България скоро няма да я има

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
optics
Модератор

Re: България скоро няма да я има

Мнение от optics »

mufc написа:В Европа има доста по-скапани места за живот от България...
Албания
Косово
Беларус
Молдова
Украйна
Босна и Херцеговина
Македония

Да доуточня, че македонците работещи в Скопския университет вземат доста по-добри заплати от българите в Софийския.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

optics,
не съм изненадан от това.
Manchester United Football Club
budtel

Мнение от budtel »

На мен лично не ми харесва, когато някой каже, че народът ни е калпав и затова и държавата ни е зле. Даже има и поговорка: прост народ - слаба държава. Аз не съм съгласен с това, най-малкото защото повечето хора които познавам и в България и тук са съвсем нормални и възпитани. Ако съдим за българския народ по тези 5 до максимум 10 %, които не желаят да се приобщават, не спазват обществените правила, изпростяват и в някои случаи са агресивни и опасни то това твърдение би трябвало да важи за всички общества и народи. Именно това е функцията на управлението на държавата да държи под контрол тези 5-10 %, така останалите 90% ще се чувстват добре и евентуално ще има и просперитет. Далеч съм от мисълта, че норадът ни е глупав, напротив българите сме интелигнетни, и това се вижда и тук в Канада - ние сме едни от най-предпочитаните наемни работници.
За мен проблемите идват от управлението. Съвсем нормално е масата хора да изпростеят, когато по телевизията и вестниците постоянно се пропагандират разврат, простотия и агресия. Ами какво да кажем за чалга текстовете: "Мини на червено, мини на червено...", "Ало, ало пачка, пачка...", "Доко, Доко..." и други подобни невероятни простотии. Къде беше министерството на културата през този т.н. "преход".
А че управляващите не са българи е друга тема.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:На мен лично не ми харесва, когато някой каже, че народът ни е калпав и затова и държавата ни е зле. Даже има и поговорка: прост народ - слаба държава. Аз не съм съгласен с това, най-малкото защото повечето хора които познавам и в България и тук са съвсем нормални и възпитани. Ако съдим за българския народ по тези 5 до максимум 10 %, които не желаят да се приобщават, не спазват обществените правила, изпростяват и в някои случаи са агресивни и опасни то това твърдение би трябвало да важи за всички общества и народи. Именно това е функцията на управлението на държавата да държи под контрол тези 5-10 %, така останалите 90% ще се чувстват добре и евентуално ще има и просперитет. Далеч съм от мисълта, че норадът ни е глупав, напротив българите сме интелигнетни, и това се вижда и тук в Канада - ние сме едни от най-предпочитаните наемни работници.
За мен проблемите идват от управлението. Съвсем нормално е масата хора да изпростеят, когато по телевизията и вестниците постоянно се пропагандират разврат, простотия и агресия. Ами какво да кажем за чалга текстовете: "Мини на червено, мини на червено...", "Ало, ало пачка, пачка...", "Доко, Доко..." и други подобни невероятни простотии. Къде беше министерството на културата през този т.н. "преход".
А че управляващите не са българи е друга тема.
Според мене имаме проблем с манталитета, при това на национално ниво - разбирай 90%+ а не 10% от населението - че все чакаме някой друг да ни свърши работата. В контекста на управлението на държавата - все искаме някой отвън ако може да дойде да ни оправи, било това да са руснаци, американци, западно европейци и т.н., само дето се получава че те наистина ни оправят ама в другия, по-лош смисъл.
Освен това, нямаме навика да си отстояваме правата - не съм сигурен дали ни е наслеoство от турското робство или от комунизма, но да изкараш народа да излезне по площадите за да си търси правата е почти като мисията невъзможна.
Липсва ни също всякакъв респект към правила - може би начина по който шофирамe е най-показателен - но под правила нямам предвид само правилата за движение.
Не на последно място - за съжаление твърде малко са нещата които наистина ни обединяват - в канадски контекст, опитай да събереш по-голяма група българи и опитай да ги накараш да направите нещо заедно.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
budtel

Мнение от budtel »

Коко, напълно си прав.
Аз освен неспазването на правилата на движение бих прибавил и незаконните преустройства на жилищата. Блоковете в България са заприличали на гигантски катуни, в които обаче живетят българи. Тези две неща най-много ме дразнеха, когато напусках страната. Продължават да ме дразнят и сега, защото имам роднини и приятели в България. Майка ми живее в един такъв блок-катун, един от многото...
Аз обаче съм убеден, че нацията ни се е формирала такава по причина на лошото управление. Най-много от това което дойде на власт след 1989г.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

budtel написа:Аз обаче съм убеден, че нацията ни се е формирала такава по причина на лошото управление.
Напълно,ама напълно съм НЕсъгласен. Управлението си е типично българско, избрано от българи, съставено от български политици...

Помните ли Иван Славков? Корумпиран до крайност, арогантен, вреден за България... но електоратът си го обичаше, понеже се асоциираше с него.

Така, че не правителството е виновно!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

ablood написа: Така, че не правителството е виновно!
:y:
Правителството е огледало на обществото.
Manchester United Football Club
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

mufc написа:
ablood написа: Така, че не правителството е виновно!
:y:
Правителството е огледало на обществото.

