Това обаче не е благодарение на Тошо, а въпреки него.budtel написа:Храната по Тошово време беше добра, защото състава и беше добър.
България скоро няма да я има
- ablood
- Обратна връзка:
Re: България скоро няма да я има
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума
Ти мани, ама сега се сещам нещо по повод на "екологичното" земеделие на времето.
Баба ми беше по професия агроном, ама агроном, агроном-чиновник, който работеше в министерството.Имаше си хоби, обаче да земеделствува.Даваха им някакви си там "пустеещи"-уж( знаете как беше по комунистическо време) земи и тя се забавляваше да ги обработва и сади разни неща. Та, много добре си спомням как прилагаше "иновациите" на тогавашното соц. стопанство. Имаше един хубав тор - амониева селитра ( не зная дали го изписвам правилно, не съм химик), но само от названието му почва да ме боли тук и там.Използуваше се за по-високи добиви. Ами, какво ще кажете за великия препарат ДДТ(плод на нечий научен соц. мозък), който забраниха, защото имал действие на химическо оръжие за насекомите, но се оказа впоследствие, че и за хората?
Е, нямаше ГМО верно, но пък се използуваха неразграждащи се в почвата химикали.Страшно "полезно" и "здравословно" сме яли, няма що!
Господинът Еко-активист трябва да ги знае тези работи, преди да пише, че всичките ни беди са дошли от Щатите и мръсните империалисти, щото формално това се е случвало доста преди "тяхната" епоха.
Баба ми беше по професия агроном, ама агроном, агроном-чиновник, който работеше в министерството.Имаше си хоби, обаче да земеделствува.Даваха им някакви си там "пустеещи"-уж( знаете как беше по комунистическо време) земи и тя се забавляваше да ги обработва и сади разни неща. Та, много добре си спомням как прилагаше "иновациите" на тогавашното соц. стопанство. Имаше един хубав тор - амониева селитра ( не зная дали го изписвам правилно, не съм химик), но само от названието му почва да ме боли тук и там.Използуваше се за по-високи добиви. Ами, какво ще кажете за великия препарат ДДТ(плод на нечий научен соц. мозък), който забраниха, защото имал действие на химическо оръжие за насекомите, но се оказа впоследствие, че и за хората?
Е, нямаше ГМО верно, но пък се използуваха неразграждащи се в почвата химикали.Страшно "полезно" и "здравословно" сме яли, няма що!
Господинът Еко-активист трябва да ги знае тези работи, преди да пише, че всичките ни беди са дошли от Щатите и мръсните империалисти, щото формално това се е случвало доста преди "тяхната" епоха.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

-
- Изгонен от форума
1. Ето малко информация за ДДТ- плода на болният комунистически мозък http://en.wikipedia.org/wiki/DDT"
2. Ето и малко информация за веществото амониева селитра-добре познат болествотворен агент порразяващ човешкото тяло най-вече тук и по малко там:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 0%B0%D1%82"
:)
2. Ето и малко информация за веществото амониева селитра-добре познат болествотворен агент порразяващ човешкото тяло най-вече тук и по малко там:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 0%B0%D1%82"

