Деветашката пещера :(

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
edelwais

Re: Деветашката пещера :(

Мнение от edelwais »

UnHoly написа:
budtel написа:... и старите български филми също са на ниво.
Простете за политически некоректното мнение, което следва, но... въпросните са правени или ЗА, или ОТ глухи, и тенденцията се е запазила чиста и неопетнена и до ден днешен :envy:
абе зависи за кои филми говориш, щото за мен лично има една поредица от филми, точно малко след промените, които са абсолютната класика.... сега чувам, че имало някои нелоши съвременни произведения, нямам търпение да ги видя.... ама си е верно, че аз не дочувам де... както е казал Поета, от както не чувам и ми е по-добре :)
:beer:
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

budtel написа:Магията на Холивуд е в това, че успява да промива мозъците на много хора. Междузвездни войни си беше чиста пропаганда на глобализма. Днес вече има много градове, които изглеждат като декор на междузвездни войни. Не знам дали някой си е задвал въпроса защо в холивудските филми все се появавя спасителя. Колкото и да е тежка обстановката все ще се намери някой да ни спаси. И разбира се това са американците - световният спасител. Вече всики си мислят, че без американците целият свят е загубен. Това е посланието на тъпите американски екшъни.
Аз одавна съм спрял да ги гледам. Има много други стойнстни филми - френски, германски, индииски та дори и руски. А и старите български филми също са на ниво.
:rofl: :rofl: Aaaaaaaaaa .... ей, жив да си, така не съм се смял отдавна... :rofl: :rofl:
Dead Eyes See No Future
budtel

Мнение от budtel »

Не знам защо сте толкова наивни.
Всеки от нас живял през комунизма знае, че много от филмите бяха направени с пропагандна цел.
Днес Холивуд правят същото. Това е една голяма пропагандна машина. Не разбирам от къде е този наивитет у някои, като, че ли живеем в един приказен свят в който всички са добри.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ти обясни за Star wars!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
budtel

Мнение от budtel »

Какво да обясня?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Така си е като се замислиш, какво се бяха разлетяли накъде ли не. Федерация, световни съвети, тея джедаите бяха едни командоси, да не им попадаш на лайтсеибъра. И колко излишни думи и имена знам сега заради тях - Алдерон, Татуин, разни умряли, вмирисани звезди |( ... На всичко отгоре се налага да чета вечер за приспиване книга, наречена Дарт Пейпър |(, в която деца си имат големи проблемим в училище заради непрекъснатата игра на стар уарс. А освен това ако искам да ме чуят трябва да говоря с гласа и словореда на Йода, колко уморително!
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Rall написа:
budtel написа:Магията на Холивуд е в това, че успява да промива мозъците на много хора. Междузвездни войни си беше чиста пропаганда на глобализма. Днес вече има много градове, които изглеждат като декор на междузвездни войни. Не знам дали някой си е задвал въпроса защо в холивудските филми все се появавя спасителя. Колкото и да е тежка обстановката все ще се намери някой да ни спаси. И разбира се това са американците - световният спасител. Вече всики си мислят, че без американците целият свят е загубен. Това е посланието на тъпите американски екшъни.
Аз одавна съм спрял да ги гледам. Има много други стойнстни филми - френски, германски, индииски та дори и руски. А и старите български филми също са на ниво.
:rofl: :rofl: Aaaaaaaaaa .... ей, жив да си, така не съм се смял отдавна... :rofl: :rofl:
Не искам да попарвам ентусиазма ти, ама горното са големи простотии. :x
Някои хора не могат да изпитат никога щастие през живота си, затова го забраняват и на другите, чрез мненията си.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

star wars ако не се лъжа са правени по цикъла "Фондация" на Айзък Айзимов. Много, много добра поредица.
А дали старите български филми са добри или не, всеки сам може да си прецени. Аз например наскоро в една презентация на курса по английски орязах филма " Отклонение" -1967 с Невена Коканова, до 30 мин и му направих субтитри на английски. Щастлив съм да съобщя че след края на презентацията имаше разплакани хора в това число ESL даскалката.
Парадокс: трябваше да дойда в Канада за да открия красотата на българското кино. Ето някои чудесни заглавия: "Отклонение"; "Кит"; "Хотел централ" ; " Роялът" ; "Оркестър без име" ; "Граница" ; " От нищо нещо" и др..
budtel