Това е нещо като "яйцето и кокошката" кое е по-първо (в случая по-виновен)..

В една друга тема дадох за пример източна и западна германия. Две нации генетично напълно еднакви с доста различен манталитет.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Искаш да сравниш източногерманския манталитет с българския ли? :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
budtel

Мнение от budtel »

Аз съм категорично против тезата, че политиците ни са огледало на обществото и народа ни. Една от причините да смятам така е, че повечето от значимите политици в прехода не са българи. Няма да коментирам произхода им, защото не съм расист. Другото, което е важно, че след като се разпадна източния блок, България автоматично премина под управление на западния блок и по специално на САЩ. Даже си спомням, че президентъ Ролналд Рейган поздрави нацията ни с настъпването на демокрацията, която всъщност се оказа, че е един инструмнет за колонизация, така както беше комунизма за СССР.
Демократичния преход в България беше извършен и се извършва по чужд сценарии. Най-зловещата част от него е премахването на българите (ниска раждаемост, емиграция и др.) от България. И това има своята логига. Нашият нов ръководител империалист не иска на нашата територия да има православни, ортдоксални славяни, които пишат на кирилица. И това има много дълбока историческа и геоплитическа причина. От всичко това се възползва Туция, която следва своя империалистича политика. Затова е тази циганизация, турцизация и деградация на нацията ни. Затова беше унищожено и селското стопанство, индустрията и културата.
Това, че народът ни има някои малки кусури е последна дупка на кавала. Всъщност някои негови особености бяха използвани умело за създаването на чалга културата, която оказва пагубно въздействие въху всички нас.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:Аз съм категорично против тезата, че политиците ни са огледало на обществото и народа ни. Една от причините да смятам така е, че повечето от значимите политици в прехода не са българи. Няма да коментирам произхода им, защото не съм расист. Другото, което е важно, че след като се разпадна източния блок, България автоматично премина под управление на западния блок и по специално на САЩ. Даже си спомням, че президентъ Ролналд Рейган поздрави нацията ни с настъпването на демокрацията, която всъщност се оказа, че е един инструмнет за колонизация, така както беше комунизма за СССР.
Демократичния преход в България беше извършен и се извършва по чужд сценарии. Най-зловещата част от него е премахването на българите (ниска раждаемост, емиграция и др.) от България. И това има своята логига. Нашият нов ръководител империалист не иска на нашата територия да има православни, ортдоксални славяни, които пишат на кирилица. И това има много дълбока историческа и геоплитическа причина. От всичко това се възползва Туция, която следва своя империалистича политика. Затова е тази циганизация, турцизация и деградация на нацията ни. Затова беше унищожено и селското стопанство, индустрията и културата.
Това, че народът ни има някои малки кусури е последна дупка на кавала. Всъщност някои негови особености бяха използвани умело за създаването на чалга културата, която оказва пагубно въздействие въху всички нас.
Доколкото аз си спомням в края на 1989г президент на САЩ беше Джордж Буш-баща, а на Рейгън вече му беше изтекъл мандата. В скоби казано, това не е трудно да се провери.
Извинявай будителю но от думите ти наистина лъха голяма доза атакистка пропагадна, а както вече стана дума по-рано, от тяхното насаждане на омраза и опити всичко да се обясни с някаква огромна световна конспирация изсмукана от нечий Волен мозък - полза никаква.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Тази тема се опитва да се превърне в съвременната версия на "В Ганковото кафене", ама будителя е много далеч от майсторството на Дядо Вазов ;)

Странджа, разпозна ли Кириак Стефчов :D
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
budtel

Мнение от budtel »

Може би се бъркам за Рейган. Наистина той не беше президент тогава, но направи една кратка реч по БТ като бивш президент. Признвам, че се развълнувах. Поздрави всички българи с настъпването на демокрацията и обеща светло бъдеще за всички нас. Може да го проверите ако искате.
Не съм атакист и на тези избори не съм гласувал за никой. Това което казвам е вярно и много скоро нещата на световната политическа сцена ще започнат за се изясняват.
budtel

Мнение от budtel »

Ето още нещо в подкрепа на тезата, която защитавам. Не правя пропаганда за Атака, просто ползвам техни статии, тъй като в някои случаи не се боят да кажат истината.
http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 5108&cat=6"
grozdan

Мнение от grozdan »

budtel, би ли могъл да отговориш на следните въпроси:
budtel написа:повечето от значимите политици в прехода не са българи
Какви са?
budtel написа:Другото, което е важно, че след като се разпадна източния блок, България автоматично премина под управление на западния блок и по специално на САЩ.
Това са глупости. Естествено след разпадането на Източния Блок членовете му се насочиха към победителите. Как измисли управлението на САЩ в тази връзка?
budtel написа:Демократичния преход в България беше извършен и се извършва по чужд сценарии....Нашият нов ръководител империалист
Тук си прав, сценарият е друг - съветски, разработен в Москва. България и Русия имат подобен преход, който се различава само в последните години. Единствената разлика са мащабите.
Изказването за империалиста е по-скоро за събрание на Интернационала. Какво смяташ?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Заключено