Еми ето разбрали са, че ДДТ е опасно и са го забранили. А на братята американци им казаха ГМО са опасни - не ще ги призвеждаме, аспартама е опасен - не ще го произвеждаме, производството на шистов газ е опасно - не ще го добиваме...
Има ли нещо за, което американците да не са виновни budtel?
Manchester United Football Club
-
- Изгонен от форума
http://www.youtube.com/watch?v=V5Kdg8qb ... re=related"
ето малко за душата
ето малко за душата
-
Aбе ти не си защитник на комунизма,ама каквито ги редиш,ако те прочете случайно гоце като нищо ще ти лепне една ,,Стара планина,, преди да е сдал ключовете!budtel написа:Храната по Тошово време беше добра, защото състава и беше добър. Много добре си споням качеството на храната и никой не може да ме убеди в противното. А какво да кажем за тукашната храна - ГМО, анаболи, консерванти и др. боклуци. Вярно опаковките са хубави, но състава е лош. Има много овкусители, които са вредни и опасни.
Не съм защитник на комунизма. Комунистите разрушават имота на баба ми и дядо ми за да построят поредния нов панелен комплекс. Когато идват на власт унищожават цялата изградена с години българска аристокрация и интелигенция, с която България добива финеса и културата на тогавашна Европа.
Но пак повтарям, че България дори и по комунизма и по турско робство не познава такава разруха, духовно и културно падение както след 1989г. А възстановяването и изглежда все по невъзможно.
- optics
- Модератор
79-та година ДДТ-то все още се ползваше в Румъния (пръскаха със самолет плажовете), а в България вече не се ползваше (не знам откога).
Тва "за душата" сори ма нещо ми простее.
Тва "за душата" сори ма нещо ми простее.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- MrGeek
- Путлер Капут
Ти да не си се родил мобилна лаборатория, оборудвана с газ-хроматограф и спектрален анализатор та с такава убеденост говориш за качеството на храните по онова време? Храната по Тошово време беше пълна с нитрати (благодарение суперпроизводството на една от гордостите на социализма: азотно-торовия завод в Стара Загора), както и с всякакви изтънчени хербициди и инсектициди. Ако искаш да говориш наистина за качествена храна, трябва да се върнеш много по-назад към годините на турското робство и съответно феодалното стопанство.budtel написа:Храната по Тошово време беше добра, защото състава и беше добър. Много добре си споням качеството на храната и никой не може да ме убеди в противното.
Забравих да спомена кога беше апогеят на здравословното хранене по Тошово време. Това се случи през пролетта на 1986-та, когато гръмна прословутия реактор в Чернобил. Разбира се тогава основната цел на другарите беше да покрият всичката възможна информация за последствията от жизнерадостното население. В резултат качествените и здравословни храни по онова време бяха допълнително наквасени с прилични количества от изключително здравословните изотопи цезий-137, йод-131 и стронций-90. Най-здравословни бяха зелените марулки, лук, магданозец и разбира се млекцето, сътворено от животинките, погълнали прилично количество зеленина след радиоактивните пролетни дъждове. Да не споменавам, че по онова време говедата не отмениха нито един от ученическите лагери по т.нар. военно обучение, в които подрастващите маршируваха бодро под радиоактивния дъждец.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Всички плодове и зеленчуци имат нитрати, зависи обаче каква е концентацията им. Неразбирам какъв е проблема, че в България е имало завод за торове
Що се касае за аварията в Чернобил - аварии е имало и ще има. При япоската атомна авария наскоро, реакторите бяха обливани с вода, при което много радиация изтече в окена. Имаше много критики към японаките власти. Нищо чудно радиацията да е стигнала до Канада.
Що се касае за аварията в Чернобил - аварии е имало и ще има. При япоската атомна авария наскоро, реакторите бяха обливани с вода, при което много радиация изтече в окена. Имаше много критики към японаките власти. Нищо чудно радиацията да е стигнала до Канада.
-
Tи пакbudtel написа:Всички плодове и зеленчуци имат нитрати, зависи обаче каква е концентацията им. Неразбирам какъв е проблема, че в България е имало завод за торове

И колко са изтрепаните в този геноцид ?Странджата написа:Tи пакbudtel написа:Всички плодове и зеленчуци имат нитрати, зависи обаче каква е концентацията им. Неразбирам какъв е проблема, че в България е имало завод за торове
Що се касае за аварията в Чернобил - аварии е имало и ще има. При япоската атомна авария наскоро, реакторите бяха обливани с вода, при което много радиация изтече в окена. Имаше много критики към японаките власти. Нищо чудно радиацията да е стигнала до Канада.Проблемът е,че другарите не само,че не взеха елементарни мерки след Чернобил,а даже не ни и казаха,та сами да вземем мерки!!!Това беше геноцид!
Америакнците казват ли нещо за вредата от ГМО, за бобмите с обеднен уран за шистовия газ.
Много добре си спомням, че след бомбардировките в Сърбия, ябълките и доматите в селата до сръбската граница не връзваха плод. Всички се чудеха и маеха какво е това чудо на чудесата. Какво имаше в тея бомби така и не се рзбра. Никой не ни предупреди за вредaта, та и до сега има цензура за това.
Шистовия газ е друга проблем, за който официално нищо не се говори. Оказва се, че срещу фирма Шеврон има заведни хиляди дела за отравяне на хора, природа, дори смъртни случаи - и пак няма винови. Барак Обама защо не се извини.
Наскоро Медведев по случай годишнината на Чернобил призна грешката на тогавшното ръководство и каза, че най-важното в тези слуаи е хората да бъдат информирани. А аз се чудя защо демократа Горбачов наложи тогава цензура.
Кога ще се извини Обама, кога ще се махне цензурата за биоатаките на САЩ?
Много добре си спомням, че след бомбардировките в Сърбия, ябълките и доматите в селата до сръбската граница не връзваха плод. Всички се чудеха и маеха какво е това чудо на чудесата. Какво имаше в тея бомби така и не се рзбра. Никой не ни предупреди за вредaта, та и до сега има цензура за това.
Шистовия газ е друга проблем, за който официално нищо не се говори. Оказва се, че срещу фирма Шеврон има заведни хиляди дела за отравяне на хора, природа, дори смъртни случаи - и пак няма винови. Барак Обама защо не се извини.
Наскоро Медведев по случай годишнината на Чернобил призна грешката на тогавшното ръководство и каза, че най-важното в тези слуаи е хората да бъдат информирани. А аз се чудя защо демократа Горбачов наложи тогава цензура.
Кога ще се извини Обама, кога ще се махне цензурата за биоатаките на САЩ?
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Аз не съм особено убеден, че ГМО са кой знае колко вредни. Даже хич не съм убеден.
А това, че се опитваш да защитиш действията (бездействията) на червените боклуци е покъртително.
А това, че се опитваш да защитиш действията (бездействията) на червените боклуци е покъртително.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Червените боклуци продължават да са на кормилото на тази държава България.
Manchester United Football Club