emimilanova написа:Айде всеки да се грижи за родителите си както намери за добре и да не пълним форума с празни приказки!
Важното е, че тук имате възможност да направите това, което смятате за най-добро и не виждам защо трябва да съдите другите само защото не мислят като вас!?
... Освен ако не ви липсва милата родна картинка да надничате непрекъснато в чуждата чиния само и само да се намирате на приказка ...

Не бе мила, гледай си ги където искаш, но не ме карай да плащам за това - това е всичко, което казваме.....ние просто изказваме различно мнение и предложения. Явно до вчера, когато всички плащахме, някои нямаха проблем с това къде да гледат родителите си. Проблема излезе, когато се оказа, че сами трябва да плащат сметката за обяда.
Относно старческите домове, Блъди, много добре разбираш какво имам предвид. Блокче с отделни апартаменти, където родителите ни могат да са самостоятелни, но да имат под ръка, столова, ако искат, медицински персонал на една ръка разстояние, осигурен транспорт, ако имат нужда, някой който да им пазарува при необходимост и няколко зали за социални контакти в самия блок. Това не е старчески дом от типа, под който ти го споменаваш по-горе.
Това е място, където много от добре осигурените местни възрастни хора прекарват старините си. Аз не смятам за нормално да сменям папмерсите на майка ми и баща ми един ден. Не защото те не са го правили за мен, а за да запазя достойнството им и да не се чустват зависими и в тежест. Много по-чисто и лесно е да платиш на някой да го направи и живот и здраве за нас ще е по-лесно да го правим, ако те живеят в БГ, отколкото в Канада. Ако ти искаш да запомниш родителите си целите омазани в л..... - твой избор, аз предпочитам да им осигуря достойно прекарване на остатъка от живота им, там където са си у дома... Ако и докато могат са ми добре дошли на гости за няколко седмици.
Сигурно има значение и колко са възрастни родителите ти. Моите са на по 72/73 и не виждам за уместно на тези години да ги подлагам на шока от изцяло нов живот. Да не говорим, че и майка ми се "побърква" с джвакането на красивия език в Кебек ло

, а баща ми говори немски и е реални напълно изолиран от социален контакт. Да ги затворим в една златка клетка, ако изобщо е златна, не е най-добрия начин за прекарване на старините им, но това е моето си мнение.