Проблема с евреите е доста сложен. Оказва се, че евреите са съвсем нормални хора, като нас. И това го разбрах като дойдох тук. Познавам няколко и мога да кажа, че са много свестни хора. Тук обаче много често се прави грешка с ционизма. Що се касае до българските политици те са от различен произход. Ето и някои от тях:
Андрей Луканов - един от идеолозите на българския преход. В началото на прехода той се срещна с американските консултанти Ран и Ът, които дадоха насоки за бъдещето на България, Филип Димитров - той унищожи селското стопанство, Иван Костов, Надежда Михайлова, Симеон Сакскуборготски, Миглена Кунева, Соломон Паси - заслугата му за членството на България в НАТО е огромна, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Вежди Рашидов. От президентите: Желю Желев, Петър Стоянов.
Що се касае до САЩ искам само да спомена, че след втората световна война те като освободител започват да доминират над Европа. Ето защо е редно да ги считаме за империалисти. Освен тях в политиката на България се намесва и Турция, която има сложни взаимоотношения с Европа, САЩ и Русия, но определно тя е важен фактор за военната и политическата стабилност на Европа и света.
България и Русия нямат еднакъв преход. В България бе унищожено селкото стопансво почти на 100% и бе направена ужасяваща по мащаби те си приватизция.
budtel написа:Проблема с евреите е доста сложен. Оказва се, че евреите са съвсем нормални хора, като нас. И това го разбрах като дойдох тук. Познавам няколко и мога да кажа, че са много свестни хора.
Ще ме извиняваш за неудобния вьпрос, но не мога да се вьздьржа да те попитам преди какво си мислил за евреите?
budtel написа:Ами, че са богоизбрани например, стиснати, подли и др. подобни
Ами, те и сега са ти такива. Всеки човек е такъв (аз също не правя изключение без да съм еврейка) , когато му накърняваш личния интерес.
Може би има една особена група или по-скоро 2, които правят изключение - революционерите и духовниците (истински вярващите), само че първите не се радват на дълголетие, а вторите нямат почти никакво влияние вече в християнския свят.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
budtel написа:Проблема с евреите е доста сложен. Оказва се, че евреите са съвсем нормални хора, като нас. И това го разбрах като дойдох тук. Познавам няколко и мога да кажа, че са много свестни хора. Тук обаче много често се прави грешка с ционизма. Що се касае до българските политици те са от различен произход. Ето и някои от тях:
Андрей Луканов - един от идеолозите на българския преход. В началото на прехода той се срещна с американските консултанти Ран и Ът, които дадоха насоки за бъдещето на България, Филип Димитров - той унищожи селското стопанство, Иван Костов, Надежда Михайлова, Симеон Сакскуборготски, Миглена Кунева, Соломон Паси - заслугата му за членството на България в НАТО е огромна, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Вежди Рашидов. От президентите: Желю Желев, Петър Стоянов.
Що се касае до САЩ искам само да спомена, че след втората световна война те като освободител започват да доминират над Европа. Ето защо е редно да ги считаме за империалисти. Освен тях в политиката на България се намесва и Турция, която има сложни взаимоотношения с Европа, САЩ и Русия, но определно тя е важен фактор за военната и политическата стабилност на Европа и света.
България и Русия нямат еднакъв преход. В България бе унищожено селкото стопансво почти на 100% и бе направена ужасяваща по мащаби те си приватизция.
От изброените имена - кой точно не е българин? Отделно че списъка въобще не е пълен, например липсват премиер министрите от 90-те - Димитър Попов, Любен Беров, Жан Виденов, както и служебните премиери Ренета Инджова и Стефан Софиянски.
Съжалявам че сам не си даваш сметка колко наивно звучиш.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Евреите наистина са нормални хора като нас, имайки впредвид физиологичните им белези и нужди. Освен това те се държат нормално с теб, както аз се отнасям с внимание към котката и хамстера си.
Ако обаче ти се отдаде възможност да сравниш отношението им към теб с отношението има към някой от своите, ще се стъписаш от манията им за сплотеност, разграничаване от не-евреите, религиозност и уважение към семейните ценности. И въпреки, че обикновенно те са много по-заможни от другите, изключително рядко ще се сблъскаш с арогантост и явен расизъм от тяхна страна.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.