Мнение от budtel »

Не знам какво щастие може да изпита нормален човек гледайки убииства, кръв, хвърчащи мозъци, ръце и очи. Това щастие ли е или диващина и примитивизъм?
Не знам какво щастие може да изпита родител, знаейки, че детето му се възпитава гледайки тези "творения на изкуството" с мнооого висока художествена стойност.
Аз се чувствам щастлив когато гледам нещо стойностно и красиво. Произведения с дълбок художествен замисъл където може да се почувства красотата на човешкия интелект.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

vaniliq написа:Парадокс: трябваше да дойда в Канада за да открия красотата на българското кино. Ето някои чудесни заглавия: "Отклонение"; "Кит"; "Хотел централ" ; " Роялът" ; "Оркестър без име" ; "Граница" ; " От нищо нещо" и др..
По повод на "чудесните" заглавия. Има къде-къде по-хубави български филми, защо избра точно тези? :tmi:
Моят баща е от дълги години в Канада , та по този повод ми разправя веднъж:"Обажда ми се една приятелка и вика:
-Айде да те водя да гледаме един филм.
- Е, кой?
-Ами, "Граница"
...И той хубаво, речено-сторено, дай да видим какво е сътворила новата българска кинематография.
Каза, че хората (все имигранти на 20 и повече години) са си излизали по средата на прожекцията
...Ама, верно....Гледала съм го и аз....Емииии, много е тъп! Сори! :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

vaniliq написа:star wars ако не се лъжа са правени по цикъла "Фондация" на Айзък Айзимов. Много, много добра поредица.
:fubar:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Не знам какво щастие може да изпита нормален човек гледайки убииства, кръв, хвърчащи мозъци, ръце и очи. Това щастие ли е или диващина и примитивизъм?
Не знам какво щастие може да изпита родител, знаейки, че детето му се възпитава гледайки тези "творения на изкуството" с мнооого висока художествена стойност.
Аз се чувствам щастлив когато гледам нещо стойностно и красиво. Произведения с дълбок художествен замисъл където може да се почувства красотата на човешкия интелект.
Аааааа, Куентин Тарантино ми е любимец! :party: :party: :party:
Кой ти каза, че сме с красив интелект?Примитиви илюминати до мозъка на костите. :rock:
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Bistra написа:
vaniliq написа:Парадокс: трябваше да дойда в Канада за да открия красотата на българското кино. Ето някои чудесни заглавия: "Отклонение"; "Кит"; "Хотел централ" ; " Роялът" ; "Оркестър без име" ; "Граница" ; " От нищо нещо" и др..
По повод на "чудесните" заглавия. Има къде-къде по-хубави български филми, защо избра точно тези? :tmi:
Моят баща е от дълги години в Канада , та по този повод ми разправя веднъж:"Обажда ми се една приятелка и вика:
-Айде да те водя да гледаме един филм.
- Е, кой?
-Ами, "Граница"
...И той хубаво, речено-сторено, дай да видим какво е сътворила новата българска кинематография.
Каза, че хората (все имигранти на 20 и повече години) са си излизали по средата на прожекцията
...Ама, верно....Гледала съм го и аз....Емииии, много е тъп! Сори! :rofl:
Както казах-въпрос на вкус. Аз лично го харесвам макар, че като всеки филм преувеличава някои неща и скрива други.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

vaniliq написа:Както казах-въпрос на вкус.
Каза ли? Кога? Не забелязах. :rofl:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

budtel написа:Не знам какво щастие може да изпита нормален човек гледайки убииства, кръв, хвърчащи мозъци, ръце и очи. Това щастие ли е или диващина и примитивизъм?
Ти не правиш ли разлика между възпитателни и развлекателни произведения ?
И двете си имат своето място и трябва да има баланс между тях.

Развлекателната индустрия е машина за правене на пари и основната й цел е да задоволява масовия вкус, а не да прави пропаганда (освен ако не й се плати за това). Тя дава на хората това, което търсят (като изключим "соц-изкуството", което наистина си беше чиста пропаганда). Докато хората плащат, за да получат определен вид изкуство, то ще им се дава, независимо от това колко е стойностно.

Според мен цензората е по-лоша и от най-посредственото изкуство.

А изказването ти за Star Wars има само едно определение - retarded. :D
Заключено