:
Тази седмица подписах нов контракт, за 3 години със компанията, с която работех в последните 3 години... (май 800-те ми дни до завръщането се отлагат с поне още толкова).
Условията са по-добри от предходните, като дневният ми доход ще бъде от порядъка на 7-800 долара на ден, с добри възможности да достигне до трицифрено число.
Та мен ме беше много яд че съм се минал, и пак лъвският пай от печалбата няма да отиде в моят джоб, и реших да проверя колко взима един програмист на подобна позиция в другите организации. По една случайност в момента има сериозно търсене на специалисти в моят бранш, така че лесно се доредих до интервюта със съответните департменти в Ройал Банк ъф Канада и Нешънъл Банк. Нешънъл Банк ми предложиха мизерните 100К на година + ъп ту 20% бонус за фул тайм позишън (личи си, че хед офиса им е в Квебек), от Ройал Банк нямаше реално предложение, но от дискусията се виждаше, че са готови да платят по-голяма сума за фул тайм, подобна на очакваният ми доход като контрактор. Проблемът беше, че дори и да ми мачнат дохода не виждах особен инсентив да започвам някъде от нулата, след като вече съм изградил авторитет и имам различни бенефити - като например флексибъл тайм скеджул, както и възможност да отписвам реални разходи свързани с дейността ми като контрактор + факта, че съм единственият дивелопър на моята алго-трейдинг платформа, която може да се окаже сериозен асет в бъдеще (например да я маркетирам индивидуално извън Канада), наместо да бъда един от многото, работещи за нечия чужда система.
Така, че преглътнах отново разочарованието си и приех реалността - както се вижда от проучването ми, колкото и да не ми се искаше да си призная реалният пазар на труда не съпортва моята идея за това колко би следвало да ми се полага - и ако бях решил да напусна фирмата за която работя, нямаше да мога да намеря работа, която да ми осигури поне същите доходи и бенефити както текущата.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
MrGeek написа:Тези дни в София пък явно и в цялата страна набира скорост някаква странна пироманска "мода" за терор над населението. Всяка вечер поне няколко автомобила биват подпалвани със солидно количество бензин и по начин, който цели бързото изгаряне на возилото (обикновено за 4-5 минути). До момента май бройката е около 50 автомобила. Милицията засега няма никаква идея нито кой стои зад всичко това, нито какви са мотивите.
Изглежда "милицията" не само има идея но и е прибрала на топло подпалвачите.
Точно това и аз исках да кажа,значи ако си плащаш каско всичко се изплаща,но каското е много скъпо,не шсеки може да си го позволи,ама сега там застрахователните компании не могат да си го прокарат чрез закон като в Канада и правят тези поразии хората сами да се натискат за каско
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
myhata II написа:Точно това и аз исках да кажа,значи ако си плащаш каско всичко се изплаща,но каското е много скъпо,не шсеки може да си го позволи,ама сега там застрахователните компании не могат да си го прокарат чрез закон като в Канада и правят тези поразии хората сами да се натискат за каско
едно време ги крадяха, след това ги врьщаха срещу заплащане. май са станали хардкор.
budtel написа:За мен хипотезата за дестабилизация на държавата е най-логична, като се имат предвид синхрона между няколко важни световни събития станали през последните месеци.
Не искам да съм лош пророк, но оттук нататък нещата ще се влошават, а надявам се с това да стане и ясно, че ние българите нямаме вина за това което се случва в нашата родина.
Не мисля, че тва с паленето е неква застрахователна "кампания" По скоро некъв психар е запалил първите 5-6 коли, после некой комшия се е сетил, че Пешо от 6-тия етаж му е ритнал кучето миналата година около коледа и е решил да му го върне като му запали таратайката. Оттам медиите поемат истерията и Кирчо от 7-ми "А" решава, че сега е момента да се изяви като "лошо момче" та дано Сийка от 7-ми "Г" най-накрая му пусне. Има сигурно и такива дето са решили просто на фона на цялата история да се пробват да "врътнат " застрахователя... и те така.
Относно включването на Джолани, имам чувството, че на полу-съединител е чакал да му махнат бана, та да ни напомни пак за Ягуарите, заплатата, и кондо-то
Абе Джолани, кат си такъв спец в програмирането, не можеш ли да си направиш един шаблон, и един бот да следи сички теми и да го вмъква като мнение навсякъде независимо от темата...
Rall написа:Не мисля, че тва с паленето е неква застрахователна "кампания" По скоро некъв психар е запалил първите 5-6 коли, после некой комшия се е сетил, че Пешо от 6-тия етаж му е ритнал кучето миналата година около коледа и е решил да му го върне като му запали таратайката. Оттам медиите поемат истерията и Кирчо от 7-ми "А" решава, че сега е момента да се изяви като "лошо момче" та дано Сийка от 7-ми "Г" най-накрая му пусне. Има сигурно и такива дето са решили просто на фона на цялата история да се пробват да "врътнат " застрахователя... и те така.
Относно включването на Джолани, имам чувството, че на полу-съединител е чакал да му махнат бана, та да ни напомни пак за Ягуарите, заплатата, и кондо-то
Абе Джолани, кат си такъв спец в програмирането, не можеш ли да си направиш един шаблон, и един бот да следи сички теми и да го вмъква като мнение навсякъде независимо от темата...
Викаш че съм чакал на "полу-съединител" 3 седмици след като ми изтече бана, да нахокам българо-канатските лузъри, дето не спират да четат българските вестници и на мръсна газ плюват де що намерят, наместо да се огледат и да видят тинята около себе си (а може би и именно поради тази причина). И като казвам тиня ще дам още един пример - тези дни се замислих че може би е добра идея да се оглеждам за къщи, че да съм готов когато паднат цените да знам кое колко е струвало преди това...
Ами видях такива кокошарници, обявени за 800 хиляди до над милион, че не е истина. Просто не мога да разбера как някой може да даде такава цена за къща скована от дъски и изолационен материал с декоративни тухлички за фасон... И ето и по-нагледен пример какво се случва след като автомобил удари подобна "къща": http://www.thestar.com/news/article/110 ... es-into-it
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Rall, хипотезата ти за Сийка беше едно приятно за четене изключение в тая тема
Джовани, къщата е реагирала на удара много модулно (което е добре). По-добре ли щеше да е една здрава яка панелка да се килне цялата като кулаа в Пиза ?
В случая единия модул е заминал (за да бъде възстановен лесно и бързо) а останалото си седи независимо.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
jovani написа:
...Условията са по-добри от предходните, като дневният ми доход ще бъде от порядъка на 7-800 долара на ден, с добри възможности да достигне до трицифрено число...
Мдаа... Достигане на трицифрен дневен доход е сериозна работа.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001