17% от българите искат да работят в други стани от ЕС

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
mufc

17% от българите искат да работят в други стани от ЕС

Мнение от mufc »

http://dnes.dir.bg/news/rabota-evrobaro ... 09669?nt=4"
Мнението ми е, че забелязвам все по-малко хора искащи да работят навън в сравнение с преди.
А може и по-голямата част от желаещите отдавна да се е изнесла вече през последните години. През 2007 почти всичките ми приятели се изнесоха в Европа и нямат намерението да се връщат.
В крайна сметка 17% не са чак толкова малко.
Последно промяна от mufc на Пон Ное 28, 2011 6:22 pm, променено общо 1 път.
Manchester United Football Club
mwanza
Обратна връзка:

Re: 17% от българите искат да работят в ЕС

Мнение от mwanza »

А моето мнение е че почти 100% от хората които познавам искат да се махат. Лошото е че позакъсняха и това ги спира. Сега аз на кой да вярвам, на това което виждам или на манипулирана пропагандна преса?
Аватар
7George

Мнение от 7George »

mwanza написа:А моето мнение е че почти 100% от хората които познавам искат да се махат. Лошото е че позакъсняха и това ги спира. Сега аз на кой да вярвам, на това което виждам или на манипулирана пропагандна преса?
Ти просто познаваш само хора от тия 17%.. или оная статистика е поръчана от някой, дето го е страх да не остане без народ.
Embrace your climate change!
crusader

Мнение от crusader »

7George написа:
mwanza написа:А моето мнение е че почти 100% от хората които познавам искат да се махат. Лошото е че позакъсняха и това ги спира. Сега аз на кой да вярвам, на това което виждам или на манипулирана пропагандна преса?
Ти просто познаваш само хора от тия 17%.. или оная статистика е поръчана от някой, дето го е страх да не остане без народ.
Много просто Уотсън. Познатите ти не са представителна извадка.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Като стана дума за Уотсън, България е в ЕС... ;)
Аватар
mufc

Re: 17% от българите искат да работят в други стани от ЕС

Мнение от mufc »

Те добре, че пращат пари на близките си в България, защото иначе не ми се мисли как ще връзват двата края доста семейства тук. Говоря за тези дето са вече навън.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Две трети от познатите ми са по чужбината. В България са останали другата 1/3. С тях не си говорим за емиграция обикновенно, те като решат почват да ме питат. За съжаление продължава да има такива които питат. В България просто няма работа и хората се спасяват поединично. Пък и със заплата от по 450 кинта трудно се издаянва.

Спомням си обаче нещо друго в началото на 2007 година като бях решил да си търся работа в ЕС и ходих в местното бюро по труда да питам има ли някакви програми за целта, те ме гледаха като треснати. Казаха ми че само двама човека от Бургас са се интересували за такова нещо. Е и това не е представителна извадка но все пак ...
Taxation is theft.
crusader

Мнение от crusader »

Marto написа:Като стана дума за Уотсън, България е в ЕС... ;)
Така е Уотсън, пише си го и в заглавието на темата "17% от българите искат да работят в други стани от ЕС". Което съвсем не противоречи на безспорния факт, че "България е в ЕС."
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Шерлок, когато написах мнението си, "други страни от" го нямаше в заглавието на темата. ;)
mufc написа:Последна промяна mufc на Пон Ное 28, 2011 6:22 pm, променена общо 1 път
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ами, това никак не ме учудва, като се има предвид, че посредническите агенции в по-голямата си част се държат от мафиоти. Да не са луди да се оставят да им прибират половината от заработката разни тарикати. Не се казва обаче какъв процент от населението би емигрирало, ако има тази възможност.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

"17% от българите искат да работят в други стани от ЕС" - Останалите не искат, защото са реалисти и знаят, че нямат шанс някой да ги наеме.
jovani

Мнение от jovani »

Свършиха се лузърите, готови да живеят до края на живота си в робство (моргиджи, заеми), наместо да си напрегнат сивите мозъчни клетки и да намерят начин да се реализират в собствената си родина... Другото обяснение е, че стандартът на живот на хората в големите градове се е нормализирал след изтичането на слака - демек има реална конкуренция между работодателите за квалифицирана работна ръка.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А, другото обяснение е, че са останали само 17% специалисти в работоспособна възраст.Останалите са или пенсионери, или цигани и такива, които не биха ги взели в друга Европейска държава дори и черна работа да работят.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Да точно това е интересното, тези 17% от всички българи ли са или от тези в трудоспособна възраст ;)
speedy

Мнение от speedy »

Аз съм в трудоспособна възраст и не искам да работя, ни в Европа, ни в Канада. Обаче се налага...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Публикувай отговор